PIXUM: testmama Lotte

Door: MvrLotte
MvrLotte
TESTMOEDER MvrLotte

Even voorstellen...

Hoi, ik ben Lotte. Ik heb dankzij Mamaplaats de Pixum app mogen testen met als eind resultaat een mooie foto op canvas. Dit is mijn review.

8.9

voordelen

 • Foto's lopen mooi door in rand
 • Grootte doek
 • Snelle levering
 • Genoeg opties bewerken canvas

nadelen

 • Lay-out niet meer dan 4 foto's
 • Lay-out positie foto's niet zelf bepalen

Hoe eenvoudig was het om de app te downloaden?

De app vond ik erg makkelijk te downloaden. Ik heb een Apple, dus klikte ik op de App store en ging ik naar de zoek knop. Vervolgens typte ik Pixum in en dan is het gelijk de bovenste ( Pixum Fotoboek – Foto’s, canvas en veel meer maken). Je ziet aan de rechterkant staan: Downloaden en daar moet je natuurlijk op klikken. Zodra de app klaar is met downloaden, kan je beginnen met het maken van bijvoorbeeld je canvas. Het aparte vond ik dat wanneer de app gedownload is en je hem op je “home screen’’ ziet, dat het dan fotoboek heet en niet iets van Pixum. Dit kan erg verwarrend zijn, want je kan er meer mee doen dan alleen fotoboeken maken.

Foto’s

Hoe vind je het gebruikersgemak van de app?

Ik vind de app erg gemakkelijk in gebruik, want boven aan kan je zien wat je kan en wil doen met je foto’s. Onderin kan je jouw projecten waar je mee bezig was weer vinden. De kleuren en tekst zijn duidelijk leesbaar. Als je wanddecoratie aan klikt, dan kan je links onderin klikken en dan heel makkelijk aangeven of je foto op canvas wil of een fotoposter. Daarnaast vind ik het erg makkelijk dat je dan gelijk de keus krijgt of je vierkant, rechthoekig of panorama wil en het formaat. Het laden gaat erg makkelijk en bovenin vind je gelijk de foto’s die je op je telefoon hebt. De vakjes die je aanklikt zijn voor mij groot genoeg om de juiste aan te klikken waardoor ik dus niet verkeerd klik.

Wat vind je van de mogelijkheden om een herinnering op canvas te laten drukken (design, achtergronden etc.)?

Je hebt genoeg opties om te gebruiken voor je canvas. Je hebt zoveel verschillende kleuren om als achtergrond te gebruiken. Ik vind dat je weinig opties hebt om van je canvas een collage te maken. Het meeste aantal foto’s wat je kan gebruiken is 4. Het was leuk geweest als je nog opties had voor nog meer foto’s. Ik heb bij het testen gekozen voor de 4 foto’s optie, omdat ik die lay-out heel mooi vond en het mij leuk leek om meerdere leuke foto’s te gebruiken van mijn zoon. Ik heb voor het testen wel even gekeken tussen de teksten. Ik vind dat er erg mooie lettertypes tussen staan en deze kan je aanklikken. Het nadeel vind ik dat je niet makkelijk de tekst kan verplaatsen. De plek wordt namelijk voor jou gekozen. Verder als je foto’s wil kiezen gaat het best snel voordat die geladen zijn waardoor je dus niet zolang geduld hoeft te hebben.

Mis je nog wat in de app, zo ja wat zou je willen toevoegen?

Zoals ik eerder aangaf vind ik het raar dat het fotoboek heet en niet Pixum. Verder wat ik ook al eerder aangaf, miste ik bij de lay-out dat je meer dan 4 foto’s zou kunnen gebruiken. Het laatste wat ik miste bij lay-out was dat je bij de lay-out zelf een manier kan kiezen om je foto’s te plaatsen. Ook miste ik de knop dat als je klaar bent met je canvas, om dan met een QR- code te kunnen zien hoe de canvas bij je op de muur zou staan. Ze hebben hiervoor een aparte app en die moet je dus apart downloaden. Dit vind ik wel een nadeel. Het leuke zou zijn als dit in een app verwerkt zou zijn. Ik heb deze app ook gebruikt en het is wel erg leuk om je canvas “te zien” hangen bij je aan de muur. Wat ik ook een leuke optie zou vinden is dat je de foto’s zou kunnen “omranden”. Bijvoorbeeld dat je een zwarte lijn om een foto kan doen, zodat je de foto apart ziet van de andere. Ik heb ook de andere opties, zoals Ansichtkaarten, telefoonhoesjes en overig (foto op mok) geprobeerd en vind het jammer dat je dan weer andere apps moet downloaden en bij foto op mok zelfs via de browser moet gebruiken. Het zou handig zijn als dit allemaal in een app kon.

Foto’s

Hoe vind je het eindresultaat van jouw herinnering op canvas?

Ik vind het resultaat erg mooi geworden. De foto’s lopen mooi door in de rand. De kwaliteit waarmee de foto’s zijn afgedrukt is erg helder en mooi. De kleurcontrasten zijn precies goed. De grootte van het doek is ook erg mooi (geteste grootte: 60x80 cm). Verder vond ik dat het doek snel geleverd was. Ik had het doek zaterdag besteld en mocht hem vrijdag al ontvangen. Het kwam aan in een mooie grote doos. Hier had mijn zoon dan ook weer plezier van. :)

Videos

Scores

 • Welk cijfer geef je de gebruiksvriendelijkheid van de app?
  9.0
 • Welk cijfer geef je de mogelijkheden van de app?
  8.0
 • Welk cijfer geef je de kwaliteit van jouw herinnering op canvas?
  10.0
 • Welk cijfer geef je de overall waardering?
  8.5

Totale score

8.9

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >