Testen van HiPP babyvoeding Kim

Door: KimVingerling
KimVingerling
TESTMOEDER KimVingerling

Even voorstellen...

Het is dan zover! Het pakket is binnen. Helaas een dag later omdat ik niet thuis was op het moment van de eerste bezorging. Allereerst moest er een mes aan te pas komen om het open te maken. Het leek wel een surprise! En wat er allemaal in het pakket zit!

8.0

voordelen

 • Veel variatie
 • Alle smaken zijn lekker
 • Lang houdbaar
 • Geen vervelende geur

nadelen

 • Niet overal verkrijgbaar
 • Lastig te openen

Introductie

Ik had niet verwacht dat er zoveel leuks in zou zitten! Ballonen, slabbetjes, lepels (een beetje te groot naar mijn idee) en natuurlijk heel veel lekkers voor het mannetje! Groente potjes, fruit potjes en 2 flesjes sap. Zelfs venkel en vruchten thee. Thee heb ik eigenlijk nog nooit eerder gezien voor baby’s. Vele moeders kennen het begrip babythee denk ik wel. Thee met melk en suiker maar dit is toch wel een gat in markt denk ik. Morgen gelijk beginnen met het proeven van de producten.

De test

Het is toeval dat ik volgende week vrij ben zodat ik de producten elke dag zelf kan testen. Het logo ziet er overigens erg uitnodigend uit. Mooie etiketten allemaal. Het ook wil ook wat. Ons mannetje heeft heerlijk meegedaan met het kerstdiner! Hij mag natuurlijk niet wat wij eten maar heeft wel een heerlijk potje gemengde groenten op van HIPP! Zoals eigenlijk bij elk potje eet hij het met genot. Het liefst pakt hij zelf de lepel omdat ik het niet snel genoeg in zijn mond doe. Normaliter krijgt Tigo het A-merk potjes en versgemaakt. Deze potjes zijn een uitkomst als je een paar drukke dagen hebt. De kleine vindt het heerlijk en het is gezond en makkelijk. Omdat Tigo borstvoeding krijgt geef ik hem niet vaak sap. Nu met de feestdagen zijn we aan het oefenen met een tuitbeker. Voor hem een groot spel. In de tuitbeker zit de appel-druiven sap. Ik geef hem geen hele bekers per keer.

Lekker sap

Kaily heeft ook het sap mogen proeven en ze vond dit erg lekker! Ze loopt nu de hele tijd met Tigo’s tuitbeker rond om hem drinken te geven. Te schattig! En soms ook iets te bemoeizuchtig. Ik vind het wel moeilijk om een verhaal te schrijven als de uitkomst goed is. In mijn eindoordeel kan ik pas op en aanmerkingen geven voor verbetering. Ik vraag me af wanneer ik het in de winkel kan vinden. De dagen na kerst zijn een beetje balansdagjes geworden.

Fruitpotjes

Tigo heeft daarom halve potjes gekregen. Daarnaast krijgt hij nu ook een boterham! Dit keer hebben we appel en peer fruitpotjes gepakt. Hij vond ze erg lekker hoewel er wel een paar stukjes in zaten! Is dit de bedoeling? Aan de smaken van de potjes is totaal niets verkeerd. Hij begon zelfs te mopperen als hij niet snel genoeg te eten kreeg! Als het potje leeg is mag Tigo nog even met zijn lepeltje spelen. Zo weet hij dat het eten op is en piept hij niet om meer. Bij de potjes van het A-merk doet hij dat niet. Ik ben blij dat hij het lekker vind en dat ik weet dat het gezond voor hem is.

De thee

De sapjes zijn op, we zijn begonnen met de thee. Een gat in de markt als je het mij vraagt. Eerst moest Tigo wennen aan de thee omdat het een warme drank is wat hij niet gewend is. Al snel had hij de smaak te pakken en ging zijn flesje leeg! Met een lach op zijn gezicht kijkt hij me aan alsof hij wil zeggen ‘mag ik meer?’. Ik heb nog veel vragen voor HIPP. Bijvoorbeeld of de productlijn in de toekomst uitgebreid wordt.De laatste keer dat Tigo thee kreeg was het de venkelthee. Dit keer hebben we de bosvruchtenthee aangebroken. Toen ik het zakje uit de verpakking haalde viel mij gelijk op dat je de gedroogde bosvruchten ook echt ziet zitten! Dit laat zien dat er veel zorg in de producten zit! De thee ruikt ook erg lekker en ziet eruit alsof je sap inschenkt. Geen gele of bruine kleur die thee eigenlijk altijd heeft maar een roze kleur. Dit maakt het zeker aantrekkelijk. Ik had het flesje gecheckt op temperatuur er aan Tigo gegeven. Hij kon niet stoppen met op de speen knagen. Zijn tandjes komen door. Desondanks heeft hij toch wat binnen gekregen. Hij liet de fles ook niet los toen ik hem wilde pakken. Ik heb de thee ook geproefd, zoals ik alles proef wat mijn kinderen voor het eerst te eten krijgen, en ik vind hem erg lekker! Ik zou hem misschien zelf wel willen gebruiken voor mijn ontbijtritueel. Kaily heeft de thee nog niet geproefd. Dat komt nog wel aangezien we een heel doosje hebben. Mijn tip zou alleen zijn om de verpakkingen meer van elkaar te laten verschillen. De deksels zijn allemaal hetzelfde en de thee zit in een saai wit doosje.

Foto’s

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.0
 • Veiligheid
  8.0
 • Uiterlijk
  8.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  9.0
 • Uitstraling
  7.0

Totale score

8.0

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >