VTech Digigo getest door Carolien

Door: Carolien van de Vliert
Carolien van de Vliert
TESTMOEDER Carolien van de Vliert

Even voorstellen...

Ik ben een jonge moeder van 32 jaar en heb 5 kinderen gekregen. Mijn kinderen zijn 9, 7, 5 en bijna 2. Ons 4e kindje is na een voldragen zwangerschap levenloos geboren. Ze zou nu 3 jaar zijn...

Toen ik in verwachting was van de 3e ben ik gestopt met werken, maar ik heb thuis genoeg te doen! Ik ben fulltime mama en dat is nu mijn job. In mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk herinneringen van de kinderen bij te houden. Foto's maken en inplakken, dagboeken schrijven, filmpjes maken... Ook zit ik geregeld achter de laptop. Ik vind het heerlijk om verhalen van andere moeders te lezen en af en toe schrijf ik zelf ook een blog.

Ik mocht de VTech Digigo testen, samen met mijn kinderen. Wat waren we verrast en enthousiast toen we hoorden dat we de Digigo mochten testen!! Vooral de oudste twee waren helemaal door het dolle!

7.9

voordelen

 • Rubberen rand
 • Kindvriendelijk
 • Extra pen
 • Draaibare lens

nadelen

 • Incl. 1 spel

Wat vind je van het gebruiksgemak?

De Digigo is helemaal kindvriendelijk. Hij is natuurlijk ook voor kinderen bedoeld, dus mijn kinderen wisten heel snel hoe ze ermee overweg moesten.

De Digigo geeft zelf uitleg hoe je een app moet gebruiken. Je hoort dan een mannenstem die uitleg geeft. (bijv. "Veeg naar links of rechts om de apps te bekijken") De uitleg is heel duidelijk en wordt herhaald als er niks met de Digigo wordt gedaan.

Hij ligt lekker in de hand en heeft precies het goede formaat voor kinderen. De Digigo heeft een rubberen rand en wordt daardoor beschermd tegen vallen en stoten.

Er is een extra pennetje bijgeleverd en dat is geen overbodige luxe... ;-)

Er raakt bij ons nogal eens iets kwijt, dus ik ben bang dat het extra pennetje bij ons ook een keer nodig zal zijn.

Er zit een draaibare camera lens op de Digigo. Deze kun je heel eenvoudig 180 graden draaien. Zo kun je dus heel makkelijk een selfie maken en daarna heel snel een foto van iemand anders maken.

Wat vind je van de verschillende apps?

Er zijn 10 ingebouwde apps bij de Digigo die er standaard op zitten. Dit zijn o.a. spelletjes, fotocamera, video's, foto's en MP3- speler.

Toen mijn kinderen hem voor het eerst gebruikten, werden er eerst een paar foto's gemaakt. Dat was lachen, gieren, brullen...! Er zijn heel veel mogelijkheden om een leuke selfie of foto te kunnen maken. Je kunt een selfie of foto maken met een mooie rand, of je kunt sterretjes, hartjes of kusjes aan je foto toevoegen. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden...! Daarna werden er een paar filmpjes gemaakt en afgespeeld. Dat was natuurlijk ook heel komisch om terug te zien! Als laatst werd het spelletje ontdekt die standaard op de Digigo staat. Ook hierbij werd eerst uitleg gegeven. Telkens komt diezelfde mannenstem terug, dus dat schept herkenning voor de kinderen.

Jammer genoeg staat er standaard maar 1 spel op de Digigo. Dat vind ik wel weinig... Als je je aanmeld bij Explor@ Park, mag je nog 2 apps gratis downloaden, dus dat hadden we meteen gedaan. Nu staan er bij ons dus 3 spelletjes bij.

Via Explor@ Park kun je nog heel veel educatieve apps downloaden. Je kunt hier terecht voor spelletjes, verhalen, liedjes en video's.

Jammer genoeg moet je voor de meeste apps betalen en dat kan alleen met een creditcard of met PayPal.

Welke app wordt het meest gebruikt?

De camera wordt het meest gebruikt. Als er een vriendje of vriendinnetje komt spelen worden er heel wat foto's en selfies gemaakt. De gekste creaties komen voorbij. Zo staan er verschillende prinsesjes, clowns en piraten op onze Digigo te pronken.

Er zijn zoveel mogelijkheden met deze app...! Er zitten wel meer dan 50 verschillende effecten bij deze app. Hier kunnen ze zich wel een poosje mee vermaken!

De camera lens kan 180 graden gedraaid worden. Je kunt dus heel snel wisselen van positie.

Blijft je kind getriggerd om ermee te spelen?

De eerste 2 weken waren mijn kinderen er niet bij weg te slaan... Ze vonden het zó leuk dat wij hem mochten testen en dat moest natuurlijk ook aan iedereen verteld worden en iedereen moest die Digigo even zien.

Na deze 2 weken was het nieuwtje er snel af, want de spelletjes waren uitgespeeld... En tja, om steeds weer nieuwe spelletjes te gaan kopen... Dat ben ik eigenlijk niet van plan...

Mijn oudste dochter van 9 pakt liever haar tablet om daar een filmpje op te kijken of een spelletje op te spelen. Ze heeft wat meer uitdaging nodig en is dus eigenlijk te oud voor de Digigo.

Mijn zoon van 7 is en blijft een buitenkind en zal de Digigo alleen pakken als hij niet naar buiten kan om te spelen. Hij vond het wel heel leuk om samen met een vriendje foto's te maken.

Mijn dochter van 5 kon er nog niet echt mee overweg. Ze is net 5 geworden, maar ik verwacht dat ze het wel snel gaat leren. Ze is wat ongeduldiger dan de andere kinderen, dus ik laat haar liever nog niet alleen met de Digigo.

Het komt er eigenlijk op neer dat de Digigo bij ons niet elke dag gebruikt zal worden. Dat komt ook een beetje door mijzelf, want ik stimuleer mijn kinderen om lekker te gaan spelen met de lego of duplo, of om spelletjes te spelen of om te gaan knutselen.

Ze mogen van mij een half uur tot een uur per dag met hun tablet spelen. Daarna moeten ze weer wat anders gaan doen.

Videos

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  9.0
 • Gebruiksgemak
  8.5
 • Design
  8.0
 • Verschillende apps
  7.0
 • Diversiteit
  7.0

Totale score

7.9
Carolien van de Vliert

Carolien van de Vliert

Ik ben een vrolijke, spontane moeder. Sinds 2005 ben ik getrouwd en samen hebben we 5 kinderen gekregen. Ons 4e kindje is na een voldragen zwangerschap levenloos geboren. Dus we hebben de zorg voor 4 kinderen. Ik ben nu fulltime mama en had daarvoor in het speciaal onderwijs gewerkt.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >