Little Love praat met mij baby

Door: MarjoleinVantHoog
MarjoleinVantHoog
TESTMOEDER MarjoleinVantHoog

Even voorstellen...

Omdat Joost best veel moeite heeft met concentreren in de klas, was ik bang dat hij moeite zou hebben met leren lezen in groep 3. Al snel kreeg ik huiswerk voor hem mee, omdat hij zijn toets niet voldoende gedaan had. Met ook thuis extra oefenen, raakte Joost zó gefrustreerd, dat hij heel ongelukkig leek. Ik hoopte dan ook dat hij met deze pop het leren lezen speelser zou oefenen, wanneer hij daaraan toe zou zijn.

7.8

voordelen

 • Lekker zacht
 • Duidelijke functies
 • Fopspeen goed vast
 • Makkelijk in gebruik

nadelen

 • Hoofdlettergebruik
 • Hoge stem
 • Heel roze

Hoe reageert jouw kindje op de pop?

Ik zou willen zeggen: zie foto! Hij was erg blij met haar. Voorzichtig uitpakken, en knuffelen maar. Haar lijfje is lekker zacht, dus dat gaat prima! Even de speen in de mond, en ze is van start!

Wordt jouw kindje uitgenodigd om te praten?

In de overzichtelijke uitleg die bij de pop zat, zagen we dat wanneer je op de "praatknop" op haar buikje drukt, en het lichtje in haar strikje gaat branden, ze "naar je luistert". Ze neemt dan op wat je zegt en zegt dat in haar eigen stemmetje na. Dat was natuurlijk erg leuk. Vooral ook, omdat Saar (zoals Joost haar genoemd heeft) vooral "mama" zegt. In het begin kwam Joost dan met het popje bij mij: "ze vraagt om jou, jij bent toch de mama?". Ik heb hem toen maar uitgelegd dat ze nog geen "papa" kent en dat ze met "mama" dus ook hem bedoelt. De uitdaging om haar "papa" te laten zeggen was geboren. Grappig genoeg zegt ze wel af en toe "dada", wat wij dus maar zien als een poging tot "papa". Feit is wel dat als ze praat, je vanzelf terug gaat praten. En het is gewoon een grappig gegeven dat ze je "napraat" in een poging de woordjes te leren die jij haar voorleest of antwoordt op haar vragen. Zo vraagt ze dingen als "welke kleur hebben jouw ogen?" en "Mama, wat is jouw naam?". Daar geeft ieder kind die haar dan vast heeft (en eerlijk gezegd ikzelf ook wel) dan toch antwoord op. 

Wordt jouw kindje uitgenodigd om samen te lezen?

Wanneer je op het boekjessymbool op de buik van het popje drukt vraagt ze om samen te lezen. In het begin gaat dat nog met enkel "lezen! Geel", waarmee ze bedoelt: zullen we het gele boekje lezen? Later leert ze beter praten en vraagt dan "Zullen we het gele boekje lezen?". Ze noemt dan ook de bladzijdenummers en gaat dan zelf ook woordjes zeggen die op die bladzijden staan. Ik vind het zelf jammer dat V-Tech er toch weer voor heeft gekozen om hoofdletters te gebruiken in de boekjes. De eerste woorden beginnen daarmee steeds. Als ik mij niet vergis leren bijna alle kinderen in Nederland eerst alles in kleine letters lezen. Pas later krijgen zij daar de hoofdletters bij. Dit maakt dat het begin van de woorden even ingewikkeld blijven. Desalniettemin probeert Joost het zeker! 

Wat vind je van de verschillende effecten?

Het is leuk dat er verschillende functies op zitten. Dat maakt de pop interessanter dan bijvoorbeeld alleen een plaspop. Bovendien behoeven al die functies geen geklieder met water en/of dure papjes en luiers. Grappig genoeg vindt Joost juist de muziekfunctie het leukst. Als je daarop drukt klinken vrolijke liedjes. Enkele daarvan "leert" de pop steeds beter mee te zingen. Het zijn herkenbare liedjes en Joost merkt de vooruitgang in het leren van de pop dan ook. Dat vindt hij heel schattig. 

'Zorgt' jouw kindje goed voor de pop (flesje, speen, etc.)?

De zorgfunctie vindt Joost het minst interessant, merk ik. Hij is het flesje regelmatig kwijt en drukt dan uit gemak liever de fopspeen in het mondje. Die fopspeen zit trouwens heel handig met een lintje vast aan de pop. Deze raak je dus gegarandeerd nooit kwijt! De pop gaapt ook als er een tijdje niet mee wordt gespeeld. Daarna wordt ze stil. Pas als je er weer meer bezig gaat, maakt ze weer geluidjes. Dat vind ik erg prettig: ik zou het vervelend vinden als de pop te pas en te onpas begint te praten. Zoiets kan je als moeder in een verder verlaten huis flink de stuipen op het lijf jagen! Overigens kun je de pop ook gewoon uitzetten. 

Er zit ook nog een resetknop op de pop. Hiermee kun je alles wat ze geleerd heeft "ongedaan" maken. De pret van het leren praten en lezen kan dan weer van voor af aan beginnen!

Videos

Scores

 • Uiterlijk van de pop
  7.0
 • Leerzaamheid voor het kind
  6.0
 • Gebruiksgemak
  9.0
 • De effecten
  8.0
 • Interactie kindje en de pop
  9.0

Totale score

7.8
MarjoleinVantHoog

MarjoleinVantHoog

Ik heb drie zoontjes, waaronder een tweeling: Thomas (7), Aaron (6), en Joost (6). Sinds de geboorte van mijn eerste zoon ben in "thuis-blijf-moeder". De eerste jaren was ik heel druk met 24/7 verzorgen van mijn jongens. Nu gaan ze al een paar jaar alle drie naar school. Toen dat gebeurde, ben ik weer een beetje om me heen gaan kijken en inmiddels vermaak ik me prima door als vrijwilliger te werken bij de diverse Raden. En last but not least: ik ben al weer enkele jaren naar volle tevredenheid getrouwd met de man waarmee ik al ruim 13 jaar lief en leed deel!

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >