Testmoeder voor het MAM Baby Anti-colic-flesje

Door: nienkek
nienkek
TESTMOEDER nienkek

Even voorstellen...

Al van jongs af aan wilde ik heel graag met kinderen werken. Vandaar ook dat ik de opleiding tot leerkracht basisonderwijs ben gaan volgen. Inmiddels al bijna 10 jaar aan het werk. Op dit moment ben ik volop aan het genieten van onze twee zoontjes, Milan van 4 jaar en Justin van 15 weken. Na de zomervakantie hoop ik weer met regelmaat voor de klas te staan. Daarnaast ben ik begonnen als gastouder. Ik hoop dit straks te kunnen combineren met het invallen. Toen ik gebeld werd met de vraag of ik de flessen van MAM baby wilde testen, was ik gelijk enthousiast. Ik was erg benieuwd naar deze flessen, aangezien we bij mijn zoontje al verschillende flessen geprobeerd hadden. Hij bleef veel lucht binnen krijgen en onrustig drinken.

Toen het pakket van MAM binnen kwam, was ik blij verrast. Een compleet starterspakket met flessen in verschillende maten. Samen met de extra accessoires is het zeer compleet. We zijn dan ook gelijk met de flessen gaan werken om zoveel mogelijk te kunnen testen. Ook mijn schoonzusje, die 3 weken terug, een zoontje gekregen heeft, heeft de fles kunnen testen. Zo hebben we haar ervaring dus ook meegenomen in deze review. 

8.8

voordelen

 • Onderdelen zijn makkelijk schoon te maken
 • Fijne houvast
 • Aanzienlijk minder lucht in de fles
 • Mooie fles qua design
 • Zelf-sterilisterende functie

nadelen

 • Maataanduiding niet goed zichtbaar
 • Dop draai je makkelijk scheef

Wat vind je van het MAM Anti-Colic-fles over het algemeen?

De fles ziet er aantrekkelijk uit. Door het gebruik van vrolijke kleuren en plaatjes, is het een fles die direct opvalt. En dus bij ons ook de fles die het snelst uit de kast wordt gepakt. Wat opvalt aan de fles, is dat hij uit verschillende onderdelen bestaat. Erg fijn, want zo is de fles goed schoon te maken. De opbouw van de fles is erg makkelijk en spreekt voor zich. Wat mij ook aanspreekt is de handgreep die bij het pakket geleverd werd. Hierdoor wordt het voor het kind makkelijker om straks zelf de fles vast te houden.

Door het unieke ontwerp ligt de fles goed in de hand. Op het onderste gedeelte zitten een soort van bultjes waardoor je meer grip hebt en de fles dus beter vast kan houden. De zelf-steriliserende functie is ook zeker een pluspunt! Deze gaan we ook uitproberen. Ik denk dat het heel veel tijd gaat schelen, doordat je de fles een minuut in de magnetron kan zetten, in plaats van uit te koken in een pannetje.

Verder valt de speen op. Anders dan de spenen die we op dit moment hebben. Waar de top van de speen allemaal smal is, is juist bij deze fles de speen breed. Ik ben benieuwd hoe dit gaat als Justin gaat drinken. 

Hoe snel had jouw kindje het flesje geaccepteerd?

Aangezien wij al verschillende flessen geprobeerd hebben, was dit gelukkig geen probleem. Zonder twijfel pakte hij de fles goed en dronk vanaf het eerste moment goed. Ook mijn neefje had hier geen moeite mee en accepteerde de fles direct. Wij kwamen beide tot de conclusie dat de vorm van de speen erg prettig is. Waar sommige flessen hele grote, wijde spenen hebben en het soms moeilijk kan zijn voor de baby om zijn mond er goed om heen te doen, was dat bij deze niet zo. Justin had bij andere flessen nog wel eens de neiging om smakgeluiden te maken en kwam het wel voor dat de melk langs de speen en mondhoeken wat naar buiten liep. De speen van de MAM fles ligt veel beter in zijn mond. 

Heb je de zelf-steriliserende functie uitgeprobeerd? Wat vond je hier van? Zou je zo iets nogmaals uit proberen?

Ja, deze functie hebben wij zeker uitgeprobeerd. Direct na het uitpakken van het pakket en het lezen van de gebruiksaanwijzing waren wij erg nieuwsgierig. Voor de eerste keer moet je even het boekje erbij houden, zodat je de opbouw van de fles goed hebt (deze is namelijk net even anders dan de opbouw voor het gewone gebruik van de fles). Maar daarna is het erg makkelijk.

Ik vind het een heel groot pluspunt dat de fles deze functie heeft. Aangezien wij geen vaatwasser met speciale sterilisatiefunctie hebben, doen wij normaal gesproken de flessen in een pan om uit te koken. Hier ben je toch wel even mee bezig. Nu zet je de fles op de juiste manier in elkaar. Daarna meet je koud water af in de dop en dit gooi je in de fles. Dop er op en de fles gaat 1 minuut in de magnetron. Daarna laat je hem afkoelen en is hij klaar voor gebruik. Kortom: een functie dat zeker een verschil kan maken bij het kiezen van een fles. 

Komt de voeding gelijkmatig en zonder luchtbellen binnen bij je kindje?

De voeding stroomt regelmatig naar binnen. Niet te snel en niet te langzaam. Aan mijn zoontje merk ik dat hij rustig is met drinken. Hij krijgt weinig lucht binnen waardoor zijn krampjes een stuk minder zijn. Geen luchtbel die binnenkomt bij Justin, dus ik kan zeker zeggen dat dit systeem werkt.

Heel fijn dat hij gewoon rustig een fles kan drinken en dat het geen strijd is, omdat hij of te veel lucht binnen krijgt of omdat de voeding te snel of juist te langzaam komt. Hierdoor blijft de voeding ook beter binnen en geeft hij niets tot weinig terug. Dus wat ze beloven, wordt ook waargemaakt. Ik merk aan Justin dat zijn krampjes ontzettend zijn afgenomen en dat we beide kunnen genieten van het voedingsmoment. 

Is het flesje ideaal voor baby's?

Ik vind van wel. Zowel een pasgeboren baby (mijn neefje) als mijn zoontje drinken er beide erg goed uit. Doordat de lucht in de fles goed weg kan, krijgen ze veel minder lucht binnen. Hierdoor hebben ze minder krampjes. Baby's moeten al wennen aan de voeding dus hebben al sneller last van krampjes. Dan is het fijn als ze uit een fles kunnen drinken waarmee ze geen lucht inslikken.  

Foto’s

Scores

 • Wat vind je van het design van het flesje?
  9.0
 • Wat vind je van de kwaliteit van het flesje?
  8.0
 • Zou je het flesje snel zelf kopen?
  8.0
 • Is het flesje ideaal voor baby's?
  9.0
 • Zou je het aanraden aan andere moeders?
  10.0

Totale score

8.8

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >