Test: vakantiepark Dierenbos

Door: KimZegerGuusje
KimZegerGuusje
TESTMOEDER KimZegerGuusje

Even voorstellen...

Met zijn viertjes mochten wij een weekendje Dierenbos testen. Mijn man, dochter (7), zoon (5) en ik hadden er enorm veel zin in! Wat fantastisch! Was de eerste gedachte toen we hoorden dat wij in Vakantiepark Dierenbos mochten verblijven. De kids vonden het ook helemaal geweldig. Een park met allerlei dieren, allerlei activiteiten en mogelijkheden om te spelen is toch een beetje wat ze het allerliefst doen.

9.2

voordelen

 • Erg leuk huisje
 • Veel dieren
 • Leuke speelmogelijkheden
 • Vriendelijk personeel

nadelen

 • Geen

Omschrijf een geluksmomentje met het gezin tijdens het verblijf in Vakantiepark Dierenbos.

Zaterdagmiddag stond bowlen & midgetgolf met het gezin op het programma. Eerst even lekker gelunched in het huisje, en daarna door naar het vakantiepark waar wij verschillende dieren hebben “bezocht”. 

Bowlen met de kids was ook zeker een geluksmomentje. Beide kinderen zijn nog erg jong om te bowlen vanwege de kracht en het gewicht van een bal, maar we hebben hier enorm gelachen met elkaar. De bowlinggoten waren gesloten dus kon de bal altijd prima rechtuit (ook fijn voor ons ; )). Bowling ballen die met een slakkengang de baan overgingen en onze zoon die met al zijn kracht de bal over de baan duwde was hilarisch om mee te maken. Dit was zeker ook een geluksmomentje van het gezin. 

Na een uurtje op het terras voor mama en papa, en voor de kinderen in de natuurspeeltuin, stond midgetgolf op het programma. Ook hier weer veel gelachen en natuurlijk een beetje vals gespeeld zodat er ook wat punten door de kids werden gescoord. Daarna hebben we uit gemak en plezier weer in het restaurant gegeten en waren we rond 20:30 weer terug in het de accommodatie. 

De kinderen doodmoe maar voldaan van dag 1 in het Dierenbos.

Van welke activiteit hebben de kinderen het meest genoten tijdens het verblijf?

Zaterdag ochtend om 10:00 was het tijd om naar de “knutselclub” te gaan. Hier konden de kinderen lekker een uurtje onder begeleiding knutselen. Met muziek van K3 op de achtergrond en lekker knippen en plakken. De kids vonden dit helemaal geweldig en waren blij dat dit de tweede dag ook op de agenda stond. Deze activiteit was een groot succes en de kids hebben genoten. Na de knutselochtend stond het zwembad op de agenda. Prima zwembad met 2 glijbanen dus de kinderen konden hier hun lol op. Onze zoon heeft nog geen diploma maar kon hier prima rondzwemmen met zwembandjes. Deze lagen ook klaar bij het zwembad. Daarnaast was er ook een badmeester die alles goed in de gaten hield. Helemaal prima dus en alle kinderen kunnen hier veilig gebruik maken van het zwembad!

Zondag stond weer de knutselclub op het programma. Ook toen hebben ze zich weer heerlijk vermaakt. Vervolgens hebben de kinderen een skelter gehuurd waarmee ze door het hele vakantiepark hebben gereden. Wij zijn uiteraard mee gegaan en hebben verschillende dieren gezien. Bij de visvijver zijn wij even wat langer gestopt. Hier stonden wat bezoekers te vissen, en dat vonden de kids erg interessant. Na de vangst van vis nummer 2, zijn de kids weer terug gereden en hebben we de skelter weer teruggebracht. 

Die middag stond Speelland Beekse Bergen op het programma. Met de AttractiePas mochten wij gratis naar binnen, en hebben de kids zich hier een aantal uurtjes heerlijk vermaakt.

Foto’s

Omschrijf de sfeer op Vakantiepark Dierenbos.

Vrijdagmiddag zijn we direct na school naar Brabant afgereisd. Bij aankomst werden we zeer vriendelijk ontvangen en hing er een fijne sfeer. Ook het inchecken ging erg soepel. We hadden vanaf huis al pasfoto’s opgestuurd dus lagen de AttractiePassen op naam al klaar. 

Na het inchecken zijn we direct naar “ons huisje” gereden om uit te pakken. Erg leuke accommodatie met allerlei foto’s van herten in het huisje (accommodatie Damhert). Ook het huisje had een leuke sfeer. We hadden echt het gevoel dat we tussen de dieren sliepen. 

De sfeer was ook door het hele park erg relaxed. Omdat de vakantie net was afgelopen voor de kinderen was het vrij rustig in het park. De kids konden dus rennen en skelteren waar ze wilden.

Foto’s

Kan je iets vertellen over jullie ervaring met de AttractiePas?

De AttractiePas heeft erg veel voordelen. Je hebt gratis toegang op heel veel parken zoals: 

 • Sportiom 's-Hertogenbosch
 • Safaripark Beekse Bergen Hilvarenbeek (bij Tilburg)
 • Speelland Beekse Bergen Hilvarenbeek (bij Tilburg)
 • Dierenrijk Nuenen (bij Eindhoven)
 • Aviodrome Lelystad Airport
 • ZooParc Overloon
 • AquaZoo Friesland

Met de pas heb je ook nog eens gratis wifi in het park.

Welke bosdieren waren favoriet bij de kinderen?

Op zaterdagmiddag hebben wij een aantal dieren bezocht, door het hele park lopen ze. De kids vonden dit geweldig. Hun favoriete dier was toch wel de pauw. Ze vonden het prachtig hoe de pauw continue met zijn getooide veren indruk aan het maken was. 

Veel kinderen vermaken zich enorm in de natuurspeeltuin, jullie kinderen ook?

De kinderen hebben zich zeker vermaakt in de natuurspeeltuin. Het is fijn dat de speeltuin direct naast het terras ligt zodat papa en mama even lekker een drankje konden toen en de kids ondertussen toch een beetje in de gaten konden houden. Het was ook nog eens fantastisch weer dus we konden mooi buiten zitten. Wat was het fijn om even lekker buiten te zijn!

Foto’s

Videos

Scores

 • Het hele gezin beleeft een zorgeloze vakantie in de natuur
  9.5
 • Vakantiepark Dierenbos is de moeite waard om met het hele gezin te bezoeken
  9.5
 • Ik zou Vakantiepark Dierenbos aanraden aan familie/vrienden en kennissen
  9.0
 • Het entertainment op Vakantiepark Dierenbos is geschikt/leuk voor hele gezin
  9.0

Totale score

9.2
KimZegerGuusje

KimZegerGuusje

Hallo, ik ben Kim en heb 2 kids: een zoon en een dochter!

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >