Getest Mini LiGA Letterbeertjes

Door: nienkek
nienkek
TESTMOEDER nienkek

Even voorstellen...

Als juf in het basisonderwijs ben ik altijd bezig met nieuwe dingen aan te leren. Ook met mijn zoontje ben ik vaak spelenderwijs bezig met letters en cijfers. Niet omdat het moet, maar omdat we het heel erg leuk vinden. Hij vindt het leuk om naar de letters van zijn naam te zoeken en/of die van papa en mama. Nu hij in groep 1 zit, is hij er op school ook al mee bezig. Het zoeken van zijn naam op de stoel in de kring. Zijn naam op zijn beker en bakje. En ga zo maar door. Toen wij de test van de LiGA Mini Letterbeertjes tegen kwamen op Mamaplaats, waren we gelijk enthousiast. Want wat is er nu leuker dan iets lekkers combineren met een spelletje. Dolblij was Milan dan ook dat ik hem vertelde dat wij de koekjes mochten testen. Het duurde dan ook heel lang voor hem voordat de koekjes er eindelijk waren. 

En toen kwam er een mega grote doos binnen. Milan zat nog op school, dus ik had stiekem al even gekeken. Uit school duwde ik de doos in zijn handen. Heel erg blij en verbaasd was hij toen hij al die dozen met koekjes zag. Ik vertelde dat er zoveel koekjes in zaten dat hij kon eten totdat zijn kleine broertje 1 zou worden. Natuurlijk hebben we gelijk een paar koekjes geproefd. In de herfstvakantie gaan we ze verder testen!

8.7

voordelen

 • De koekjes bieden uitdaging aan de kinderen door letters te herkennen
 • De kinderen worden gestimuleerd om woordjes te leggen
 • De koekjes zien er leuk uit
 • De koekjes zitten vol vezels
 • De koekjes zijn gemaakt zonder toegevoegde kleurstoffen

nadelen

 • Niet alle letters zijn even duidelijk op de beertjes
 • Voor kinderen die de letters beginnen te leren kan het verwarrend zijn, doordat de letters in hoofdletters zijn, terwijl ze op school de kleine letters leren.
 • Een zakje Liga Mini letterbeertjes bevatten veel meer calorieën dan een gewoon koekje
 • Met één zakje koekjes kan je weinig woordjes maken

Hoe reageert je kindje op de LiGA Mini Letterbeertjes?

Milan reageert er erg enthousiast op. Hij vindt de koekjes er leuk uit zien. Wanneer we een zakje LiGA Letterbeertjes openen, gaan als eerst alle koekjes er uit. Hij bekijkt alle koekjes om te zien of hij letters herkent. Vooral de M vindt hij leuk om te vinden, omdat zijn naam daar mee begint. Dat is mijn letter, zegt hij dan. Nadat we gekeken hebben wat voor letters er in zitten, probeert hij er woordjes mee te maken. Ook zelfbedachte woordjes. De letters waar we niks mee kunnen worden als eerste opgegeten door mijn zoontje. En na het spelen worden de andere koekjes natuurlijk ook opgegeten.

Welke woordjes heb je met je kindje gelegd?

We hebben al verschillende woordjes gelegd met de koekjes. Vooral de namen van ons, papa, mama, opa, oma worden vaak gelegd. De woordjes van de dozen hebben we ook gezocht. Dit lukt al aardig zelf. Hij kan dan mooi op de doos kijken welke letters hij nodig heeft om de woordjes te maken. Niet elke keer hebben we woordjes gemaakt. Ook hebben we gewoon de letters benoemd. Dit is ook te zien op de foto. Milan had zelf bedacht om een letterbeertjestrein te maken! Dit is uiteindelijk een hele lange rij geworden met allemaal letters. Heel veel lol hadden we toen we al die letters als woord probeerden uit te spreken. Het leuke is dat wanneer we nu een boekje gaan lezen, Milan sommige letters herkent en ze dan ook aanwijst en benoemt in het boek. Wel hebben we meerdere zakjes open moeten maken voor we wat meer woordjes konden maken. Want met negen koekjes in een zakje, zijn de letters natuurlijk wel beperkt en kunnen we weinig woordjes leggen.

Welke van de twee smaken is jullie favoriet en wat vinden jullie daar zo lekker aan?

De vanille koekjes zijn de favoriet van Milan. Waarschijnlijk door de zachtere smaak. De chocolade koekjes hebben wat een heftigere smaak, waardoor hij er wat sneller genoeg van heeft. Eén of twee koekjes vindt hij dan lekker en dan legt hij het zakje weg, terwijl hij het zakje vanille koekjes binnen een mum van tijd op heeft. Zelf vind ik ze allebei lekker. Maar dan zou ik liever een combinatie van beide smaken in één zakje willen, want de chocolade koekjes zijn wel overheersend qua smaak.

Foto’s

In welke situaties vind je LiGA Mini Letterbeertjes geschikt om aan je kindje te geven?

Ik vind dat je de LiGA Mini Letterbeertjes aan je kindje kan geven op momenten waarop hij of zij anders een koekje zou krijgen. Er zitten negen koekjes in een zakje, waardoor het snoepmoment ook niet heel groot zal zijn. Ook vind ik ze geschikt om mee te nemen op pad. Een zakje koekjes neem je heel gemakkelijk mee in de tas. Ik zou de koekjes niet op meerdere momenten op een dag geven aan mijn zoon. Een zakje LiGA Mini Letterbeertjes bevatten wel veel calorieën. Dan zou ik eerder kiezen voor een andere gezonde snack.

Waarin vind je LiGA Mini Letterbeertjes beter dan andere kinderkoekjes?

Het zijn kleine koekjes waardoor ze snel een koekje op hebben. De koekjes kruimelen niet heel erg. Naast dat het lekkere koekjes zijn, biedt het de kinderen ook uitdaging. Ze leren spelenderwijs letters herkennen en kunnen er woordjes mee maken.

Foto’s

Scores

 • Geschikt voor kinderen van 3-6 jaar
  8.0
 • Uiterlijk van de beertjes
  9.0
 • Reactie van het kindje
  9.0
 • Smaak
  8.0
 • Aanbevelen aan andere ouders
  8.0
 • Spelenderwijs letters ontdekken en woordjes leggen
  10.0

Totale score

8.7

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >