De Fisher Price Swing getest door Bianca

Door: biver75
biver75
TESTMOEDER biver75

Even voorstellen...

Twee weken geleden werd ik gebeld door Mamaplaats met de mededeling dat ik uitgekozen was als testmoeder. Degene aan de telefoon vond het leuk dat ik zo enthousiast reageerde. Erg grappig aangezien ik net wakker was en stomverbaasd was dat ik een keertje wat “gewonnen” heb. ;-) Hoe dan ook: Ik vind het erg leuk dat ik uitgekozen ben!

7.6

voordelen

 • De stof is wasmachine bestendig
 • Verschillende standen qua houding (liggend of wat meer rechtop zitten)
 • Ilse werd er lekker rustig van

nadelen

 • Niet makkelijk op te bergen/mee te nemen
 • Batterijen niet meegeleverd

De test

 Eergisteren heb ik de Fisher Price Swing ontvangen. Wat mij direct al opviel was de megagrote doos. De afmeting van de doos is 46x24x78. Wanneer je deze wilt kopen, houd dan ook rekening met kofferbakruimte! Hoe wordt de Swing omschreven: Een regenwoud waarbij baby lekker kan insluimeren! 1. Met 12 liedjes (6 sluimermelodietjes en 6 grappige liedjes) plus regenwoudgeluidjes! 2. 6 rustgevende schommelsnelheden. 3. Stoeltje met 2 standen. 4. 3-puntsveiligheidssysteem om baby goed vast te zetten. 5. Met hapjesblad dat opzij kan worden gedraaid. 6. Mobiel kan opzij worden gedraaid voor goede toegang tot baby! 7. Opvouwbaar dus makkelijk op te bergen. 8. Open ontwerp zodat baby makkelijk in en uit het stoeltje kan worden getild. Werkt op 4 “D” (LR20) alkalinebatterijen (niet inbegrepen). Wat nog belangrijk is om te weten is dat de Swing bestemd is voor kinderen tot ongeveer 6 maanden en tot 9 kilo! 

Makkelijk in elkaar te zetten

De Swing mag ook uitsluitend gebruikt worden door kinderen die niet zelf uit het stoeltje kunnen klimmen. Vanzelfsprekend wordt er ook nog vermeld dat de Swing door een volwassene in elkaar gezet moet worden. Vanavond heeft Pascal de Swing in elkaar gezet. We hebben hier een filmpje van gemaakt. Deze volgt nog. Mijn eerste indruk: Voordeel: Hij is makkelijk door 1 persoon in elkaar te zetten. Wanneer je ‘m in elkaar zet aan de hand van de gebruiksaanwijzing, dan ben je er ongeveer 15 minuten mee bezig. Wel handig is om wat gereedschap bij de hand te hebben (staat ook in de handleiding), maar zoals zovelen zijn Pascal en ik van die mensen die direct beginnen met in elkaar zetten en dan pas de gebruiksaanwijzing erbij pakken. Nadeel: Ik vind het erg jammer dat er geen batterijen bijgeleverd zijn aangezien het niet de meest gangbare batterijen (grote ronde LR20) zijn en je deze over het algemeen niet in huis hebt. Je wilt ‘m toch direct gebruiken zodra je ‘m in elkaar gezet hebt… Dat wordt dus morgen even naar de winkel om 4 batterijen te kopen. We hebben Ilse er al even in gezet, maar ja, dat was zonder de batterijen, dus er zat nog weinig beweging in (in de stoel dan, Ilse bewoog genoeg!). Aangezien Ilse vaak ’s avonds onrustig is, ben ik erg benieuwd of ze er ook echt van “insluimert” zoals wordt genoemd op de doos… Wordt vervolgd!

Ilse geniet van de swing

Ik had gehoopt dat Ilse lekker rustig zou worden van de Swing, nou dat hebben we geweten! De afgelopen paar dagen vond Ilse het nodig om ’s morgens heel vroeg wakker te worden. Zaterdag is mama maar om 5:00 uur naar beneden gegaan en papa zondag om 4:00 uur. Er was er maar 1 die een lach op d’r gezicht had en praatjes had en dat was Ilse… Zaterdag heeft mama Ilse ’s morgens nog maar even lekker in haar slaapzak in de Swing gelegd (niet vastgemaakt) en na ongeveer 10 minuten is Ilse alsnog lekker in slaap gevallen. De filmpjes laten goed zien hoe wakker Ilse was en hoe ze vervolgens heerlijk ligt te slapen! Voor de mensen die zich druk maken over dat Ilse niet vastgemaakt is… Mama heeft haar geen seconde uit het oog verloren! Van zondag op maandag hadden we weer hetzelfde probleem. Rond 4:00 heeft Ilse nog een voeding gekregen, maar mevrouw was klaar wakker! We hebben geprobeerd met haar te lopen, haar even bij ons te leggen, aan de lege borst leggen… Niets hielp. Na een half uur heeft papa de Swing maar naar boven gebracht in de hoop dat Ilse dan lekker in slaap zou vallen. Na ongeveer 5 minuten werd het al opvallend stil op Ilse d’r kamer. Na 10 minuten is mama gaan kijken en ja hoor… Mevrouw lag heerlijk te slapen. Mama heeft haar dus maar heel voorzichtig opgepakt en heeft haar in bedje gelegd. Gelukkig heeft Ilse toen nog lekker 2 uur geslapen… en het was maar goed dat ze toen niet langer sliep, want papa had er al uit gemoeten! Ja, ik weet het… het is ook nooit goed… hahahaha

Wat vond ik ervan?

Dit is alweer de laatste blog over de Fisher Price Jungle Swing. In deze blog wil ik laten weten wat mijn eindconclusie is van de Swing, wat ik de voor- en nadelen vind van de Swing en uiteraard of ik de Swing zelf aangeschaft zou hebben. Aangezien het ook de eerste keer is dat ik getest heb (ik hoop dat ik vaker mag testen), wil ik ook qua testen vertellen wat ik vond dat er goed is gegaan en wat er niet goed is gegaan. Oké, daar gaan we dan… De Swing Ik wilde de Swing graag testen aangezien Ilse (nu 15,5 week) vaak onrustig is en ik wilde uittesten of Ilse door de Swing rustiger zou worden. Niet alleen thuis, maar ook bij anderen. Voordat we de Swing hadden gingen we vaak met Ilse in de schommelstoel zitten om haar rustig te krijgen. Ondanks dat het heerlijk is om Ilse dan lekker op schoot te hebben, kan je verder niks anders meer doen. Eventjes is dat geen probleem, maar op een gegeven moment zit je ook niet meer echt lekker. De Swing bood hier echt een uitkomst! We hebben Ilse heel vaak in de Swing gelegd. Lekker de stand op 1 of 2, rustgevend muziekje aan (de rest van de geluidjes hebben we eigenlijk niet gebruikt) en haar lekker van voor naar achteren laten schommelen. Niet alleen werd Ilse daar lekker rustig van, ze viel er zelfs heerlijk in slaap! Doordat het stoeltje makkelijk te draaien was, konden we ervoor zorgen dat ze met haar gezichtje naar de TV gericht stond of naar papa en mama. Of Ilse er ook rustig van zou worden bij anderen weet ik niet. De Swing is zo groot, dat ik deze niet in mijn Ford Focus krijg. Ik heb ‘m dus ook nergens mee naartoe genomen. We hebben na een tijdje het “plateautje”/dienblad eraf geschroefd aangezien Ilse deze nog niet gebruikt. Hierdoor kon Ilse lekker met d’r handjes naar d’r voetjes grijpen.

Foto’s

Videos

Eindoordeel

Voordelen: - Ilse werd er lekker rustig van; - de stof is wasmachine bestendig; - verschillende snelheden; - verschillende standen qua houding (liggend of wat meer rechtop zitten); - verschillende geluidjes (ondanks dat wij deze niet gebruikt hebben). 

Nadelen: - Niet makkelijk op te bergen/mee te nemen waardoor de Swing standaard in de woonkamer staat; - Batterijen niet bijgeleverd. 

De test of Ilse rustig zou worden door de Swing is 100% geslaagd. Ondanks de vele voordelen zou ik de Swing zelf niet aanschaffen. Ik heb gezien dat de prijs van de Swing €169,- is (bij BabyDump). Het lijkt me dat er wel andere goedkopere, ruimtebesparende manieren zijn om Ilse rustig te krijgen. Het testen Het was de eerste keer dat ik iets getest heb. 

Ik vond het erg leuk om te doen, maar de volgende keer zou ik het anders doen… Ik merkte dat ik elke week mezelf eraan moest herinneren dat ik nog een stukje moest schrijven. Elke keer schoof ik het weer voor me uit en dan kwam ik in tijdnood en leverde ik op het allerlaatste moment de blogs ed aan. En dat terwijl ik er een hekel aan heb dat alles op het allerlaatste moment moet gebeuren! Als Mamaplaats mij dit kan vergeven en ik nog een keer mag gaan testen, dan maak ik een soort plan van aanpak. Van de voren bedenken over welke onderwerpen ik wil schrijven, maar ook vast tijdstippen in mijn agenda zetten om foto’s te verzamelen, een filmpje uit te zoeken (eventueel bewerken) en een blog te schrijven. Mamaplaats, bedankt dat jullie mij de mogelijkheid hebben gegeven om, voor het eerst in mijn leven, wat te mogen testen!

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  7.0
 • Veiligheid
  8.0
 • Uiterlijk
  8.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  7.0
 • Uitstraling
  8.0

Totale score

7.6
biver75

biver75

Ik ben Bianca en heb sinds 1997 een relatie met Pascal. Op 8 maart 2012 is onze dochter Ilse geboren. Naast mama ben ik ook nog collega binnen een bedrijf waar ik al ruim 9 jaar werk!

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >