De KidiPet Hond

Door: marije1980
marije1980
TESTMOEDER marije1980

Even voorstellen...

Hoi, ik ben Marije, 33 jaar en moeder van Sofie van 6 jaar en Lotte van 4 jaar.Ik heb me opgegeven als testmoeder voor de KidiPet, omdat mijn meiden dol zijn op dieren en wij geen huisdieren hebben.Hoe leuk is het dan om een virtueel huisdier te hebben!

7.8

voordelen

 • Superleuk ontwerp
 • Leuke functies
 • Makkelijke mee te nemen

nadelen

 • Moeilijke functies
 • Veel info in handleiding

Hoe reageert het kind op de KidiPet?

Ik heb de KidiPet samen met mijn oudste dochter opengemaakt en het bekeken. Sofie was meteen benieuwd naar wat je er allemaal mee kan doen en trok hem dan ook meteen na het openen uit mijn handen :-). Helaas voor haar moesten er eerst een aantal dingen ingesteld worden. We hebben samen een naam verzonnen: Snuffel.

Wordt het kind uitgenodigd om met de KidiPet te spelen?

Wanneer de KidiPet in de houder staat zie je alleen d'r koppie. Haal je m uit de houder, dan verschijnt het hondje helemaal in beeld. Op deze manier kun je ook allerlei trucjes en opdrachten aanleren. 

De KidiPet ziet er lief uit en nodigt daarom zeker uit om hem op te pakken en er mee te spelen. Dit is dan ook wat mijn meiden heel graag doen, het liefst hebben ze m de hele dag in hun handen!

Wat vind je van het gebruiksgemak?

Er zitten enorm veel functies en mogelijkheden op. Ik heb eerst de gehele gebruiksaanwijzing doorgelezen, maar hierna bleef het moeilijk wat je hoe moet doen. Ook Sofie heeft het er moeilijk mee. Eten geven, verzorgen en met hem spelen gaat haar goed af. Maar kijken naar de statistieken lukt haar bijna niet. De leeftijdsindicatie is vanaf 5 jaar, je kunt ook tips krijgen wat je kunt doen om de KidiPet het naar haar zin te maken, maar de meeste 5-jarige kinderen kunnen nog niet lezen....

Wat vind je van de functies die de Kidipet heeft?

De KidiPet heeft vele functies, een infrarood- en touchsensor, er zit een klok/wekkerfunctie op, een speelfunctie, verzorgfunctie en microfoon. Door middel van de touchsensor, die boven op t koppie zit, kan het hondje graait worden en reageert ze ook echt op deze aanraking! De wekkerfunctie vind ik persoonlijk geen toevoeging, ik denk niet dat we die gaan gebruiken.

De microfoon is hier een groot succes, het is natuurlijk geweldig dat Snuffel herhaalt wat er in de microfoon gezegd wordt. Snuffel kan heel goed liedjes nazingen!!

Helaas heeft niemand in onze omgeving een KidiPet, waardoor we de infraroodfunctie niet hebben kunnen gebruiken. Ik vind de mogelijkheid wel heel leuk!

Wat vind je van de Kidipet over het algemeen?

Ik vind dat de Vtech Kidipet touch leuk speelgoed is voor kinderen. De leeftijdsaanduiding is van 5-12 jaar, waarbij het voor kinderen van 5 jaar nog moeilijk te bedienen is. Ik denk wel dat het voor kinderen van 12 jaar al wat te simpel is, de spelletjes zijn vrij makkelijk en de trucjes die je de Kidipet aan kunt leren zijn ook niet al te moeilijk.Mijn kinderen zijn er in ieder geval erg blij mee. Het eten geven, verzorgen en spelen gaat ze goed af! Zelfs mijn jongste van 4 vind het leuk speelgoed en weet er wel weg mee! Ik denk dat ze er nog veel meer plezier aan gaan beleven!

Foto’s

Videos

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  7.0
 • Veiligheid
  9.0
 • Uiterlijk
  9.5
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  7.0
 • Gebruiksgemak
  6.5

Totale score

7.8
marije1980

marije1980

Hoi, ik ben Marije. Moeder van Sofie van 6 en Lotte van 4. Ik hou ervan om nieuwe dingen te testen en ben dan ook graag testmoeder!

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >