Vtech Switch & Go Turbo Tony de Triceratops

Door: femmez
femmez
TESTMOEDER femmez

Even voorstellen...

Mijn naam is Femke, 35 jaar oud en al 11 jaar samen met Dave. Wij zijn de ouders van Dylon (5), Even(3) en de 3e is op komst. Ik lees graag mee op mamaplaats.nl en vind er vaak leuke en nuttige informatie.

De Switch & Go Dino auto's hebben hier vorig jaar hun intrede gedaan met Sinterklaas. Verschillende vriendjes hadden al een Switch & Go Dino auto en deze stond dan ook bovenaan het verlanglijstje van Dylon. Wij hadden onze twijfels omdat dit in de speelgoedfolder bij het peuter speelgoed stond en vanaf 3 jaar geschikt was. De rest van zijn verlanglijstje was gevuld met speelgoed waar hij juist eigenlijk te jong voor was. Maar gezien hij dit écht het liefste wilde hebben en er toch nog een jonger broertje in huis is, besloten we deze transformerende "dino-auto" (zo worden ze hier genoemd) een kans te geven.

Inmiddels hebben we 3 gewone Switch & Go Dino auto's en er wordt door zowel Dylon als Evan regelmatig mee gespeeld.3

8.0

voordelen

 • Transformeerknop
 • Op afstand bestuurbaar
 • Gebruiksvriendelijk
 • Stevige, solide auto
 • Licht en geluidfunctie

nadelen

 • 8 batterijen
 • Geen handbediening

Hoe reageert jouw kindje op de Switch & Go Dino's Turbo Tony de Triceratops?

Dylon kijkt erg graag naar EvanTube; een Amerikaans jongetje wat speelgoed mag uittesten en wat door zijn vader gefilmd wordt. Niet alleen leuk voor hem om te zien maar ook nuttig voor ons; wat vindt Dylon leuk, wat zit er in de verpakking en hoe werkt het?

We hebben Dylon verteld dat hij met ons speelgoed mocht gaan testen net als het jongetje van YouTube. Dat werden een aantal spannende dagen en af en toe teleurstelling als de bus van de post ons huisje voorbij reed. Tot op een dag hij terug kwam van de BSO en er een grote doos op tafel stond. Dit moment hebben we op video vastgelegd.

Hij vindt het dus supergaaf dat hij dit product mag testen!

Hij (en ook wij zelf) hadden niet verwacht dat hij zo groot zou zijn. Turbo Tony de Triceratops komt erg solide over en Dylon kan niet wachten tot hij met testen mag beginnen.

We laten hem eerst zelfstandig proberen; hoe werkt het? En hij komt er ook prima uit! De lichtjes maken grote indruk, deze hebben zijn andere Dino auto’s niet. De transformeertoets vindt hij ook geweldig deze mag zijn jongere broertje dan ook af en toe indrukken. Beide vinden het fascinerend hoe de auto in een dinosaurus veranderd en weer terug. Ze zitten er bovenop met hun neus.

En natuurlijk het op afstand besturen van de auto en dinosaurus! Hier is wel even wat oefening voor nodig, eerst alleen voor en achteruit maar al snel snapt hij hoe hij dit kan combineren met sturen.

Een leuk detail is dat je het uiterlijk zelf mag bepalen met stickers; er zijn drie sets waaruit je een keuze kunt maken.

Wat vind je van het gebruiksgemak?

De leeftijdsindicatie is van 3-9 jaar. Mijn oudste zoon wordt eind dit jaar 6 jaar en we hebben hem eerst zelf laten proberen hoe de Turbo Tony de Triceratops werkt. Hij kwam hier vrij snel achter alleen de turbo functie moesten we hem uitleggen. Onze jongste is in september 3 geworden maar voor het gebruik van de afstandsbediening nog wel wat jong.

Wij dachten eerst dat hij alleen vooruit en achteruit zou kunnen rijden aangezien hier een speciale knop voor is maar gelukkig zit er ook een draaistuurtje aan. Hij kan echter niet tijdens het rijden de bocht om. Je gaat dus vooruit, stopt, dan de bocht om en dan weer vooruit. Bij de meeste bestuurbare auto’s moet je met twee hendeltjes tegelijk sturen en dit is best wel moeilijk voor jonge kinderen. Dit is dus een duidelijke en makkelijkere manier voor jonge kinderen om toch een auto op afstand te kunnen besturen. Ik denk dat het voor kinderen van 8 en 9 jaar wel minder leuk is.

We hebben achteraf het boekje doorgelezen en het enige aan extra informatie wat we nog niet wisten was de schakel naar I en II bij de aan en uit knop. Deze is voor als je twee kanalen wilt gebruikten.

Blijft je kindje geboeid om ermee te spelen?

Uit ervaring weten we dat de gewone Switch & Go Dino auto’s regelmatig uit de kast worden gehaald. Ze liggen hier dan ook al een jaar bij speelgoed waar ze zo bij kunnen. Deze nieuwe auto hebben we nu een week en er is dagelijks mee gespeeld. Dit zal straks af en toe minder worden maar het zal niet snel voor langere tijd in de kast belanden. Vriendjes vinden de Switch & Go Dino auto’s ook erg leuk en ook zijn jongere broertje speelt er nu ook mee.

Hoe reageert je kindje op de geluidseffecten?

Hij vindt de geluiden wel leuk maar zijn aandacht ligt nu nog heel duidelijk bij het besturen en transformeren van Turbo Tony de Triceratops. De jongste vindt de geluiden wel erg leuk, vooral dat de geluiden zich aanpassen bij de auto en dinosaurus.

Naast geluid heeft de Triceratops overigens ook licht dat vinden ze wel erg cool!

En niet geheel onbelangrijk; wij als ouders vinden het geen storende geluiden en zolang je er zelf niet direct naast zit, is ook het volume prima.

Wat vind je van de Triceratops in het algemeen?

Onze jongens vinden hem geweldig en ik denk dat de meeste jongens in de leeftijd van 4-7 dit ook zullen vinden. Auto’s en dinosaurussen zijn toch geliefde thema’s bij speelgoed voor deze leeftijd. En jongens/mannen en techniek is meestal ook een goede combinatie.

Dylon vindt het leukste aan Turbo de Triceratops dat hij op afstand te besturen is. Ook vindt hij de kleuren stoer en cool dat de lampen ook werken. En niet te vergeten de transformeertoets! Iedereen die hier komt, mag even op de knop drukken om te kijken wat er gebeurd!

Als ouders vinden wij dit een kwalitatief goed en stevig product. Nu zijn onze jongens over het algemeen voorzichtig met hun speelgoed maar een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Daarnaast komen er ook vriendjes spelen en willen ze speelgoed nog wel eens meenemen. Deze Switch & Go Dino Turbo Tony de Triceratops kan zo te zien wel tegen een stootje!

Hij is daarnaast makkelijk te bedienen dus ze kunnen er goed zelfstandig mee spelen.

De geluiden en het volume is prima, wij vonden het niet vervelend.

Wat wel erg jammer is, ook volgens Dylon, is dat je hem niet handmatig kunt transformeren van Dinosaurus naar auto en andersom. Hierdoor is hij ook nog niet geschikt voor Evan, hij wilde dit namelijk wel steeds proberen. Hierdoor heb je ook pech als de batterijen (8 stuks!) op zijn. We hebben overigens bekend merk batterijen gebruikt en deze zijn nu, een week later nog niet leeg. Hier waren we wel even bang voor gezien deze bij zijn op afstand bestuurbare auto wel in ongeveer een dag leeg waren. Hoe lang deze meegaan, moeten we nog afwachten.

Over het algemeen zijn wij alle vier enthousiast en zouden Turbo Tony de Triceratops aanraden bij andere gezinnen.

Videos

Scores

 • Gebruiksgemak
  8.5
 • Kindvriendelijkheid
  8.0
 • Uiterlijk
  8.5
 • Verschillende opties/effecten
  7.5
 • Prijs- kwaliteitverhouding
  8.0
 • Interactie kind met de auto
  7.5

Totale score

8.0
femmez

femmez

Mama van inmiddels drie geweldige jongens! Nu dus met kleuter, peuter en baby, druk maar erg veel zin in. Daarnaast werk ik partime bij een accountantskantoor om de hoek. Een ideale baan om met moederschap te combineren. (momenteel met bevallingsverlof) Al meer dan tien jaar met the love of my life! Ik vind het heerlijk om blogs en artikelen te lezen. Herkenbaar en soms handige tips!

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >