Daar was hij dan de kidizoom action cam

Door: jikkemikkie
jikkemikkie
TESTMOEDER jikkemikkie

Even voorstellen...

Ik ben thuisblijfmama van Roosmarijn (10) een echte puber, gek op dansen&buiten spelen. Valentijn (9) een avonturier, gek op vuurtje stoken & in de modder spelen.Tenslotte madelief (4) gek op ballet en foto's maken, een eigenwijze kleuter. Ikzelf houd van haken, bloemen en veel kleur. Verderben ik actief op Twitter, Facebook, Pinterest en sinds kort op Instagram. Ik wilde de Kidizoom Action Cam van VTech  graag testen met mijn kinderen omdat ze gek zijn op foto's en filmpjes maken. Daar gebruiken ze nu regelmatig mijn iPhone voor en nu kunnen ze aan de slag met de actioncam! Leuk!

8.2

voordelen

 • Lekker compact
 • Goede kwaliteit foto's
 • Stevig
 • Kids raken er niet op uitgekeken

nadelen

 • Kleine knopjes
 • Gevoelig bewegen

Wat vind je van het gebruiksgemak?

Op zich is de camera best handig in z'n gebruik, het is even wennen en ontdekken hoe de knopjes werken en waar ze precies voor zijn. De handleiding is duidelijk en lekker klein van formaat, dus prima in je handtas om mee te nemen voor de zekerheid. 

De hulpstukken moet je echt wel bevestigen met hulp van een volwassenen, want het vastdraaien is best moeilijk. Wil je dit goed stevig vast hebben zitten, zodat de kans dat het losraakt zo klein mogelijk is. Maar dit is pas de eerste week dat we aan het testen zijn dus we worden er vast handiger in ....

En inderdaad hoe verder we in de test zijn hoe gemakkelijker dit gaat en de kinderen meer ontdekken. Ze draaien de camera zelf van de fiets af en kunnen hem zelf in de onderwaterbehuizing plaatsen, de sluiting gaat wel moeilijk maar dat moet uiteraard ook, want de camera mag natuurlijk niet nat worden!  Zelfs madelief van net 4 gebruikt de camera met het grootste gemak, we hoeven hem alleen op foto of video te zetten en onze kleine papperazzi gaat los. En dat terwijl hij eigenlijk pas vanaf 5 jaar is.

Wat vind je van de verschillende functies?

De verschillende functies zijn erg leuk en handig. Het vergt wel wat handigheid om de functies te selecteren, maar het lukt na een paar keer oefenen steeds makkelijker. De spelletjes en de animatie studio hebben we nog niet geprobeerd... de ander functies waren nog te leuk om te ontdekken.

....

We hebben nu wel naar de animatiestudio gekeken, maar om de foto's precies goed te timen is best lastig nog, dus voorlopig nog genoeg te ontdekken en proberen. Zo zijn de kinderen tenminste niet snel uitgekeken op de camera. Want naar de spelletjes is tot op heden niet een keer naar gekeken door ze. Goed teken!

Bijft je kindje getriggerd om ermee te spelen?

Madelief wil het liefst de hele dag overal foto's van maken en ik moet hem dus ook echt verstoppen om te zorgen dat ze er niet de hele tijd mee loopt. 

Roosmarijn en Valentijn vinden hem erg leuk om mee te nemen en om filmpjes mee te maken, alleen is het interne geheugen eigenlijk te klein. Wanneer ze 3 minuten filmen zegt de camera al dar hij vol is... dus dat is wel jammer. We gaan kijken of we een geheugenkaartje ervoor hebben liggen zodat ze meer ruimte hebben voor hun creatieve ideeën.

Zelfs na een paar weken blijven de kinderen alle drie enthousiast. Hij wordt regelmatig gepakt voor filmpjes en foto's.... sommige worden onmiddellijk gewist , want als je een puberende meisje van 10 bent ben je natuurlijk wel kieskeurig wat er op het internet komt.

Wat vind je van de bijgeleverde accessoires?

De bijgeleverde fiets/stephouder is helemaal geweldig deze is ook meteen geprobeerd. Het bevestigen was wat lastig van de beugel doordat de schroeven stevig vastgedraaid moesten worden, dit konden de kinderen niet zelf. Wel kan je hem gewoon los in je hand gebruiken als een soort selfiestick, dus dat is een pluspuntje.

Het polsbandje kunnen de kinderen makkelijk zelf bevestigen.

De onderwaterbehuizing is ook onmiddellijk geprobeerd... want dat was wel het gaafste natuurlijk. Deze werkt goed in het zwembad en onder de douche wat een lol hebben de meiden samen.

Alleen de bevestiging voor op het skateboard blijft bij ons niet zitten (dit komt door de sticker en de onderlaag) en een helm hebben we helaas niet dus daar kan hij niet op geprobeerd worden.

Werkt de Kidizoom Action Cam ook goed onder water?

De kinderen hebben tot 2 keer geprobeerd foto's onderwater te maken, maar dit is best lastig en heeft tot nu toe nog geen goede foto's opgeleverd. Dus gaan we het van de week proberen in bad thuis om te kijken wat er nou precies verkeerd ging in de zwemvijver.

....

Een paar dagen later gaat hij mee naar het zwembad, maar dat blijkt toch lastiger dan gedacht. De foto's moeten echt veel licht hebben willen ze lukken en dat valt erg tegen in dit binnenzwembad. Maar onder de douche lukt het prima en hebben de dames reuze lol met filmen en fotograferen en in heiligend lukt het ook....zonder sop dan he! 

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.5
 • Gebruiksgemak
  8.5
 • Design
  8.0
 • Verschillende functies
  7.5
 • Diversiteit
  8.5

Totale score

8.2
jikkemikkie

jikkemikkie

Draagdoek, borstvoeding en gek op rood met witte stippen. Graag creatief bezig en frankrijkfan....pluk de dag met een lach

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >