Weekendje L’Aube Clair met het gezin

Door: Motherof4
Motherof4
TESTMOEDER Motherof4

Even voorstellen...

Ik ben moeder van 4 onvermoeibare (maar lieve) stuiterballen. Ik ben gek op lekker eten, nieuwe (gezonde ;-)) recepten, goede boeken, sporten (fitness, skaten) en gezellige dingen ondernemen.

Ik heb me ingeschreven voor dit weekendje Ardennen, omdat ik regelmatig aanbiedingen voorbij zie komen voor dit soort huisjes, maar het eigenlijk nog nooit aangedurfd heb. We gaan 1x per jaar met de caravan weg, zodat de 4 kids lekker kunnen ravotten op de camping. Dit leek mij een leuke manier van kennismaken met dit soort huisjes (en de Ardennen). Ik ging er van uit dat ons (actieve) gezin hier een leuk weekend zou hebben.

En.... er zit ook nog een persoonlijke "win" bij: mijn man werd de maandag er na 40 jaar en dat wilde ik graag vieren met een "knallende" verrassing. Dat kon niet beter lukken dan eindelijk eens met z'n 6-jes weg en dan ook nog "verplicht" ;-) een leuke activiteit moeten doen.

9.6

voordelen

 • 3 slaap- en 3 badkamers
 • Zeer kindvriendelijk
 • Ruimtelijk en compleet
 • Sfeervol / "thuis"gevoel
 • Goede uitvalsbasis
 • Alle gemakken aanwezig
 • Vriendelijke beheerder
 • Complete keuken

nadelen

 • Aparte toeslagen
 • Eigen beddegoed meenemen
 • 1e x moeilijk te vinden

Wat vond je van het vakantiehuis?

Het huis is ruim en comfortabel, verzorgd en netjes, het is prachtig!

Het zijn de oude stallen, welke nu omgebouwd zijn tot een riante vakantiewoning, met behoud van authentieke details. Zo zijn overal door het huis de steunbalken nog zichtbaar, welke stammen uit 1830!

Het is een 6-persoons vakantiewoning, die ook werkelijk de ruimte biedt aan 6 personen. Geen banken ombouwen naar bedden in de woonkamer, maar daadwerkelijk 3 riante slaapkamers met ieder een eigen badkamer.

Er is een mooie tuin bij het huis met hottub, maar ook een speeltoestel voor de kinderen en een ruimte om zomers buiten te eten, met BBQ.

Verder is het huis van alle gemakken voorzien, van aparte speelkamer (met Playstation!), een ruime serre met voetbal-tafel, een vintage-stijl keuken met vaatwasser (heel belangrijk!) en een authentieke houtoven, tot infrarood sauna.

Nee, er is niets wat wij gemist hebben in / aan het huis.

Wat vond je van de ontvangst door VillaXL?

De ontvangst was alleen maar allerhartelijkst te noemen. Zeer vriendelijk en gastvrij! En… de eigenaar sprak gelukkig ook Nederlands, wat erg prettig was, want als het op mijn Frans moest aankomen…..

De eigenaar had de houtkachel al opgestookt, zodat het behaaglijk warm was bij binnenkomst. Alle sfeerverlichting stond al aan en er stond een verse bos bloemen op tafel.

We hebben gelijk een rondleiding door het hele huis gekregen, met uitleg over alles wat nodig was. Hoe de infrarood sauna werkte en zelfs hoe we de houtoven zouden kunnen gebruiken.

Het enige wat ik jammer vond is dat we eigen beddengoed mee moesten nemen en dat we dus eerst 6 bedden op moesten maken. Maar dit kon mijn man gelukkig erg goed ;-), terwijl ik onze kaasfondue voorbereidde……

De kids hadden alleen nog maar oog voor de speelkamer en de playstation…..

Kleine opmerking van onze zijde: wij kwamen in het donker aan en de routebeschrijving van VillaXL was niet erg duidelijk (na zoveel honderd meter naar die weg en dan weer na zoveel honderd meter naar een andere weg, etc) en het huisnummer was niet zichtbaar, vanaf de kant waar wij vandaan kwamen. Dit zou verbeterd kunnen worden. En voor ons: Leve ons navigatiesysteem!

Wat vond je van de ligging/ omgeving?

Het vakantiehuis Maison L'Aube Claire ligt in het authentieke dorp Heyd, op 9 km afstand van Durbuy, centraal gelegen dus in het hart van de Ardennen. Heyd is omringd door bossen en heeft prachtige uitzichten. Het is er heerlijk rustig, maar toch is er genoeg te doen. Het is bijna onmogelijk om je in deze omgeving te vervelen (eerlijk gezegd was het eerder lastig om te kiezen wat we zouden gaan doen ;-)).

Zaterdagmiddag hebben we een bezoek gebracht aan de grotten van Hotton. Deze liggen op 17 km afstand, slechts 20 minuutjes rijden. Hier hebben we een rondleiding van een uur gevolgd, waarbij we tot 70 meter onder de grond zijn geweest. Op dit laagste punt hebben we boven een ondergrondse rivier gewandeld. Na een uur geluisterd en gekeken te hebben konden de kinderen nog even hun energie kwijt op het speelplein bij de ontvangsthal.

Hierna zijn we naar het oude stadje Durbuy gegaan. Dit is een middeleeuws stadje en zou het kleinste stadje ter wereld zijn. Het is inderdaad een erg klein stadje met charmante straatjes. Misschien hebben we er te weinig tijd voor genomen, maar wijzelf vonden het stadje wat tegen vallen. Voor ons gevoel proefden we niet zozeer de sfeer van het verleden, maar van de commercie. Het grootste gedeelte bestond uit restaurants en terrassen. Het centrale gedeelte gaf ons meer het gevoel van een mondaine wintersportplaats, vol luxe winkels en “apres-ski” gelegenheden (bij wijze van spreken dan).

Wat vond je van de inrichting/ sfeer?

Het huis is zeer sfeervol ingericht, echt een huis om je in thuis te voelen.

Je komt al binnen in een ruime hal, waar voldoende ruimte is om de jassen en wandelschoenen neer te zetten. Van daaruit ga je naar de sfeervolle woonkamer, welke eigenlijk uit 2 gedeelten bestaat. Een “eetkamer”, en een heerlijke zithoek gesitueerd rond een houtkachel. ’s Avonds heerlijk met een glas wijn en de beentjes op de bank van de sfeer / houtkachel genoten. Vanuit de “eetkamer” loop je de vintage-stijl keuken in.

Via de serre kom je in de tuin. De serre is bijzonder ruim en, indien nodig, goed te verwarmen. Hier staat ook de voetbal-tafel.

Hoogtepunt voor de kinderen was toch echt de speelkamer: hier vonden ze niet alleen de eerder genoemde playstation, maar ook kinder DVD’s, een ruime hoeveelheid playmobil en vele spelletjes. Ik had geen kind aan ze, zeg maar (wat ook wel eens lekker is ;-)).

Boven bevonden zich de slaapkamers, welke alle 3 een andere uitstraling hadden. Ook hier was overal, tot in de badkamers, aandacht besteed aan details om de stijl te versterken.

Enne… de kamer met infrarood sauna… dat deed het ‘m. Heerlijk bijkomen van de dag daar ;-)

Wat vond je van de prijs- /kwaliteitverhouding?

Het huis is niet het goedkoopste, maar zeker z’n geld waard!

Wat ikzelf wel vervelend vind, is dat bovenop de huurprijs nog een aantal kosten komen:

 • Reserveringskosten € 35
 • Eindschoonmaak € 50
 • Water € 12 (voor 3 nachten)
 • Hout voor houtkachel € 7 (per zak)
 • Elektriciteit (naar verbruik)

Al met al komt er dan al snel € 100 boven op de huurprijs. Het zou transparanter zijn, als dit al inbegrepen zou zijn in de prijs.

Wat vond je van de mate van kindvriendelijkheid?

Wij vonden het huis zeer kindvriendelijk. Natuurlijk is er de genoemde speelkamer, gevuld met speelgoed, dvd’s, gezelschapsspelletjes, playstation, de ruime tuin en de serre met voetbaltafel. Maar voor gezinnen met kleinere kinderen is er ook een kinderstoel en een babybedje.

Verder is er wifi in huis. Dit niet alleen tot groot plezier van de 4 kinderen met hun tablets, maar ook tot grote vreugde van de 2 grote “kinderen” ;-).

Puntje van aandacht (waar de eigenaar ons zelf op wees) is het gat naast de trap. En het glas van de houtkachel kan erg heet worden, hebben wij ondervonden….. (niets ernstigs hoor, maar papa was eigenwijs). Nou zijn wij zelf van mening dat we als ouders ook zelf moeten opletten en je niet alles kan afschermen. Gewoon even rekening mee houden dus.

Wat vond je van de outdoor activiteiten?

Daar is maar één woord voor: GEWELDIG!!! We hebben genoten van onze dag in Polleur.

Allereerst kregen wij over de mail al een dagprogramma voorgesteld, waarbij rekening was gehouden met onze gezinssamenstelling. Hier kwam toch even de control-freak in mij boven en heb ik AdventureXL / Survival Life bestookt met enige vragen. Hierna hebben zij voor iedere activiteit duidelijke argumenten gestuurd, waarom deze juist voor ons gezin geschikt zou zijn.

Iets te laat arriveerden wij in Polleur, daar stonden Tom en Marcel, onze enthousiaste begeleiders, al op ons te wachten, samen met een ander testgezin. Het zou een gezellige dag gaan worden.

We zijn begonnen met de Adventure Walk. Een wandeling door bossen en weilanden, met o.a. een kaart, kompas en foto-puzzeltocht. Het terrein was niet altijd het makkelijkst om te bewandelen, we zijn met een stoeltje aan een kabelbaan een riviertje overgestoken, hebben een stukje getokkeld en een touwbrug overgestoken. Al met al een pittige wandeling, waarbij we uitstekend begeleid werden door Marcel, die ook onze hersenen fit hield met zijn breinbrekers. Bij de verschillende checkpoints stond Tom ons op te wachten en moesten we opdrachten uitvoeren. Het Adventure was echter prima te doen en moeders ging soms wat strammer over de verschillende hindernissen dan onze jongste (5 jaar).

Hierna kwam het meer uitdagendere werk: de River Ropes. Dit is een parcours over het water van allerlei verschillende touwbruggen. Naarmate het parcours vorderde werden de bruggen pittiger: een balkenbrug, touwnet, lussenbrug, etc. Voor deze activiteit moest je 8 jaar zijn en 1,40 meter. Tot groot verdriet van onze jongste….. Later bleek wel waarom: het parcours vereist zekere motorische vaardigheden / coördinatie en kracht. Onze dochter van bijna 8 was groot genoeg en kon dus “gezekerd” worden (vereist om het parcours op te mogen). Al na 2 bruggen heeft zij, tot haar grote verdriet, moeten stoppen omdat ze de motorische vaardigheden nog niet had. Ook onze jongens van 9 jaar zijn na 4 bruggen gestopt, omdat zij nog niet voldoende kracht hadden om het parcours te volbrengen (respect dan ook voor het meisje uit het andere testgezin, die het hele parcours heeft volbracht). De beslissing om de kinderen te laten stoppen werd niet door ons, maar door de begeleiding genomen, omwille van de veiligheid voor de kinderen. Safety First! Ik vond dit zeker een pluspunt dat zij zich niet door het moment laten meeslepen, maar stevig in hun schoenen staan en de groep professioneel en veilig begeleiden.

Als laatste kwam het klapstuk, hier keken de kinderen al de hele dag naar uit: tokkelen. Ook hier stond de veiligheid weer voorop. Aangezien er ook een minimum gewicht voor zo’n baan blijkt te gelden, gingen de kinderen met z’n 2-en tegelijk. Ze hebben genoten! En wij ook natuurlijk. Het was even slikken om van het plateautje af te stappen, maar als je dan gaat… fantastisch!

Al met al hebben we een super leuke en gezellige dag gehad, met het andere testgezin en de enthousiaste Tom & Marcel. Bedankt jongens, ik kan jullie zeker aan iedereen aanraden!

We hebben er nog lang van nagenoten….. heb de volgende dag met spierpijn de modderkleding staan wassen ;-)

Videos

Scores

 • Het vakantiehuis
  10.0
 • De ontvangst
  10.0
 • De ligging/ omgeving
  9.0
 • De inrichting/ sfeer
  9.0
 • De prijs- /kwaliteitverhouding
  9.0
 • De mate van kindvriendelijkheid
  10.0
 • De outdoor activiteiten
  10.0

Totale score

9.6
Motherof4

Motherof4

Behalve moeder van 4 onvermoeibare (maar lieve) stuiterballen, ben ik natuurlijk veel meer. Vrouw van mijn schat van een man, vriendin van een aantal leuke vriendinnen, etc. Maar vooral ook mezelf! Ik ben gek op lekker eten, nieuwe (gezonde ;-)) recepten, goede boeken, sporten (fitness, hockey, skaten) en gezellige dingen ondernemen. Daarnaast ben ik een soort onuitputtelijke ideeën-generator: van nieuwe bedrijfjes die ik wil starten"", tot "nieuwe kleuren voor de woonkamer", tot leuke knutsel / bouw projecten. Wel eens vermoeiend, maar nooit saai ;-) Helaas ben ik de afgelopen 3 jaar "ziek" geweest, maar sinds deze zomer weer vol energie!!! Nu eerst het huis verbouwen en een aantal zaken afmaken, zodat er rust komt. Daarna naast mama, vrouw, vriendin, etc ook maar weer eens werkneemster worden. Zal me goed doen! That's me!

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >