Little Love Lisa van VTech

Door: Flowergirl
Flowergirl
TESTMOEDER Flowergirl

Even voorstellen...

Hoi allemaal, ik ben Priscilla en moeder van een zoon van 6jr, een dochter van 4jr en nog een zoon van 8 mndn. Met mijn partner vormen wij een druk maar leuk huishouden. Onze dochter heeft een rauwe kant, dol op zwierjurken waar je wel een boom mee kunt beklimmen. Ze is de 2e moeder in huis, ze regelt het wel even als ik uit het zicht ben. Ook is ze een poppenmoeder en haar broertje verstaat ze daar onder. Het liefst leert ze hem nu al woordjes, zitten en kruipen. Helaas gaat dit niet snel, maar daarvoor is pop Lisa, die dit in een korte tijd leert. Dit heeft onze dochter nodig, vandaar dat ik me heb opgegeven als testmoeder. Blij was ik dan ook toen ik het telefoontje kreeg dat wij de pop mochten testen!

7.9

voordelen

 • Nodigt uit tot spelen
 • Educatief
 • Veel interactie met het kind
 • Veel variatie in de diverse speel/zing elementen
 • Kleding is wasbaar

nadelen

 • Klinkt erg mechanisch
 • Lisa moet altijd in speelstand gezet worden
 • Kwetsbaar door de bewegende elementen
 • Kam kan niet echt kammen
 • Grote reset knop op de rug

Wat is de eerste indruk van jou en je kindje?

Een paar dagen na het verblijde telefoontje werd er een behoorlijke grote doos bezorgd en nog een vrolijke kleinere doos met daarin DE pop. Dol enthousiast werd onze dochter bij het zien van haar nieuwe popje. De doos oogt uitnodigend en vriendelijk vond ik.

Na het gebruik van een mesje voor het verwijderen van de nodige plakband en een schaar voor de plastic bandjes komt ze dan eindelijk vrij uit de doos, geleverd met een kam, rammelaar, flesje en een kleine maar duidelijke gebruiksaanwijzing met haar naam Lisa. Vanaf dat moment zijn onze dochter en Lisa onafscheidelijk.

Lisa oogt heel vrolijk. Tevens is ze vriendelijk en ze heeft een gezichtje met uitstraling waardoor het bijna onmogelijk is om als jonge poppenmoeder niet verliefd te worden. Wel vind ik haar kwetsbaar ogen en is Lisa duidelijk geen knuffelpop. Daar is ze te hard, te zwaar en te stug voor. De vele bewegende delen geven bij mij een kwetsbaar gevoel, onze dochter heeft hier duidelijk geen last van. Lisa heeft een behoorlijk mechanisch geluid als zij aanstaat, dat viel mij wel wat tegen. Ook beweegt ze erg robotachtig, dit tot grote hilariteit bij onze oudste zoon: 'cool, een meisjes robot!' was dan ook zijn eerste reactie. Tot groot ongenoegen van onze dochter die dit duidelijk niet ziet en/of doorheeft. Lisa is uitgevoerd met diverse sensoren. Zo zitten deze in haar mond en op haar handen. Ze zijn niet zichtbaar maar wel echt aanwezig. Als gevraagd wordt om haar handen aan te raken reageert ze hier direct op, en als ze vraagt klap eens in je hadden dan volgt er wederom een snelle reactie. Ook reageert ze op het flesje of speen in haar mond en op het geluid van de rammelaar wat haar tot zingen/dansen brengt.

Lisa heeft op haar rug een aan/uit knop en kan in twee volumes gezet worden, wat erg wenselijk is (alleen had het van ons wel iets luider gemogen). In een rumoerige omgeving is ze niet altijd duidelijk te horen. Daarnaast overstemt het mechanische geluid wat zij geeft soms de zinnen die ze vertelt. Naast de aan/uit knop zit ook de reset-knop. Als deze ingedrukt wordt begint Lisa weer in fase 1, tot soms frustratie van onze dochter. De resetknop is vrij groot en bij het op tillen van Lisa wordt deze gemakkelijk per ongeluk ingedrukt. Lisa leeft op 6 AA batterijen, deze worden bijgeleverd maar zijn wel snel leeg.

Is de pop gebruiks- en kindvriendelijk?

Met Lisa wordt sinds haar komst elke dag gespeeld: ze gaat mee naar bed, aan tafel met eten, slaapt in de maxi-cosi van onze jongste, chillt in de Doomoo-zak en ook bij de vriendinnetjes die over de vloer komen is ze favoriet, allemaal zijn ze weg van haar. De opdrachten die Lisa geeft zijn duidelijk en makkelijk op te volgen & daarnaast ook leerzaam: 'klap eens in je handen, druk drie keer op mijn buik, raak 5 keer mijn handen aan, zing je mee?' zijn een paar voorbeeldzinnen die voorbij komen. De liedjes die zij zingt zijn herkenbaar voor onze dochter en worden dan ook vrolijk mee gezongen. Gelukkig beschikt ze over een helder geluid waardoor ze ook goed aan te horen is en herhaalt ze niet elke keer waardoor Lisa niet voorspelbaar is. 

Ook zet Lisa aan tot bewegen ze stelt bijvoorbeeld voor om samen te gaan huppelen. Ze moedigt dan aan en telt daarbij het aantal keer dat dit gedaan moet worden, op deze manier is de pop echt interactief en blijft ze ons verbazen met haar diversiteit aan opdrachten. 

Helaas kun je met de kam die bijgeleverd wordt niet echt haar haren kammen. De strikjes in haar haren zitten goed vast gemaakt waardoor deze er ook niet uit kunnen (erg jammer want na verloop van tijd gaan haar haren wel door het spelen uit model en kun je geen nieuwe staartjes maken).

Een minpunt vind ik wel dat ze altijd in een begin positie gezet moet worden als je met haar wilt spelen. Dit is rechtop met handen naar voren en hoofd naar beneden voor je haar aanzet, anders is ze van de wijs en kan ze niet goed bewegen. Voor een 4 jarige is dit soms moeilijk te onthouden en zet onze dochter Lisa aan zonder daarbij na te denken. Erbij blijven met spelen is daarom wel aan te raden. 

Blijft jouw kind getriggerd om er mee te spelen?

Onze dochter blijft getriggerd om met Lisa te spelen. Ze heeft een grote aantrekkingskracht en dat kan ook bijna niet anders gezien haar uiterlijk. Ook haar diversiteit aan opdrachten, zinnen en liedjes maken het leuk om te blijven spelen. Ze is beslist niet eentonig en dezelfde opdrachten, liedjes of zinnen wordt niet eindeloos achter elkaar herhaald. 

Lisa doorloopt 3 verschillende fases met elk hun eigen dingen en zinnen. Door het voltooien van 6 opdrachten per fase schakelt ze automatisch door naar de volgende fase, en zo blijft ze leuk om mee te spelen. Na ruim een week hebben we nog steeds het idee dat we nog niet alles hebben gehoord! 

Zou jij deze pop aanraden? Zo ja/nee, waarom?

Heel eerlijk had ik in het begin zo mijn twijfels, zeker gezien het feit dat Lisa rond de €60,- kost en voor vele geen goedkope aanschaf zal zijn. Ze is erg robotachtig en maakt best een mechanisch geluid, echter lijkt onze dochter daar geen enkel besef van te hebben en vind haar helemaal leuk. Ook heeft Lisa een educatieve functie die kinderen op een speelse manier leert tellen, zingen en bewegen. Het adviesleeftijd is vanaf 2 tot 7 jaar. Persoonlijk zou ik de pop niet aan mijn dochter geven als zij onder de 3,5jr zou zijn. Op die leeftijd was zij nog iets te hardhandig ervoor (echter als je er blij blijft kan ze ook weer een hoop plezier geven).

Lisa brengt onze dochter veel plezier en ik denk dat andere kinderen net zo veel plezier aan haar zullen beleven als onze dochter. 

Foto’s

Videos

Scores

 • Kwaliteit
  5.0
 • Gebruiksgemak
  8.5
 • Functionaliteiten
  9.0
 • Uiterlijk van de pop
  10.0
 • Kindvriendelijkheid
  7.0

Totale score

7.9
Flowergirl

Flowergirl

Mama van 2 zoons en een dochter Ondernemend, actief, nieuwsgierig, leergierig en soms een tikkeltje te impulsief zijn mijn kernwoorden

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >