Praat met mijn baby van VTech

Door: Doepje
Doepje
TESTMOEDER Doepje

Even voorstellen...

Hallo, ik ben Alexandra. Mama van 3 lieve, kleine donderstenen. De oudste is Matthijs en hij is net 6 jaar geworden, zit in groep 3 en is dus druk bezig met leren lezen en schrijven. Mijn dochter Nikki is 4 jaar en gaat sinds september voor t eerst naar school. Tim is de jongste en is net 2 jaar. Een echt boefie, maar kan ook ontzettend knuffelig en lief zijn.

Nikki loopt bij de logopedie omdat ze bepaalde letters niet goed kan uitspreken. Ze zei bv een jaar geleden toel ipv stoel. Nu heeft ze nog problemen met de r. Ze zegt loze ipv roze. De pop van vtech leek mij ideaal om Nikki te laten horen hoe ze nu spreekt. Om haar bewust te maken van haar foute uitspraak.

7.2

voordelen

 • pop kan uit
 • geluid kan hard en zacht
 • vriendelijke uitstraling
 • pop praat duidelijk
 • pop nodigt uit

nadelen

 • napraten niet duidelijk

Hoe reageert jouw kindje op de pop?

Op vrijdag mogen we het pakketje ophalen bij de buren, we waren nl bij de logopedie, dus niet thuis. Alle drie de kinderen zijn enthousiast en nieuwsgierig. Wat zit er in die grote doos?! Nikki mag de doos open maken en is meteen enthousiast! Een pop gilt ze. Tim staat, net als zijn grote zus, te springen naast de stoel. Ik moet meteen de pop uitpakken en ze willen er meteen mee spelen. 3 kinderen, 1 pop. Dat wordt tijd verdelen. 

Wordt jouw kindje uitgenodigd om te praten?

Nikki kan niet zelf uitzoeken hoe de pop werkt. Ze is te onrustig en drukt op alle knopjes. Wanneer ik heb uitgelegd hoe de pop werkt, probeert ze de pop terug te laten praten. De pop heeft nl 3 functies: 1. verzorgen, waarbij de pop aangeeft wat ze wil, fles of speen. 2. Praten, de pop zegt wat, dan knippert t strikje en moet het kind wat zeggen, zodra de strik niet meer knippert, gaat de pop nazeggen wat het kind net heeft gezegd tegen de pop. 3. Boekje voorlezen. De pop geeft aan welk kleur boekje voorgelezen moet worden en zegt ook nog welke pagina.  Kind zegt wat er op t plaatje staat en de pop zegt t na. Ze probeert een aantal keer de pop wat te laten zeggen, maar de pop heeft moeite met het napraten. Vooral als de grote en kleine broer beginnen mee te praten. Des ondanks probeert ze t meerdere malen en moet lachen om alles wat de pop zegt.

Wordt jouw kindje uitgenodigd om samen te lezen?

Nikki gaat 's avonds, voor t slapen gaan even een boekje lezen. Ze luistert niet goed naar wat de pop zegt en verteld van alles uit het boekje, maar omdat ze niet goed luistert naar de pop, reageert de pop niet op Nikki. Nikki stopt er na een paar plaatjes dan ook mee.

Wat vind je van de verschillende effecten?

De pop verteld veel en als je goed luistert, kan je echt goed met haar spelen. Dan is er een soort van interactie. De pop maakt ook drink geluiden als je de fles in haar mond doet. Enige wat ik niet zo goed vind functioneren is het napraten. Wanneer er omgevingsgeluid is, praat ze onduidelijk na, maar ook wanneer het helemaal stil is, is de opname niet al te best. Jammer.

'Zorgt' jouw kindje goed voor de pop (flesje, speen, etc.)?

Zowel Nikki als Tim vinden de pop helemaal t einde. Tim stopt de fles steeds in de pop haar mond en pakt haar op wanneer ze in bed ligt. Ook Nikki geeft de pop de fles of speen en stopt haar in bed. De pop geeft aan wat ze wil, de kinderen doen het. Maar ook als de pop uit staat spelen ze lekker met haar. 

Videos

Scores

 • Uiterlijk van de pop
  7.0
 • Leerzaamheid voor het kind
  7.0
 • Gebruiksgemak
  7.0
 • De effecten
  7.0
 • Interactie kindje en de pop
  8.0

Totale score

7.2
Doepje

Doepje

Ik ben een werkende mama van 3 kinderen (geboren: 2008, 2010 en 2012). Een kinds op school en nummer twee mag 1 september 2014 voor het eerst. Spannend.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >