De KidiPet Kat

Door: lena1985
lena1985
TESTMOEDER lena1985

Even voorstellen...

Ik ben Helena, ik ben bijna 29 jaar en moeder van vier kinderen. 3 jongens van 7,4 en 2 jaar en een meisje van 6 jaar. Ik heb me opgegeven voor dit testpanel omdat ik benieuwd was naar het verschil tussen jongens en meisjes in het spelen met de Kidipet. Ik werd uitgekozen om de KidiPet Kat te testen. Aangezien deze Kidipet roze is, verwachtte ik dat mijn jongens er niet veel aan zouden vinden, omdat roze maar stom is en voor meisjes.

8.2

voordelen

 • Leuke vormgeving
 • Gebruiksgemak
 • Je kind leert om voor een dier te zorgen
 • De standaard is heel handig

nadelen

 • Batterij snel leeg

Hoe reageert het kind op de KidiPet?

Zoals ik al had verwacht, vonden mijn jongens de KidiPet Kat maar stom en voor meisjes. Maar als mijn dochter aan het spelen was met de KidiPet, keken ze toch stiekem mee en na een tijdje wilden ze er zelf toch ook wel mee spelen. Vooral mijn zoon van 4 vond het erg interessant. Mijn dochten sprong echt een gat in de lucht toen ze de KidiPet zag. Ze wilde hem al hebben met sinterklaas en had hem ook voor d'r verjaardag gevraagd. Dus toen ze de KidiPet zag was ze zo blij dat ze hem de hele dag heeft vastgehouden. En nu, een week later, wil ze nog niet dat iemand anders ermee speelt.

Foto’s

Wordt het kind uitgenodigd om met de KidiPet te spelen?

De Kat gaat miauwen als je er niet mee speelt. Dat vind ik zelf nogal irritant, gelukkig kan je op een knopje drukken en dan zie je de tijd en houdt het miauwen op. Maar mijn dochter reageert wel op het gemiauw en pakt de KidiPet dan om te kijken of de Kat nog wat nodig heeft. En als de KidiPet op de slaapkamer staat heb je van het miauwen ook geen last ;-) De eerste dagen was mijn dochter bang dat de Kat ongelukkig zou worden als ze op school was en de Kat de hele tijd alleen was. Ze heeft hem toen in de week voor de vakantie (als er speelgoed mee mag naar school) ook meegenomen naar school.

Foto’s

Wat vind je van het gebruiksgemak?

De KidiPet is heel makkelijk in gebruik. Er zijn maar vier knoppen en voor de rest doe je alles via het touchscreen. Kinderen hebben al snel onder de knie hoe het allemaal werkt. Zelfs mijn zoon van 4 had snel door wat je allemaal kon doen en hoe het werkte.

Foto’s

Wat vind je van de functies die de Kidipet heeft?

De KidiPet heeft veel verschillende functies. Je moet de Kat natuurlijk verzorgen. Eten geven, douchen, tanden poetsen, kammen, naar de dokter, soms moet je in de winkel wat voor de Kat kopen. Maar je kan ook allemaal spelletjes spelen. Vissen/muizen vangen, dansen, muziek maken en nog meer. Maar de meest favoriete functie was het napraten. Als je zelf wat zegt, zegt de Kat het na met een leuk katten stemmetje. Ik vind dat er veel leuke functies op zitten voor kinderen. Maar niet voor kinderen ouder dan 10/11 jaar. Dan wordt het al gauw saai denk ik. Maar voor kinderen vanaf 4/5 jaar tot +- 10 jaar is het echt heel erg leuk speelgoed.

Foto’s

Wat vind je van de Kidipet over het algemeen?

Over het algemeen is de KidiPet heel erg leuk speelgoed. Je kind leert om voor een dier te zorgen. Door het touchscreen moet je kind ook echt de handelingen uitvoeren (echt poetsbewegingen maken en borstelen enz.) Je kan leuk met de Kat spelen. De KidiPet ziet er ook leuk uit. Leuke kleur en heeft de vorm van de kop van een kat. Er zit een standaard bij om hem op te zetten en een armband zodat hij niet op de grond valt als je hem in je handen hebt. Het enige nadeel vind ik dat de batterij snel op is. Na een week (intensief) spelen was de batterij op.Dat vind ik wel jammer. Maar als je nog een leuk cadeau zoekt voor je dochter, zou ik de KidiPet zeker aanraden!

Videos

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.0
 • Veiligheid
  9.0
 • Uiterlijk
  8.5
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  7.5
 • Gebruiksgemak
  8.0

Totale score

8.2
lena1985

lena1985

Ik ben Helena, getrouwd met Corne en mama van 4 kinderen. Drie jongens, Jesse van 8, Stijn van 5 en Finn van 2. En een meisje van 6, Sophie. We trekken er vaak met z'n allen op uit. Lekker fietsen of wandelen over het strand met onze 2 honden. Het is een druk, maar heel gezellig huishouden :-)

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

Winnen! 3 x €50 shoptegoed bij Limango

De zomervakantie zit er weer op en de scholen gaan weer beginnen. Wij hebben een super leuk cadeau om het scho... >

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >