Testen van HiPP babyvoeding Miranda

Door: Mirandatje Roos
Mirandatje Roos
TESTMOEDER Mirandatje Roos

Even voorstellen...

Vandaag ontvangen we ons mooie pakket vol met allelei lekkernij voor Roos. Wat een verrassingspakket !!! Het lijkt wel een feestje !!! Mama is heel nieuwsgierig naar de inhoud. Samen met grote broer toveren we vanalles uit de doosjes. Potjes groente, potjes fruit, mooie ballonnen, lepeltjes, slabbetjes, flesjes sap maar ook baby-thee en zonnegordijntjes voor in de auto.

8.5

voordelen

 • Veel verschillende smaken
 • De thee is heel verrassend en lekker
 • Leuke verpakking
 • Lang houdbaar

nadelen

 • Niet overal verkrijgbaar
 • Soms lastig te openen

Introductie

Wat een verrassing zo’n mooi pakket !!! Het is moeilijk om een 1e keus te maken welke maaltijd we gaan kiezen voor onze 1e test. Maar gezien het tijdstip gaan we voor een maaltijdpotje. De keus valt op groente met rijst en kip. En deze keuze van mama bevalt onze kleinste dame goed. Het hele potje gaat bijna helemaal op. Mama vindt dat de maaltijd mooi van kleur is, mooi van structuur en de geur is goed. Bij Roos draait alles om de smaak en die is …. Goed gekeurd !!!

De test

Vandaag is het fruitpotje aan de beurt. Roos houdt van peer dus we kiezen voor appel/peer met granen. Dit is een potje van 6 maand en we zien meteen dat de structuur met minder egaal is. De geur is de geur van appelmoes en grote broer Stijn wil ook wel een hapje! Roos smult weer heerlijk van het fruithapje. Op naar de volgende testpotjes of gaan we door een flesje thee of sap….Onze kleine dame is tijdens de kerstdagen erg ziek geweest.

De griep had zijn intrede gedaan en bij onze kleine Roos sloeg de griep genadeloos toe. Door haar vroeggeboorte heeft ze hele gevoelige longetjes en de verkoudheid viel zwaar. Ze hoeste de longetjes uit het lijfje. Eetlust..... was er bijna niet. We waren al blij dat de gewone voeding een beetje binnen bleef en niet met een boog er weer uit kwam. Dus even geen potjes Hipp groente voor de klein dame maar wel fruit. Maar dit viel een niet in goede aarde bij haar.....Helaas. Het testen heeft bij ons dus even op een laag pitje gestaan. Maar vandaag is het een heus Hipper de Hipp dag !!!

De sapjes

Grote broer stijn is jarig en dus staat deze dag in teken van lekkernij en ook voor Roos ! En heerlijk sapje (appel, banaan & ananas), een heerlijke fruit hap (fruit & granen vruchtenmix met sinaasappel en mango) en natuurlijk heerlijke groente !!! Het klein sapfles is moeilijk te openen. Maar na opening nog een aantal dagen houdbaar in de koelkast ! Maar dat bewaren is hier bijna niet nodig. Roos geniet volop van haar sapje en drinkt....1..2..3.. bijna in 1x het flesje leeg! Roos geniet. Dit sapje gaan we zeer zeker kopen !!!! De kleine flesjes zijn ook handig om mee t nemen (als we een flesje open kunnen maken onderweg ;)

Fruitpotje

Het granen fruitpotje is ook weer helemaal top !! De granen doen zijn werk !!! De ontlasting komt goed op gang :) In de fruithap zijn de granen goed te zien. Het ruikt ook weer heerlijk en de structuur is glad) En 's avonds is het tijd voor een over heerlijke groentehap. Roos geniet enorm van haar biologische Hipp maaltijden. Haar voorkeur gaat uit naar Hipp. :)Mama vindt het heel jammer dat alle potjes dezelfde kleur deksel hebben. Alle potjes staan bij ons thuis in de keukenlade en bij het pakken van een potje moeten alle potje opgepakt worden om te zien om welke maaltijd het gaat.

De thee

Mama is heel nieuwsgierig naar de thee-ervaring !! De test loopt bij mij op dit moment een beetje dood. Eerst vond ik het een groot voordeel dat de potjes voeding na opening nog een aantal dagen houdbaar zijn in tegenstelling tot olvarit. Olvarit adviseert om de potjes binnen 24u te gebruiken.

Lang houdbaar

Waarom blijft de voeding van Hipp wel langer houdbaar ? Op dit moment vindt ik zelf de potjes voeding een beetje aan de grote kant. Ik eet zelf ook geen 2 avonden dezelfde maaltijd laat staan 3 avonden. De fruitpotjes gaan met gemak op en om deze te verspreiden over 2 dagen vindt ik ook geen bezwaar maar de groente potjes gaan hier niet in 1 avond op. Ook heb ik regelmatig moeite met het openen van de verpakkingen. Of ligt dit aan mijn eigen spierkracht ?

De site

We belanden op een mooie duidelijke site met informatie over de biologische voeding die zij aanbieden. En meteen worden we lid van de club want we willen natuurlijk wel op de hoogte blijven van de nieuwtjes ;) Helaas kom ik tot mijn teleurstelling ook tot de conclusie dat er maar 1 verkoopadres bij mij in de omgeving is waar ik de heerlijke lekkernij voor mijn dochtertje kan kopen. Andere 2 opties liggen ver buiten mijn woonplaats. Ik besluit om met de ukkies te gaan shoppen want ik zag op de site babykoekjes staan en we willen van het testen een feestje maken dus hoe kunnen we de babythee helemaal perfect testen ? ...... juist met een gezellige "high tea" op de woensdagmiddag met een baby, dreumes en mama. In de winkel bij het schap van babyvoeding zie ik helaas geen koekjes, maar 2 soorten fruit en een paar potjes groente.

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.5
 • Veiligheid
  8.5
 • Uiterlijk
  8.5
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  9.0
 • Uitstraling
  8.0

Totale score

8.5

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >