Testen van HiPP babyvoeding Chantal

Door: chmaj
chmaj
TESTMOEDER chmaj

Even voorstellen...

Yippie, het Hipp voedingspakket is binnen! Wat een hoop spullen! Ballonnen, slabbertjes, lepeltjes, en heel veel potjes voeding en thee. Ziet er allemaal lekker uit. Toby kijkt zijn ogen uit.

7.3

voordelen

 • De fruithapjes zijn fantastisch
 • Lang houdbaar
 • Potjes zien er leuk en gezellig uit

nadelen

 • Potjes aan de grote kant
 • Niet te krijgen in elke supermarkt

Introductie

Dat wordt smullen!! Althans dat hoop ik. Toby gaat beginnen met de smaak banaan. Ik ben heel erg benieuwd naar zijn reactie. Met de fotocamera in de aanslag zitten we klaar om "het vieze bekjes trekken" vast te leggen.....

De test

De eerste hap is even wennen aan de lepel, maar na de eerste hap kijkt het gezichtje kijkt ons vragend aan en begint te lachen. Toby graait opnieuw naar zijn lepel om nog meer in zijn mondje te krijgen. Hij eet zo bijna een half potje op. Haha.

In mijn achterhoofd hoor ik een stemmetje van het consultatiebureau zeggen dat ie met een paar hapjes mag gaan proeven, maar als ik hem 3 hapjes had gegeven had ie me heel raar aangekeken denk ik. Kortom de smaak banaan is al in goede aarde gevallen.

Wat leuk om het kleine mannetje te leren eten. Hij doet het al best goed. In het weekend hebben we de smaak peer getest. ook deze valt erg in de smaak.

Het kerstdiner

Het kerstdiner bestaat voor toby uit worteltjes. En ja wel hoor , de eerste vieze gezichtjes zijn een feit. Wat zijn die worteltjes vies!!!we hebben hem een aantal happen gegeven. Soms kwam er een kleine kokhalsbeweging. Maar toch maar even proberen. Tot toby zijn mond niet meer open deed. Wat een slimmerik is het toch!! 2e kerstdag nogmaals worteltjes op het menu. De eerste happen waren weer erg vies, maar daarna was het toch wel lekker geworden en ging de happen er zo in! de aanhouder wint. haha

De potjes

Ik vind de potjes eigenlijk best groot voor een kindje van 4 maanden. Er staat op de potjes dat je ze drie dagen kan bewaren (in tegenstelling tot andere merken, die maar 24 uur open mogen zijn), maar dit betekent voor mij dat ik toby 3 dagen hetzelfde geef achter elkaar. want ik vind het zonde om weg te gooien en toby mag nog maar een paar hapjes.Hoe doen de andere (test)mama's dit?

Ook ben ik nog even de verschillende voedingen gaan bekijken. Wat mij opvalt is dat er ook potjes met spinazie bijzitten. En venkel thee. Dit zijn volgens verschillende sites en het consultatiebureau nitraatrijke groentes, die kinderen van 4 maanden nog niet mogen hebben??? De voeding moet natuurlijk aan strenge kwaliteitseisen voldoen, dus het zal wel goed zijn maar toch?Hoe denken jullie daarover? Een hoop vragen en misschien kunnen jullie ons tips geven.? De afgelopen dagen stond er weer een groente probeersel op het menu. Deze keer sperzieboontjes met aardappel. En...... Het was verschrikkelijk vies!

Fruitsmaakje

Toby heeft het gegeten bij de gastouder en bij oma, dus mam heeft er helaas niets van gezien. Gisteren een nieuwe fruitsmaak geprobeerd: appel bosbes. Ook hier kon toby geen genoeg van krijgen. Een half potje zat zo achter de kiezen. En na zelf geproefd te hebben moet ik toegeven dat het lekker smaakt.

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  9.0
 • Veiligheid
  6.0
 • Uiterlijk
  7.5
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  6.5
 • Uitstraling
  7.5

Totale score

7.3

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >