Vakantie vieren in Tunesie met Club Med

Door: Irene
Irene
TESTMOEDER Irene

Even voorstellen...

Ik, Irene Menken, ben 32 jaar, mama van Klaas (2 jaar) en Wies (6 maanden). Ik ben getrouwd met Quint en ben 4 dagen per week werkzaam als projectleider bij een dochter van de Nederlandse Spoorwegen. Quint is 39 jaar en runt een eigen productiebedrijf. Samen met mijn gezin heb ik genoten van een fijne vakantie in Tunesie met Club Med!

8.0

voordelen

 • Locatie is breed opgezet
 • Hele goede service
 • Veel animatie voor kinderen (én ouders)
 • Er is veel mogelijk op sociaal en sportief gebied
 • Gast én gastheer zijn beschaafde en vriendelijke mensen
 • Het eten en drinken in beide restaurants is kwalitatief zeer goed, en de keuze is ruim

nadelen

 • Geen nadelen

Introductie

TESTFAMILIE??!!: Na een drukke periode op ons werk en wennen aan werk na mijn zwangerschapsverlof kwam deze oproep voor testfamilies op een perfect moment en besloot ik ons op te geven. Wat een waanzinnig mooi bericht dat wij, met z'n viertjes waren uitverkoren door Mamaplaats én Club Med om Clubdorp Djerba La Douce in Tunesië te mogen testen. Die uitdaging gaan wij heel graag aan.

EIGEN MENING TELT...: Met de blog van Mama Marion in mijn achterhoofd, en vele reviews te hebben gelezen op Tripadvisor mochten wij op zaterdag 27 april vertrekken naar Djerba Tunesië. Ondertussen borrelden vele vragen in mijn hoofd op, ter voorbereiding van onze reis. Tunesië, wat is dat voor een land, wat voor een cultuur, taal, religie, wat betekent dat voor de reisvaccinaties, kunnen we veilig eten? Gelukkig bood de Club Med site veel antwoorden op mijn vraag en gaf een medewerker van Club Med telefonisch toelichting op mijn vragen. Daarnaast vroegen wij ons af, of je met Club Med wel echt in Tunesië bent, of zit je in een soort compound waar je nooit vanaf komt? Kloppen de verhalen over Club Med, die ik van vrienden en bekenden heb gehoord? De een laaiend enthousiast, de ander wat gematigder. Tijd om onze eigen mening te vormen, en mijn vragen te beantwoorden. Leuk om een vakantie zo goed vast te leggen, je let veel meer op de kleine dingen en staat heel open voor alles. In mijn reisverslag vind je onze bevindingen over Clubdorp Djerba La Douce en waar onze openheid toe geleidt heeft.

De test

Dag 1: 06.00h wekker, kwartiertje eerder dan normaal. Snel de laatste spulletjes in de tas, paspoort check, auto inpakken, kindjes uit bed en fles geven en met een auto volgeladen op naar Brussel. Onze vlucht was ook door Club Med geregeld en vandaar dat we vlogen vanaf Brussel met Tunis Air.

AL VRIENDEN OP DE LUCHTHAVEN...:Tijdens een kopje koffie op Brussels airport kwamen we een gezin tegen die ook naar Tunesië gingen en ook naar hetzelfde Clubdorp. De kinderen van het gezin waren meteen 'vrienden' met onze kinderen en dat zijn ze de hele week gebleven.

HOERA VOOR TUNIS AIR EN CLUB MED: Rond het middaguur vlogen we richting Djerba, waar de stewardess bij binnenkomst aangaf dat wij wel op de eerste rij mochten gaan zitten, waar een babybakje aan de muur werd gehangen en onze dochter heerlijk het grootste gedeelte van de vlucht heeft geslapen. Na een voorspoedige vlucht van 3 uur, stond er een bus op ons te wachten, werden onze kamersleutels en de welbekende armbanden overhandigd en kregen onze koffers een sticker met kamernummer. Ideaal, niets inchecken bij aankomst. Was allemaal al voor ons geregeld. Bij aankomst stond een grote groep GO's ons op te wachten en kregen we een fris citroen drankje en een verse muntthee. De manager van het dorp heette ons persoonlijk welkom en onze tassen werden naar de kamer gebracht. Wat een service na een flinke reisdag.

ALLES IS ER...: Eerst omkleden in de indrukwekkend ruime kamers en wat heerlijk dat middels een tussendeur de twee kamers verbonden zijn. Bijzonder te zien dat er in de kamer van de kindjes niet alleen twee bedjes stonden maar er ook een badje, aankleedkussen, flessenwarmer en potje aanwezig waren. Heerlijk lichte kamers, met mooi balkon en per balkon twee comfortabele ligbedden. In elke kamer zitten twee kluizen, een ijskastje, waterkoker en 3 grote flessen water. Omdat het diner pas een paar uur later was, konden we als nieuwkomers gelukkig terecht in het La Douce restaurant, om toch iets kleins te eten. Zeker voor onze zoon Klaas was dit perfect, hij ging het avondeten namelijk niet redden. 's Avonds kindjes in bed en met babyfoon in het restaurant La Douche gegeten met indrukkende hoeveelheid gevarieerd eten, veel mensen, maar niet druk. Warme sfeer, de GO's lopen veel rond en spreken je gezellig aan. Half 10 slapen... Bekaf...

Vakantiedag 2

Het ontbijt werd opvallend schoon en goed verzorgd... Het was een goede eerste nacht, de kindjes slapen goed samen. Ontbijt in restaurant La Calypso, zeer uitgebreid, tafels en vriendelijke gezichten die te hulp schieten als je een lepel hebt laten vallen of je een kinderstoel nodig hebt. Wat ons opviel was dat dat de restaurants zeer schoon en hygienisch waren, alle koks dragen plastic handschoenen en lege borden worden heel snel weggehaald. Fijn om te zien, aangezien Tunesië toch wel bekend staat om toeristen met buikgriep. In mijn voorbereiding op deze reis heb ik ook met Club Med contact opgenomen om te vragen of het wel veilig is om met een baby van 6 maanden, die nog niet ingeënt is tegen Hepatitis A, mee te nemen op deze reis. Club Med gaf daar een heel gerust antwoord op, al het eten wordt bereidt met schoon water, water wordt alleen maar gegeven in flessen en zelfs het douche water wordt gefilterd. Wij kunnen nu ook echt bevestigen dat het heel erg veilig is voor kleine kinderen... En volwassenen.

BABY, PETIT EN MINICLUB!: Na het ontbijt hebben we de nabije omgeving verkent, waar is wat, want er is nogal wat. Uitgezocht waar de baby en mini club zitten. Echt waanzinnig mooi en kindvriendelijk ingericht. Alle deuren hebben 'vinger-tussen-de-deur' beveiliging, een grote speeltuin voor de kleintjes, een privé pierebadje en een heuse kinderarena waar optredens worden gehouden.

SPORTEN? JE KUNT LOS...: Een fitnesszaal met volop keus aan apparaten en een overdekt terras waar elk uur een ander klasje wordt gegeven. Pilatus, bodypump, steps, buikspieren, voor elk wat wils. Niet verkeerd voor een moeder die 6 mnd geleden een kindje heeft gekregen. Maar eerst gaan we aan het grote zwembad La douce liggen om daar even bij te komen. In het plaatselijke winkeltje verkopen ze emmers en schepjes, (zwem)kleding en alle benodigdheden die je vergeten bent. Klaas is zeer gelukkig met emmer en schep, Wies ligt naast ons te slapen en wij lezen heerlijk op lekker luie stoelen. Heerlijk de hele dag om en rond het zwembad gehangen, uitvoerig geluncht en gedineerd, vroeg erin... Wederom alle 4 bekaf van alle indrukken...

Vakantiedag 3

SLECHT WEER, MAAR NIET GETREURD... Vandaag opende we de gordijnen en helaas bewolkt met regen. Binnen ontbeten en helaas melde één van de GO's dat het er er niet beter op zou worden... Jammer maar niet getreurd... In de fitness ruimte is ook een groot binnenzwembad, waar we ons de ochtend hebben vermaakt. De kinderen hadden weer een goed middagslaapje, onder andere dankzij de goed geïsoleerde kamers en de stilte rondom de kamers van Calypso park. In de middag lekker door en rond het park gewandeld. Een kameel geaaid die af en toe over het strand wandelt en een paar paardjes geaaid die ook hier en daar in het park te vinden zijn. Daarnaast zijn er veel activiteit te vinden met mensen die vooral aan het sporten zijn. Tennis, basketbal, strandvolleybal en voetbal. Allemaal op daarvoor goed onderhouden faciliteiten.

TUNESISCH MARKTJE...: We eindigden onze wandeling weer bij het grote zwembad 'La Douce' waar een markt was opgebouwd. Mooie ambachtelijke standjes van Tunesische kleding, tassen, aardewerk en nog veel meer. Hollands 'kijken niet kopen' is goed mogelijk want de verkopers zijn niet opdringerig. Na de markt een kijkje bij het zwembad aan de andere kant van het park waar het wat rustiger is met zeer comfortabele bedden met dikke witte kussens. Dus besloten daar de rest van de middag te blijven met een paar koude biertjes en lekker mojito's en een praatje met het gezin dat we op het vliegtuig tegenkwamen. Klaas wordt de hele middag door hun vermaakt.

GEHEEL IN ORANJE SFEREN...: Vandaag 'dinsdag koningsdag'. Lekker ontbeten waar het meteen duidelijk was dat meerdere gezinnen geheel oranje gekleed waren. Matig... Daar hadden wij niet aan gedacht. Deze gebeurtenis is voor de Tunesiërs zelfs bijzonder genoeg om de kroning uit te zenden en in de avond een speciaal feestje te bouwen. Daar gaan we zeker heen.

RUSTIG OCHTENDJE...: De ochtend liggen we lekker aan het rustigere zwembad vanwaar we af en toe met Klaas naar het strand kunnen wandelen. De eerste dagen was er daar namelijk iets teveel wind voor. Het strand is super. Zacht zand en genoeg bedden met parasols. Een nadeel is een constante hoeveelheid zeewier dat aanspoelt. Daar moet je even doorheen als je de zee in gaat. Gelukkig werkt er een heel Club Med team om dit zeewier weg te halen.

SPECIAAL VOOR DE KLEINTJES...: Na wederom een middag kindervermaak voor Klaas, en wij daardoor lekker weggezakt in de luie zwembad stoelen, was het weer tijd voor het Petit Club diner, alwaar een hele ruimte is met speciaal eten voor de kleintjes. Echt fantastisch geregeld, want onze zoon redt het helaas niet uit om pas na half 8 te eten, en precies daarom kunnen we met hem eten bij Le Petit Diner club. Kleine tafeltjes en stoeltjes, alles ingericht voor de kleine Clubmedter. Gepureerde aardappelen, courgette en potjes Tunesische Olvarit voor de allerkleinste en vissticks, aardappelkroketjes voor de grotere. Ook superleuk hoe het eten van de kindjes verbindt, want binnen mum van tijd zit je ronduit met andere ouders te kletsen.

ORANJEBORREL...: Kindjes in bed en tijd voor de voorlopig laatste Koninginnedag borrel, speciaal voor de Nederlanders georganiseerd. Leuk detail, de hele dag waren de GO's (staff) in oranje gehuld en was de bar in Oranje sferen versierd. Avonds in Calypso restaurant gegeten, het rustigere en kleinschaligere restaurant van de twee. Heerlijk met z'n tweetjes gegeten, en lekkere wijntjes gedronken! met babyfoon naast ons. Wat een luxe zo!

Vakantiedag 4

TENNISSEN...: Vanmorgen lekker uitgeslapen, echt een voordeel dat de kamers zulke goede geblindeerde gordijnen hebben, waardoor onze kindjes zowel overdag als 's nachts heel goed slapen. Na uitgebreid ontbijt, was het tijd voor een tennispartijtje. Djerba La Douce beschikt over maar liefst 19 tennisbanen, dus je hoeft niet - of in ieder geval niet lang - te wachten op een baan. Bij het clubhuis zijn goede rackets en ballen beschikbaar, zelfs kleine racketjes. Kids twee uurtjes bij de petit en babyclub ondergebracht, wat geen probleem was en waardoor wij even lekker konden slaan.

GROTE TAFEL FABELTJE...: Na tennis aangeschoven aan één van de grotere lunchtafels en zo superleuk zitten kletsen met een Frans gezin uit Parijs. Het leuke is dat wij hadden verwacht dat we altijd aan moesten schuiven aan andere tafels, terwijl dit helemaal niet het geval is. Er zijn vele twee en vierpersoons tafeltjes als je gewoon privé wilt eten, maar ook ruim voldoende grote tafels waar je aan kunt schuiven, voor de gezelligheid. Het idee dat mixen bij Club Med verplicht is, klopt in dit geval dus helemaal niet.

PAARD EN WAGEN...: 's Middags besloten we het Clubdorp te verlaten en Djerba's 'hoofdstad' Midoun te verkennen, we konden dit ook per quad of buggywagen doen, maar wat is er voor een 2 jarige nou leuker dan dat te doen met paard en wagen. Klaas mocht voorop de bok rijden en straalde van oor tot oor. Club Med reguleert de aanbiedingen van uitjes etcetera, waardoor je ook weet dat je niet belazerd wordt of onnodig veel geld betaald. Een heel prettig en veilig idee. Buiten het Clubdorp is er weinig aan, het oogt heel droog, stoffig en viezig. Dan zie je opeens het contrast met het relatief groene, zeer goed onderhouden en schone Clubdorp. Midoun is zeer toeristisch, maar wel echt leuk om te zien, vriendelijke mensen, en veel leuke Tunesische gadgets. Na onze tocht met verdiend biertje en wortelpotje op het terras! Heerlijke dag!

Vakantiedag 5

ZON...: Vandaag brak de zon door en waaide de wind de wolken weg, lekker! Na een aantal dagen bewolkt weer, hadden we echt behoefte aan de zon! Met ons hele hebben en houden op naar het strand... 100 meter van onze kamer af... En tijd voor zon, zee en strand!

STRAND...: Ook op het strand weer meer dan genoeg bedjes, schaduw plekken en lifeguards aanwezig! Alle kindjes trokken naar elkaar toe en al snel had zich een hele petit club op het strand gevormd. Als ouders kun je daardoor lekker ontspannen, omdat de kids elkaar top vermaken. Een van de vaders stelde voor om te gaan beachvolleyballen en weg waren alle mannen. Na de volleybal werd het tijd om de watersporten van Club Med te ervaren en kropen Quint en Klaas samen in de kano, allebei in een zwemvest op maat. Die hebben samen lekker een uurtje op de zee gedobberd. Echt een voordeel is dat Club er voor heeft gezorgd dat er geen verkopers op het strand lopen, die je lastig vallen om hun waar te slijten.

MOEDERTIJD...: 's Middags was het Mama tijd en ben ik heerlijk alleen naar de fitness gegaan en me daar een uurtje in het zweet gewerkt op de loopbaan en crosstrainer. Na de fitness lekker buiten aan een klasje Pilates en stretching meegedaan, zodat alle spieren weer gebruikt zijn. Heerlijk om je zo op vakantie te kunnen bewegen en je sportprogramma vast te kunnen houden. Quint zat ondertussen met Klaas en Wies in de speeltuin bij de kidsclub waar Klaas eindeloos met andere kindjes van de glijbaan af ging. Wederom die lach van oor tot oor.

Vakantiedag 6

GOEDE KOFFIE... ECHT WAARDEVOL...: Lekker de hele dag supermooi weer, waar we van hebben genoten door ontspannen op het strand te liggen. Klaas kreeg zijn vrienden weer op bezoek, en is de hele ochtend onder de pannen geweest. Wies lag heerlijk in haar tentje te slapen, naast onze stoelen, dus konden wij in onze boeken duiken, mét een lekker kopje koffie uit een authentiek espressoapparaat bij de bar.

PAARDJE OOK SLOKJE?: Onze koetsier die ons naar Midoun heeft gebracht kwam ons, zoals beloofd, halen om te laten zien hoe de paarden te drinken kregen, iets waar Klaas de hele rit om had gevraagd. Met grote ogen keek Klaas toe hoe de paarden water wegklokte. Echt leuk dat hij ons even kwam halen, beloofd is dus ook echt beloofd!

KAMELEN KIJKEN...: Onze laatste dag kabbelde voorbij met kamelen kijken, lekkere drankjes drinken en uitvoerig lunchen, emmertjes water uit de zee halen, zwemmen in de zee en kijken naar de Catamaran klas die met flinke wind aan de trapeze hing. Kortom écht vakantie!

MET Z'N TWEETJES...: 's Avonds weer heerlijk met z'n tweetjes, echt Tunesisch gegeten in restaurant La Calypso en zo met babyfoon tussen ons in, een hele mooie en onvergetelijke vakantie afgesloten.

De laatste dag alweer

VLUCHT VERLAAT...: We zouden vandaag om 7.00h vliegen maar kregen bericht dat we pas om 17.30h zouden vliegen. Echt een cadeautje, waardoor we nog de hele ochtend, met heel mooi weer, aan het zwembad konden liggen.

WAT EEN SERVICE...: We moesten om 12h onze kamers verlaten, maar kregen superfijn een andere kamer toegewezen waarin we de kindjes voor hun middagslaapjes neer mochten leggen. Echt service, het maakte onze terugreis een stuk makkelijker. Om 14h op het gemak de rest van onze koffers gepakt, waarna er werd aangeklopt door een GO die onze koffers kwam halen om ze naar de bus te brengen... We zagen ons al sjouwen, en nu werd ons die 'zorg' ook weer ontnomen.

OP NAAR HUIS...: Na uitgezwaaid te zijn door een groot deel van de staf, kon de echte terugreis beginnen. In de bus hoofdzakelijk Nederlanders, die we gedurende de week al een aantal keer gesproken hadden, en gezellig samen met hen de wachttijd tot boarden doorgekomen. De vlucht terug was wederom super, weer kregen we de eerste rij toegewezen, waarbij Wies weer heerlijk in een babybakje aan de muur heeft geslopen, en weer bijna niets van de reis heeft meegekregen. De vlucht was korter dan gepland, koffers kwamen snel en na twee uur rijden, waren we weer thuis!

Eindoordeel

Gaaf om zelf een keer Club Med te hebben mogen ervaren, ons eigen beeld is super positief. Er is veel mogelijk op sociaal en sportief gebied, gast én gastheer zijn beschaafde en vriendelijke mensen. Locatie is breed opgezet, waardoor je echt kunt kiezen voor een rustigere of drukkere vakantie. Goed schoeisel is geen overbodige luxe want je loopt flink wat meters. Het eten en drinken in beide restaurants is kwalitatief zeer goed, en de keuze is ruim! Wij kijken terug op een heerlijke week en danken Club Med dat wij hun testfamilie mochten zijn.

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.0
 • Veiligheid
  8.0
 • Uiterlijk
  8.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  8.0
 • Uitstraling
  8.0

Totale score

8.0

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >