Naïf Care net niet helemaal ons

Door: nahsuusje
nahsuusje
TESTMOEDER nahsuusje

Even voorstellen...

Janey heeft een enorm gevoelig huidje, geregeld last van eczeem-aanvallen en vooral erg droge huid. Tot nu toe is het wondermiddel voor eczeem niet gevonden (zelfs de hormoontroep-zalf van apotheker niet). Voor een droge huid werkt bij ons neutral en zwitsal redelijk maar niet perfect. Reden om aan deze test mee te doen is om te ontdekken wat Naïf is en of het beter werkt tegen droge huid. Wij zullen dit vooral vergelijken met prijs/ kwaliteit/ gebruik van Zwitsal en Neutral. Als dit beter werkt zijn wij vaste klant.

7.0

voordelen

 • Hele fijne lotion
 • Lotion trekt goed in
 • De lotion smeert goed uit

nadelen

 • Aan de dure kant
 • Geur is niet zo lekker/kinderlijk
 • Olie bleef niet lang zitten
 • Niet overal verkrijgbaar

Introductie

Mijn eerste indruk is open. Laat het maar op ons afkomen we zien wel wat het gaat worden kan breken of winnen. ben vooral benieuwd als het werkt wat de kosten zijn. Ziet er duurder uit, als het werkt is het het waard.

De verpakkingen zijn allemaal in dezelfde stijl, makkelijk te herkennen en op zich vernieuwend. Strak uiterlijk, zacht, lief. Duidelijk wat er op staat. Waar ik van schrik is dat er bij de lotion bij ingrediënten "parfum" staat, dat is vaak voor een gevoelige huid funest maar we zullen zien.

De test

De geur vind ik zelf niet lekker en niet kinderlijk ruiken, volwassen en best stevige geur. De geur van de olie en wasgel en shampoo is alweer weg als ik dr afdroog. De geur van de lotion blijft wel lang hangen (maar in dit geval nadelig). De textuur van de lotion is erg prettig, je hebt maar een klein beetje nodig en het smeert goed uit. De wasgel daarentegen glijdt zo van je hand af als je niet uitkijkt :) Als ik kijk naar de prijsvergelijking met Neutral (wat voor ons dus redelijk werkt) is het wel duurder. 

Shampoo: 200ml €9,95 neutral 250 ml 5,24
Wasgel 200 ml 9,95 neutral 200ml voor 5,49
Bodylotion 200ml 14,95 neutral bodycreme 100ml 4,19
Badolie hetzelfde voor 100ml 14,95 neutral 150 ml 4,99

Conclusie

Om echt een goed oordeel te vellen van een huidproduct moet je langer dan 3 weken testen om echt effect te zien, maar die tijd hebben we niet dus dit is ons oordeel tot nu toe :) Van de wasgel, de olie en de shampoo was ik niet onder de indruk de olie bleef niet lang zitten. Vooral de lotion hebben we hard getest, het is een fijne lotion (op geur na) die lekker uitsmeert en goed intrekt, maar belangrijker is dat het huidje er zacht van wordt (ook mama's handen). Ik vind de lotion erg prettig in gebruik maar ondanks dat je er weinig voor nodig hebt, gaat de tube wel redelijk snel leeg als je heel een 2-jarig lijfje ermee insmeert. Als ik dan kijk naar de prijs-kwaliteit-hoeveelheid vind ik het wel aan de dure kant, als dit product over een weekje nog steeds een positief effect heeft overweeg ik het wel te kopen en neem ik de volwassen geur voor lief. Ik heb bij zowel de etos, da, kruidvat en hema bij ons in het dorp gekeken en daar staan geen Naïf Care producten in de schappen, waardoor aanschaf minder snel gaat gebeuren omdat het niet bij mijn winkels te halen is.

Ik zou de bodylotion zeker aanraden en mogelijk ook cadeau geven, de andere producten doen onder aan de al bekendere merken. Voor ons dus net niet maar voor kindjes die minder heftige droge huid dan onze meid heeft mogelijk wel interessant. Ik zou het in sommige gevallen wel aanbevelen om het te proberen. Janey vindt het leuk om mee te smeren en voor haar spreekt het bijtje op de tube aan.

Foto’s

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  7.0
 • Veiligheid
  7.0
 • Uiterlijk
  8.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  5.0
 • Uitstraling
  8.0

Totale score

7.0

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

Winnen! 3 x €50 shoptegoed bij Limango

De zomervakantie zit er weer op en de scholen gaan weer beginnen. Wij hebben een super leuk cadeau om het scho... >

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >