Wij hebben Safaripark Beekse Bergen getest!

Door: noname1977
noname1977
TESTMOEDER noname1977

Even voorstellen...

Hoi! Ik ben Lisette en ben 38 jaar. Ik vind het super dat wij geselecteerd zijn om een dagje Safaripark Beekse Bergen te mogen testen! Dit ga ik doen samen met mijn man Remco en onze drie kinderen. Tess van 9 , Liam van 6 en Mick van 4 jaar. Alle drie zijn ze gek van dieren. Ikzelf ben voor het laatst in Beekse Bergen geweest toen ik 16 jaar was (ja....dat was heeeeel lang geleden) en de rest van het gezin nog nooit dus we laten ons verrassen.

9.2

voordelen

 • Meerdere safari mogelijkheden
 • Veel variatie
 • Professionele shows
 • Educatieve borden
 • Ruimtelijk opgezet

nadelen

 • Geen eigen plattegrond
 • Teveel te zien in 1 dag

Wat was het avontuurlijkste hoogtepunt van de dag?

Er waren er meerdere maar als ik moet kiezen was dat tijdens de autosafari. Toch bijzonder dat je in je eigen auto je even in Afrika waant met al die wilde dieren om je heen. We reden rustig door het park en zo kwamen we ook weer bij de kamelen uit die we met de bussafari ook al hadden gezien. Nu lagen ze relaxt te zonnen direct naast de weg. Een mooi stopmoment dachten we…waarbij vervolgens de mannetjeskameel zijn vrouwtje beklom en wij de kinderen opeens iets anders konden uitleggen wat niet in het safari boekje stond. Voor de kinderen was het hoogtepunt aan het einde van deze safari. De 'carwash' van de enorme likkende giraffen die helemaal niet bang waren. Het was trouwens prettig dat we dankzij de bussafari en wandelsafari nu zelf ook meer wisten van de verschillende dieren die we nu tegenkwamen en ook de route niet onbekend was.

Foto’s

Benoem de voordelen van een jaar lang op safari met een jaarkaart

 • Onbeperkt entree
 • Je kunt eventueel ook een combi nemen met Beekse Bergen Speelland
 • Korting op andere Libéma dag-attractieparken
 • 10% korting op souvenirs
 • Zo vaak als je wilt je favoriete dier bezoeken
 • Je kunt op je gemak het park bekijken, en mocht het ergens heel druk zijn dan sla je dat gewoon over en bekijk je dat de volgende keer.

Wat is de beste manier om de big five te spotten? (de olifant, de leeuw, de neushoorn, de buffel en de luipaard)

Na deze dag zou ik eerst een bussafari aanraden, je stapt dan uit aan de andere kant van het park en kunt meteen aansluiten bij de Roofvogelshow. Daarna met de bootsafari weer terug naar het begin. Dan eerst lekker wat eten en dan de wandelsafari. Let op...voor de jongere kinderen voor wie de wandeling te lang is kun je ook een bolderkar huren bij de receptie. Dit was voor Mick van 4 wel handig geweest. Voor mijn gevoel zie je met deze safari toch het meeste. En je kunt je eigen tempo bepalen. Daarna met je eigen auto de autosafari. Let erop dat je dit niet te laat doet want anders kan het wel erg druk zijn. De meeste mensen doen dit net voor ze naar huis gaan. Ook zijn sommige dieren aan het einde van de middag moeilijker te vinden. 

Hoe ziet een dagje gevaarlijk dichtbij Afrika met het hele gezin eruit?

Eindelijk is het dan zover… we zijn met drie stuiterende kids op de achterbank onderweg naar Hilvarenbeek. Vandaag mogen we Safaripark De Beekse Bergen testen en we hebben er zin in! Ik ben er zelf voor het laatst geweest toen ik 16 was dus tja…. dat is al heeeel lang geleden. Mijn man en kids zijn er nog nooit geweest dus we zijn onderweg al aan het plannen wat we allemaal willen zien. En voor we het weten zijn we er al…

Bij de ingang staat een grote stenen olifant om ons welkom te heten. Dat begint al goed! Maar waar moeten we beginnen? De keuze is reuze…Je kunt met de boot, de bus, te voet of met je eigen auto op ontdekking gaan. Gelukkig hebben we bij de receptie een boekje gehad waar de tijden van de excursies en shows in staan. Daarin zien we dat er een busexcursie vertrekt waar we meteen in kunnen stappen.

Een aanrader om mee te beginnen als je net zoals ons ‘vreemd’ bent in het park. Zo kun je rustig om je heen kijken naar al dat moois en je leert ondertussen heel veel van het park en de dieren. Erg leuk dat er in de bus allemaal dingen worden geshowd en doorgegeven. Zo blijft zelfs Mick van 4 jaar nog geboeid. De bus zet ons aan de andere kant van het park af. Hier horen we dat we meteen kunnen aansluiten bij de Roofvogelshow. En dat lieten we ons geen 2x zeggen… We konden er precies nog bij en waren onder de indruk van de prachtige verschillende roofvogels die de revue passeerden. Verschillende grote gieren, een adelaar maar ook een prachtige zeearend. Ze vlogen echt heel laag over het publiek. Spectaculair! 

Na het zien van zoveel moois was het tijd voor een hapje en sapje. Gelukkig heeft het park verschillende plekken waar wordt gezorgd voor de inwendige mens. Wij gingen zitten op het terras van Kongo. De kinderen konden zich uitleven in de naastgelegen speeltuin en wij hadden uitzicht op de nijlpaarden die verstoppertje speelden. Even een rustmomentje….. of toch niet want met luid getoeter kwam daar de Django auto aangereden. Met hierin 2 enthousiaste Rangers en de schattige Olifant Django. De muziek ging aan en er kon gedanst worden! Nu heb ik de souplesse van een steigerbuis dus heb het dansen aan de kinderen overgelaten ;-).

En toen was het tijd om weer verder op Safari te gaan want de jongens hadden op de grote houten plattegrond krokodillen en leeuwen zien staan. Daar moesten we natuurlijk ook nog heen. We vervolgden onze safari te voet. En kwamen al snel bij de imposante krokodillen aan. Enorme dieren die heel stil lagen. Mick vroeg zelfs waar nou toch de levende krokodillen waren haha.. Er draaide ook een heel leuk filmpje waarin je zag hoe ze verplaatst zijn .. en daarin zag je meteen hoe sterk, snel en gevaarlijk deze ‘boomstammen’ kunnen zijn.. De wandeling leidde ons verder langs o.a. wrattenzwijnen, leeuwen, luiaards, gorilla’s, chimpansees en olifanten. Een van de olifanten stond zelfs op punt van bevallen… ik moet er niet aan denken met zoveel publiek. ;-) 

Na al dat gewandel was het wel weer tijd voor een lekker-snack-trek momentje. Gelukkig konden we in Afrikadorp helemaal los. Dit keer zaten we op een terras met uitzicht op de apen en de olifanten. Het zonnetje scheen heerlijk dus dat was echt genieten. Maar snel verder want er was nog zoveel te zien….

Als afsluiter van deze avontuurlijke dag besloten we om met onze eigen auto door het park te rijden met de autosafari. Tijdens deze rit rijd je ongeveer dezelfde route als met de safaribus, maar je kunt nu je eigen tempo aanhouden en stilstaan op interessante plekken. Tijdens de autosafari kwamen we ook weer bij de kamelen uit die we met de bus ook al hadden gezien, maar nu lagen ze relaxt direct naast de weg. Een mooi stopmoment dachten we…waarbij vervolgens de kameel zijn vrouwtje beklom en wij de kinderen opeens iets anders konden uitleggen wat niet in het safari boekje stond. Op het eind van de autosafari wachtte ons een aangename verrassing. Een carwash van giraffen. Deze mooie en grote dieren likten de auto heel netjes schoon… Ze waren ontzettend nieuwsgierig en kwamen heel dichtbij. Wat een belevenis.

De bootsafari is helaas niet meer gelukt dus we hebben een goede reden om snel weer een keer terug te komen. Want dat we terug komen is zeker. Wat een uniek en mooi Safaripark is dit. Ik vind het niet te vergelijken met een gewone dierentuin. Daar kom ik toch altijd terug met zo'n gevoel van... zielig zo'n dier in een klein hokje. Doordat de dieren hier veel meer leefomgeving hebben en het park heel mooi en ruimtelijk aangelegd is voelt het veel natuurlijker. Het enige minpunt wat ik kan bedenken is dat je eigenlijk niet alles in 1 dag kunt zien. Ik had bijvoorbeeld ook graag nog wat voedermomenten gezien, en de andere helft van de wandelsafari. Maar…daar is ook weer een oplossing voor want je kunt ook blijven slapen in het naast gelegen Vakantiepark!

Foto’s

In Safaripark Beekse Bergen zijn op de wandelroute diverse educatieve activiteiten, kan je er iets over vertellen?

Het leuke van de wandelsafari is dat je heel veel andere dingen ziet en dat er tussendoor ook educatieve borden en opdrachten langs de route staan. Er is natuurlijk informatie over de dieren te vinden maar ook een opdracht met 'Hoe ver spring jij?' Of ren jij harder dan een leeuw? Je moest dan gaan rennen als je een piep hoorde, want dan kwam zogenaamd de leeuw achter je aan...en dan werd er gemeten met welk dier jij vergeleken kon worden qua snelheid. Dit werd natuurlijk fanatiek uitgeprobeerd door de kinderen. Maar zelfs bij de WC (het Kakhuis) hingen bordjes met interessante weetjes. En dat kijkt ook een stuk leuker dan zo'n saaie WC deur.

Wat was jullie favoriete dier tijdens het bezoek en waarom?

Voor mij de Giraf, deze lieverd heeft mijn hart gestolen. Volgens mij knipoogde hij zelfs naar me ;-) Voor Liam was dat de Leeuw en de giraf. Voor Tess de Giraf en het doodskopaapje... En volgens Mick alle dieren..

Het olifantenverblijf is helemaal nieuw gebouwd in 2015, hoe vonden jullie dit verblijf?

Het olifanten verblijf zag er mooi en ruim opgezet uit. Buiten heel veel ruimte, maar ook binnen een mooie lichte en grote ruimte. En genoeg boomstammen in de buurt om je even lekker tegenaan te schuren. Vooral bij de olifanten in gevangenschap heb ik al snel een.. ahhh wat zielig-gevoel. Maar dat had ik nu echt niet. Jammer dat we het baby olifantje nog net niet konden bewonderen...maar dat is ook weer een goeie reden om terug te komen!

Wij hebben genoten en willen Mamaplaats en Safaripark De Beekse Bergen heel erg bedanken voor een geslaagde dag.

Videos

Scores

 • Afrika komt gevaarlijk dichtbij
  9.0
 • Ik zou Safaripark Beekse Bergen aanraden aan familie/vrienden en kennissen
  9.0
 • Ik ben nieuwsgierig geworden naar een overnachting in Vakantiepark Beekse Bergen
  9.0
 • Ik wil zeker nogmaals met het hele gezin Safaripark Beekse Bergen bezoeken
  9.0
 • Wij hebben ons de hele dag vermaakt in Safaripark Beekse Bergen
  10.0

Totale score

9.2
noname1977

noname1977

Ik ben een trotse mama met 3 stuiterballen. Ik heb van mijn passie mijn werk mogen maken en ben eigenaresse bij Leuk Kiekje Fotografie.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >