Testen van HiPP babyvoeding Annette

Door: Annette de Bruijn
Annette de Bruijn
TESTMOEDER Annette de Bruijn

Even voorstellen...

Van de week ontvingen wij het 'proefpakket' van HiPP. Erg uitgebreid en volledig!! Groentepotjes (o.a. Sperziebonen met aardappel en worteltjes met aardappel), fruitpotjes (o.a. peer en fruit met granen), 2 soorten thee (venkel en vruchten) en extra's zoals lepeltjes en slabbetjes. Het feit dat HiPP volledig van biologische producten gemaakt wordt staat mij erg aan. We hebben er dan ook zin in om de smaken te proeven!

8.5

voordelen

 • De thee is super
 • Veel variatie in het eten
 • Fijne geur
 • Leuke uitstraling, leuke kleuren

nadelen

 • Soms lastig te openen
 • Niet veel enkele smaken

Introductie

Zoals je op de foto kunt zien lijkt Finn er in ieder geval wel trek in te hebben! Wat is eten toch leuk! De kerstdagen zijn weer voorbij en iedereen heeft zich weer tegoed gedaan aan heerlijk -en veel- eten! Zo ook Finn. Aan alles kun je bij hem zien dat hij klaar is voor eten.

Hij kluift continu op zijn handjes, kijkt zeer geïnteresseerd naar ons als wij zitten te eten en hij kwijlt buitensporig veel. Na het wat moeizame begin met eten wordt het nu leuk. Voor hem en dus ook voor ons! Zoals ik eerder al schreef waren we gestart met gepureerde bloemkool, wat nog niet zo'n groot succes was. Naast groente krijgt hij nu ook fruit.

De test

Om te beginnen kreeg hij 'peer' uit het potje van HiPP. Het eten van het lepeltje was even lastig, maar al gauw ging het beter. Na een paar hapjes werd Finn boos als het hem te te traag ging! Zijn hoofdje komt naar voren uit z'n stoel vandaan om de hap eerder binnen te krijgen, hij vindt het heerlijk! Fijn dat het goed gaat, maar waarom gaat dit nou zoveel beter? Het kan zijn omdat peer zoeter is dan groente, maar ook de verse worteltjes die hij eerder deze week kreeg gingen niet zo goed als de peer. Ik verwacht eerder dat het komt door de structuur van de peer. Uit het potje komt het bijna als een soort zalf, zo glad. Met de complimenten voor HiPP... Finn eet dus liever potjes HiPP-groente dan verse groente!

Plezier met fruit

Finn eet inmiddels met veel plezier banaan en peer. Uit een potje of vers, maakt hem niks uit! Ik heb natuurlijk wel even 'voorgeproefd' en de smaak van het fruit ui de potjes is echt heel goed! Peer smaakt gewoon echt naar peer en banaan naar banaan. Er wordt door het consultatiebureau geadviseerd te starten met enkelvoudige smaken, vandaar dat we eerder nog geen potje groente geprobeerd hadden. De HiPP-groentes zijn namelijk gecombineerd met aardappel.

Prima dus om hem op deze manier aan de smaak van worteltjes te laten wennen!! Het fruit eten ging zo goed en Finn vond het zo fijn dat we wat te enthousiast van start zijn gegaan... Hij is, waarschijnlijk door de banaan, wat verstopt. Finn heeft al 4 dagen nauwelijks gepoept! Gisteren dus maar geen groente en fruit op. Vandaag weer lekker peer uit het potje. Finn heeft er weer heerlijk van gesmikkeld!

De thee

Natuurlijk krijgt Finn met borstvoeding voldoende vocht binnen, maar omdat hij nu wat moeite met zijn ontlasting heeft is het een mooi moment om een van de baby-theetjes uit te proberen. We kiezen voor de venkelthee. Finn heeft nog nooit iets anders uit de fles gedronken dan gekolfde melk, dus we zijn benieuwd hoe hij reageert op de andere smaak. Finn vindt het prima en drinkt zonder ook maar een smaak-reactie te geven zo het flesje leeg! Lekker zeg, die venkelthee!! Zoals ik eerder al schreef had Finn afgelopen week last van obstipatie. Hij heeft 5 dagen nauwelijks gepoept! En of het nu komt door het potje peer, de venkelthee, het draaien van zijn beentjes, door de thermometer in zijn kontje of door een combinatie van al deze, het probleem is inmiddels gelukkig verholpen!

Nu dus weer vrolijk potje peer en verse appel eten en wat verse pompoen en broccoli (zelfs dit ging best aardig!). De potjes groente (die Finn wel heel erg lekker vindt) wachten we voor de zekerheid maar weer een paar dagen mee omdat hier aardappel in verwerkt is wat een opstoppende werking kan hebben. Ditzelfde geldt voor de banaan, vers en uit een potje.

Wel krijgt Finn dagelijks een half flesje thee. Dit vindt hij heerlijk! Zowel de venkelthee als de bio-vruchtenthee zijn een groot succes! Zo krijgt Finn in ieder geval ruim voldoende vocht binnen en genieten we op mijn vrije dagen lekker samen van een high tea! :-)

Foto’s

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.5
 • Veiligheid
  8.5
 • Uiterlijk
  9.5
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  7.5
 • Uitstraling
  8.5

Totale score

8.5

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

Winnen! 3 x €50 shoptegoed bij Limango

De zomervakantie zit er weer op en de scholen gaan weer beginnen. Wij hebben een super leuk cadeau om het scho... >

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >