Test: Safaripark Beekse Bergen

Door: Annemiek Toet
Annemiek Toet
TESTMOEDER Annemiek Toet

Even voorstellen...

Ik ben Annemiek (38), en samen mijn man Roy (35) en kids: Tim (13), Sarah-Bo (9) en Roxanne-Roos (5) heb ik Safaripark Beekse Bergen getest. Ik zit zo af en toe in een rolstoel i.v.m mijn ziekte, maar daardoor gaan we echt geen leuke dingen uit de weg! We hebben met zijn 5en de grootste lol. We zijn een samen met vrienden naar Safaripark Beekse Bergen geweest, en dat was echt heel leuk! Zo blij waren we toen ik een mail ontving met de boodschap om Safaripark Beekse Bergen te mogen testen met mijn gezin. Super bedankt Mamaplaats! Op zondag 1 mei 2016 zijn wij gaan testen. Wat een mooie dag, vanaf 1 mei zijn ze namelijk ook meteen een half uurtje langer open. 

9.6

voordelen

 • Aardige medewerkers
 • Voorziening rolstoelers
 • Genoeg schone toilletten
 • Veel speelruimte
 • Alle dieren buiten

nadelen

 • Te korte openingstijd
 • Te weinig vuilnisbakken

Wat was het avontuurlijkste hoogtepunt van de dag?

Wij wilden dolgraag een autosafari doen, maar hebben een auto van de zaak. Er zou misschien wel een bison tegen de auto kunnen lopen, en daar kunnen wij niet mee aankomen bij de lease maatschappij. Wij hebben toen maar besloten om een bussafari te doen. Dit was zeker het hoogtepunt van de dag! De giraffe kwamen echt tegen de bus aan met hun koppen en ze blokkeerde de weg. Hierdoor moest de bus wel even een tijdje stilstaan, en hadden wij langer de tijd om de prachtige giraffe te bewonderen. 

Wij hebben besloten om zeker nog een keer terug te komen voor een jeepsafari. Dat lijkt ons ook echt gaaf. Wij hadden hier helaas te weinig tijd voor. Een keer overnachten bij Safaripark Beekse Bergen staat bij ons ook nog op de planning! 

De roofvogelshow was ook zeker een hoogtepunt. De vogels vlogen heel laag over het publiek, mooi om te zien! Voor de jongens duurde deze show een beetje te lang. Doordat ik in een rolstoel zat mochten wij met het gezin op de mindervalide plek staan. Wij stonden nu nog dichter bij de roofvogels. Ook was de show heel interessant. De verzorgers hadden veel te vertellen over hun vogels, je hoort gewoon aan het verhaal dat ze echt van hun werk houden.

Voor de meiden Sarah-Bo, Emma en Roxanne-Roos was de speeltuin en de bootsafari het hoogtepunt. Op de boot was het heerlijk vertoeven en konden ze even bijkomen van het vele lopen en spelen. We zaten voor op de boot dus alles was echt heel goed te zien.

Foto’s

Benoem de voordelen van een jaar lang op safari met een jaarkaart

 • Je ontvangt 50% korting bij de Libéma attractieparken: Dierenrijk, Aviodrome, Klimrijk, Sportiom, ZooParc Overloon en AquaZoo Friesland.
 • Korting op diverse attractie- en dierenparken met de bonnen uit het bonnenboekje bij bijvoorbeeld Plopsa-parken, Bobbejaanland en Toverland. Of breng een bezoek met korting aan het Archeon, het Natuurmuseum of de grotten van Han.
 • Flinke korting op uitrijmunten.
 • Eenmalig € 2,50 korting op een pluche knuffel bij besteding van minimaal € 15,00.
 • Eenmalig een gratis kopje koffie of thee, het 2e leeuwenmenu gratis en een gratis portie Churos.
 • Eenmalig 50% korting Bring a Friend bij Safaripark en Speelland. Ook ontvang je € 10,00 korting bij aanschaf van een jaarkaart voor een vriend.

Wat is de beste manier om de big five te spotten? (de olifant, de leeuw, de neushoorn, de buffel en de luipaard)

Lopend is de beste manier om de big five te spotten. Je kon lopend heel dichtbij ze komen. Wij vonden het echt prachtig om die grote dieren van zo dichtbij te zien. Wij vonden het ook erg bijzonder om te zien dat er tussen de big five en het publiek alleen maar een afzet touwtje en een slootje zit. Je verwacht dat bijvoorbeeld de leeuwen en het publiek worden gescheiden door enorme hekken of glasplaten. Doordat dat niet het geval was had je echt het gevoel dat je door verschillende gevaarlijke dieren heen liep. 

Van de luipaarden en neushorens hebben wij helaas geen foto kunnen maken. Ze waren net iets te ver weg. De volgende keer dat wij Safaripark Beekse Bergen komen bezoeken hopen wij ze beter te kunnen zien! 

Hoe ziet een dagje gevaarlijk dichtbij Afrika met het hele gezin eruit?

Wanneer je bij Safaripark Beekse Bergen bent aangekomen, is het handig om even een planning te maken. Het park is zo onwijs groot en er is zoveel te doen dat het onmogelijk is om alles in één dag te zien. Kijk even waar de dieren zitten die je graag wilt zien zodat je aan het einde van de dag gezien hebt wat je wilde zien. 

Wij begonnen met de wandelsafari. Dit omdat je dag net begonnen was en iedereen nog fit was om een lekker stuk te lopen. Vervolgens namen wij de bussafari en daarna de bootsafari. Tussendoor heb je nog voedertijden en ook een roofvogelshow die je kunt bijwonen. Natuurlijk moesten wij tussendoor ook af en toe wat eten en drinken. Gelukkig waren er over het hele park genoeg tentjes waar je wat lekkers kon halen. Van gezonde broodjes tot friet met mayo en zelf churros met suiker. Er kan binnen en buiten worden gegeten. Verder zijn er ook op verschillende plekken in het park plekjes waar je ijsjes en koffie kan kopen, dus voor de innerlijke mens wordt goed verzorgd.

Speelplaatsen zijn er in overvloed! Een glijbaan een verschillende klimgebeuren, overal staat wel iets. Ook stond er ergens in het park een groot bord met meters. Hier hebben de kids gekeken hoe ver ze kunnen springen in vergelijking met de dieren. Kortom, we hebben ons geen moment verveeld! 

Foto’s

In Safaripark Beekse Bergen zijn op de wandelroute diverse educatieve activiteiten, kan je er iets over vertellen?

Ik vond het erg leuk dat je jezelf kon meten. Zo kon je kijken of je even groot bent als een baby giraffe. Hier is volgens mij iedereen wel benieuwd naar. Ook had je ergens een zandpad met een bord ernaast waar je moest 'rennen voor je leven'. Hier kon je zien of je net zo hard kan rennen als een bepaald dier. Verder was er ook nog plek om ver te springen. Hier zie je of je dezelfde sprong kan maken als een bepaald dier. 

Bij elk dier in Safaripark Beekse Bergen staat een bord met allemaal informatie. Dit is erg handig, vooral als een van je kids een discussie heeft met zijn vader over hoe dat dier ook alweer heet. Verder staan er overal in het park bordjes met weetjes over de dieren. Wat ook nog erg handig is, is dat er borden staan met de route die je loopt en waar je je precies bevind. 

Foto’s

Wat was jullie favoriete dier tijdens het bezoek en waarom?

De olifant kunnen wij maar niet vergeten, die was zo grappig! Hij probeerde een tak uit de boom te trekken maar dat ging niet heel soepel. Ook poepte hij zomaar voor onze neus! 

En ook de gorilla’s waren super leuk. Ze kregen net te eten toen we stonden te kijken. De verzorgers gooiden groenten en fruit vanaf de oever naar de gorilla’s, ze haalden zelfs het eten uit het water. Wij kunnen ons favoriete dier niet echt kiezen. We hebben zoveel leuke dieren gezien, en ieder dier lang bewonderd. Het was af en toe gewoon lastig om weer door te lopen, want je kan soms wel uren naar een bepaald dier kijken.

Het olifantenverblijf is helemaal nieuw gebouwd in 2015, hoe vonden jullie dit verblijf?

Het olifantenverblijf is echt heel erg mooi. De olifanten kunnen zich volledig uitleven tussen hoge bomen en er was water genoeg. Ze hebben echt een gigantisch stuk grond om te lopen en te spelen.

Het toeval was dat we het park hadden aangeraden aan vrienden van ons, en die zijn direct woensdag gegaan. Op die dag werd het baby olifantje geboren, dus die waren meteen vol lof over het park. Ze bedankten ons voor het aanraden, ze waren echt heel blij dat ze deze keus hadden gemaakt.

Foto’s

Videos

Scores

 • Afrika komt gevaarlijk dichtbij
  9.0
 • Ik zou Safaripark Beekse Bergen aanraden aan familie/vrienden en kennissen
  10.0
 • Ik ben nieuwsgierig geworden naar een overnachting in Vakantiepark Beekse Bergen
  9.0
 • Ik wil zeker nogmaals met het hele gezin Safaripark Beekse Bergen bezoeken
  10.0
 • Wij hebben ons de hele dag vermaakt in Safaripark Beekse Bergen
  10.0

Totale score

9.6
Annemiek Toet

Annemiek Toet

Ik, Annemiek genoemd, maar voor velen Miek ben inmiddels al weer 38 jaar. Zo rond halverwege Augustus komt er alweer een jaartje bij. Super trots op onze 3 apen kids, Tim 13, Sarah-Bo 9 en Roxanne-Roos 5, ieder een eigen persoontje. Vriendlief en ik zijn nog steeds verliefd!

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >