Testmoeder Safaripark Beekse Bergen

Door: Diggie
Diggie
TESTMOEDER Diggie

Even voorstellen...

Eerst maar even vertellen wie wij zijn. Ik ben Digna (28 jaar) en ben getrouwd met Sven (33 jaar). Samen hebben wij drie kinderen die graag op ontdekking gaan. Onze oudste zoon is Tygo (3 jaar), dan komt er nog een zoon Mink (1,5 jaar) en sinds een paar weken heeft mama versterking gekregen. Onze dochter Aevy (2 maanden), mag nu ook mee op avontuur. De jongens zijn dol op dieren en wij houden er van om er lekker met ze allen op uit te gaan. Een dagje uit betekent voor ons dat we opstap gaan met een dubbele wagen en een buggy. Tygo kan en wil wel lopen, maar een hele dag is te veel. Ook wanneer het druk is vinden wij een buggy praktischer. Met twee kinderen (twee wagens) was onze ervaring al dat de dierenparken vaak wel begaanbaar zijn met de wagens, maar de mogelijkheden die geboden worden zijn dan weer niet altijd even toegankelijk. Twee volwassen en twee kinderen dan red je je vaak nog wel. Ieder een kind op de arm of op schoot, maar dat lukt niet met drie. Maar waar kun je dan wel heen alleen met je gezin? Wij hebben het geluk dat er ook opa’s en oma’s zijn die graag mee willen (extra handen en ogen), maar wij willen ook weleens een uitstapje doen met z’n vijven. Wij zijn vast niet de enige ouders die hier tegen aanlopen en daarom wilde wij graag het park testen om andere ouders goede tips te kunnen geven. Toen wij telefoon kregen dat we mochten gaan testen zijn we gelijk de volgende dag gegaan, een doordeweekse dag vroeg in het seizoen. Benieuwd of wij dit avontuur allemaal hebben overleefd? Lees dan rustig verder.  

9.3

voordelen

 • Goede speelmogelijkheden
 • Dichtbij de dieren
 • Verschillende safaries
 • Eetgelegenheden
 • Goed toegankelijk

nadelen

 • Erg grote plattegrond
 • Weinig info plattegrond
 • Verschoningsplekken
 • Trap bij speelplaats

Wat was het avontuurlijkste hoogtepunt van de dag?

Toen we op autosafari waren en we recht op een jachtluipaard (die in de berm lag) afreden. Natuurlijk stopte wij de auto even om het allemaal nog beter te kunnen bekijken. Je ziet natuurlijk niet dagelijks een jachtluipaard zo dichtbij. Ik was een beetje aan het stuntelen met de camera’s, ga ik nu filmen of foto’s maken? En zo opeens ziet de jachtluipaard iets en komt ze in de benen. Ze trekt zich van ons niets aan en loopt rustig af op wat ze zag. Waren we nu in Hilvarenbeek of in Afrika?

Benoem de voordelen van een jaar lang op safari met een jaarkaart

 1. Korting op andere parken.
 2. Alle tijd om het park goed te ontdekken.
 3. De dieren te zien tijdens de voedertijden. Deze zijn niet voor alle dieren dagelijks en het lukt je nooit om ze allemaal op één dag bij te wonen.
 4. Je weet zeker dat je de big five kunt zien, als je naar Afrika gaat is dat altijd maar weer de vraag.
 5. Elk safari avontuur is anders.

Foto’s

Wat is de beste manier om de big five te spotten? (de olifant, de leeuw, de neushoorn, de buffel en de luipaard)

Lopend is de enige mogelijkheid om er zeker van te zijn om de big five allemaal goed te kunnen zien. Echter is het een flinke afstand om alles lopend te ondernemen met een jong gezin. Wij zouden het daarom combineren. In ons geval zou de beste manier zijn om op autosafari te gaan, de auto halverwege parkeren en dan de Olifant, de neushoorn en luipaard te bezoeken. Je kunt ook de bussafari nemen, deze stopt ook halverwege en dan moet je er ook uit. Je kunt dan wel een volgende bus nemen voor het tweede gedeelte. Onze ervaring is met jonge kinderen dat ze rustiger zijn in de auto dan in de bus. Je kunt dan ook zelf je tijd indelen. Hebben ze het gezien, rijd je weer verder. Echter mis je dan wel de uitleg van de begeleiders. 

De dieren van de big five die je sowieso kunt zien als je op de volgende safari gaat: 

 • Autosafari: Leeuwen (beide verblijven) en de buffels. De neushoorn en de olifant zou je kunnen zien, dit is dan wel een flinke afstand en voor de olifant moet je een beetje geluk hebben. 
 • Bussafari route 1: De neushoorns op afstand. 
 • Bussafari route 2: Het tweede verblijf van de leeuwen, de buffels en met een beetje geluk zie je op afstand een olifant.
 • Bootsafari: Het eerste verblijf van de leeuwen en de neushoorns.
 • Wandelsafari: De hele big five. Zie je ze niet dan kun je verder lopen om te kijken of ze zich ergens anders in het verblijf hebben verstopt.

Hoe ziet een dagje gevaarlijk dichtbij Afrika met het hele gezin eruit?

Voor ons hield dat vroeg opstaan in en eerst lang in de auto zitten. Hilvarenbeek is nu eenmaal niet om de hoek bij ons. Bij aankomst hebben wij ons netjes gemeld bij de gastenservice. Hier kregen wij een souvenirboekje, een hele grote plattegrond en de parkinformatie voor de maand april. In het souvenirboekje staat informatie over de dieren en met welke safari je ze kunt zien.

Gauw naar binnen en laat het avontuur maar beginnen. Eenmaal binnen viel mij gelijk op dat het park bolderkarren te leen heeft (5 euro huur en 50 euro borg). Wanneer de kinderen iets ouder zijn lijkt ons een bolderkar erg handig voor alle spullen die je mee moet nemen en voor als ze moe worden. Goed, dit was even wat praktische informatie. 

Eerst maar eens een beetje oriënteren en de plattegrond bekijken. Deze staan ook overal in het park. Ons doel was zoveel mogelijk te zien en te doen. We zijn vroeg in het seizoen en op een donderdag dus wij hebben de keus om 3 diersoorten te zien die gevoerd worden. De leeuw, de olifant en de chimpansee. We gingen voor de leeuw en de olifant. Op het info boekje stond bij dat ze nabij de okapi’s gevoerd werden, maarja hoe zag zo’n dier er ook al weer uit. We hadden de leeuw gevonden op de plattegrond (nooit de tweede leeuw gezien) en het dier ernaast kon voor ons ook weleens een okapi zijn (er staan alleen plaatjes op de plattegrond). De leeuwen zijn vooraan in het park. Dus mochten de kids eerst even spelen in de mooie speeltuin vooraan in het park. Deze is afgeschermd en de kinderen kunnen maar aan één kant de speeltuin verlaten. Helaas waren de meeste glijbanen nog nat, omdat de zon nog geen kans had gehad om dit te drogen. Geen ramp, ze hebben even lekker gespeeld waar het wel droog was. 

Helaas werden de leeuwen bij het verblijf waar we stonden niet gevoerd. Pas later in de middag tijdens de bussafari komen wij erachter dat er nog een verblijf is met leeuwen. Nou dan willen wij de olifanten wel graag gevoerd zien worden. Dus gaan we lopend het park verkennen. We komen veel mooie en verschillende dieren tegen. We maken gebruik van de verschillende speelmogelijkheden en gaan opzoek naar de olifanten. We komen daar veel te vroeg aan, dus besluiten we om een ijsje te gaan eten in het Afrika dorp. Hier hebben we een mooi uitzicht  over het olifantenverblijf en de mantelbavianen. 

Tijd voor een pitstop bij een kakhuis (zoals de toiletten daar heten). We besloten om de boot te nemen naar de andere kant van het park en dan daar de roofvogelshow bij te wonen. De bootsafari laat je veel dieren zien die je tijdens een wandelsafari niet kan zien. Tijdens de tocht vertelt er iemand van alles over de dieren die je ziet, en mag je vragen stellen. De boot die deze dag gebruikt werd bestaat uit een boven- en onderdek. 

Inmiddels is het bijna 3 uur en wat willen we nog veel zien en doen. De tijd begint aardig te dringen. We besluiten om op bussafari (route 2) te gaan. We hadden geluk, we kwamen net op tijd aan bij de bushalte. De buschauffeur vroeg gelijk of de wagen ingeklapt kon worden anders konden we niet mee. De bus beschikt ook over gezinsplekken (2 banken naar elkaar toe). Tijdens de bussafari stopt de buschauffeur meerder keren om van alles over de dieren te vertellen, en kun je vragen stellen. We hadden het geluk dat een Okapi in zijn verblijf aan de kant van de route liep. Normaal zie je ze eigenlijk niet als je met de auto of de bus gaat. Toen de buschauffeur dit vertelde, moest ik gelijk aan de leeuwen denken. En ja hoor niet veel later zagen we de leeuwen. De leider van de groep lag bij de prooi van die ochtend. Een dier dat in het park was overleden en waar ze in het wild ook op gejaagd zouden hebben. Dit was een heel indrukwekkend gezicht, en wat baalde ik dat we deze voedertijd gemist hadden. We vervolgen de rit en kwamen langs de giraffen. Ze bleven dit keer op afstand, maar we hadden al tijdens onze wandelingen gezien dat ze heel dicht bij de auto’s en bussen kwamen. 

De busrit was nu klaar en wij gingen naar de auto om ook nog even met de auto het park te bekijken. Vond je dat je met de bus dicht bij de dieren kwam, met de auto krijg je het gevoel nog meer. Daarnaast bepaal jezelf hoelang je bij de dieren blijft. Zeer handig met kleine kinderen, die vinden stilstaan niet altijd even prettig en door de zitjes in de auto blijven ze ook lekker rustig zitten. 

We reden het jachtluipaard gebied binnen en gingen opzoek of we er eentje zouden kunnen zien. Ja daar is er eentje, maar die zat achter een hek. Ja daar nog eentje, ook achter een hek. We rijden door en wat zien we daar in de berm liggen, ja hoor een jachtluipaard en dat zo dichtbij. Het gevoel van Afrika hadden we toen echt. Halverwege zijn we nog even gestopt om bij de tijgers en bij de krokodillen te kijken. De favoriete dieren van onze Tygo. 

Het was een hele leuke dag. De kinderen hebben enorm genoten. Mink doet normaal echt nog wel een lang middagdutje en met dagjes weg ook nog wel in de wagen, maar zijn ogen vielen pas dicht in de auto nadat we het park hadden verlaten. De oudste is na de pitstop van het eten als een blok in slaap gevallen totdat we bijna weer thuis waren. Het was dus zeker een geslaagde dag en komen graag nog een keer terug. Nu weten we waar alles is en hoe wij het beste met ons gezin het park kunnen bezoeken. Dit zal voor ons zijn; starten met de autosafari, halverwege parkeren dan te voet het park verder bezoeken. Een goede planning maken van de voedertijden en de Djamboshow (die was nu alleen in het weekend en vanaf 25 april dagelijks) bekijken. En de tijd nemen om ook lekker te spelen in de speeltuinen. Bijna bij elke speeltuin (vooral de grote) is ook gedacht aan de kleine kinderen die net kunnen klimmen en klauteren.

Foto’s

In Safaripark Beekse Bergen zijn op de wandelroute diverse educatieve activiteiten, kan je er iets over vertellen?

Tygo heeft samen met z’n papa de Safari Trail gelopen. Een beleving op zich en voor een driejarige ook nog best wel spannend. Slingeren over een kuil, door een grot of over wiebelbruggen te lopen. Andere educatieve activiteiten zijn ons niet opgevallen. Wij hebben de bordjes die overal staan ook lang niet allemaal gelezen, omdat het de kinderen nog niet veel interesseert vanwege de leeftijden, ze kijken liever naar de dieren en willen hooguit weten wat ze doen en heten. En dan weer gauw door naar het volgende. Daardoor zullen de andere activiteiten ons vast ook niet zijn opgevallen. De oudste is immers nog maar drie jaar.

Foto’s

Wat was jullie favoriete dier tijdens het bezoek en waarom?

De leeuw die naast zijn prooi lag. Je denkt dat ze zo alleen in films of documentaires te zien zijn, maar in Safaripark Beekse Bergen gebeurt het ook gewoon. Het Afrika gevoel was er weer. Ook het jachtluipaard vonden we erg indrukwekkend omdat ze zo dichtbij kwam en ook nog in beweging.

Het olifantenverblijf is helemaal nieuw gebouwd in 2015, hoe vonden jullie dit verblijf?

De dieren hadden goed de ruimte, omdat het heel groot is. Vanaf het terras van het Afrikadorp kun je heerlijk genieten van de olifanten en de mantelbavianen die samen in het buitenverblijf verblijven. Vanaf het terras kijk je ook uit op een waterval. Wij dachten als we de olifanten in de gaten houden dan missen we vast de voedertijd niet. We hadden wel gelezen dat ze gevoerd werden bij de tribune, maar die hadden we nog niet gevonden. Later kwamen we erachter dat er nog meer olifanten waren helemaal aan de andere kant van het verblijf en dat kon je niet zien vanaf waar wij waren. We hadden het nog bij een kiosk gevraagd en die zei dat als we op het plateau gingen staan dat we het dan zouden kunnen zien, maar helaas gemist. Ook kun je een kijkje nemen in het binnenverblijf. Ook daar worden de Olifanten gevoerd, maar dan later op de middag. Dit hebben we vanwege tijdgebrek ook niet kunnen zien, maar gehoord dat dat wel erg mooi is om dat te zien.

Foto’s

Videos

Scores

 • Afrika komt gevaarlijk dichtbij
  8.5
 • Ik zou Safaripark Beekse Bergen aanraden aan familie/vrienden en kennissen
  9.0
 • Ik ben nieuwsgierig geworden naar een overnachting in Vakantiepark Beekse Bergen
  9.0
 • Ik wil zeker nogmaals met het hele gezin Safaripark Beekse Bergen bezoeken
  10.0
 • Wij hebben ons de hele dag vermaakt in Safaripark Beekse Bergen
  10.0

Totale score

9.3
Diggie

Diggie

Een energieke moeder van drie schatten. 2 jongens en 1 meid. De oudste was net 2 weken 3 jaar toen de jongste kwam. Lekker druk, maar daar plukken we straks de vruchten van.

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >