Het Lamaze Trusten Uiltje

Door: lindavk252
lindavk252
TESTMOEDER lindavk252

Even voorstellen...

Hallo, ik ben Linda. Ik ben de trotse moeder van 2 jongens. Ian 2,5 jaar en Luc van 8 weken. Op dit moment wonen wij, mijn vriend en ik samen met de kinderen, in Hoofddorp.  Zelf ben ik werkzaam in Haarlem, bij de gemeente. Mijn vriend werkt op schiphol bij de douane. Beide in wisseldiensten, dus soms is het wel eens passen en meten met 2 kinderen, maar gelukkig kunnen wij het zo oplossen dat de kinderen eigenlijk altijd thuis kunnen zijn. Luc is nu 8 weken oud. Een mooi moment om een vast slaapritueel te creëren. Dat is de reden waarom ik mij heb opgegeven voor het testen van "Het Lamaze Trusten Uiltje". Na een paar weken in een wiegje te hebben geslapen op onze kamer, is het tijd dat hij in zijn eigen bedje leert slapen. Dit uiltje ziet er veelbelovend uit en ik kan niet wachten om te gaan testen!

8.0

voordelen

 • Wasbaar
 • Zacht muziekje
 • Mooie kleuren

nadelen

 • Binnenkant is hard

Is het een goed alternatief voor de muziekmobiel boven de box?

Op het moment dat het uiltje bezorgd werd, heb ik deze uiteraard gelijk opengemaakt. Het stond op een demo versie en gelijk was het wat ik verwachtte! Een zacht muziekje en mooie kleurtjes die langzaam verspringen. In de gebruiksaanwijzing staat precies hoe je de demo versie uitzet en hoe het uiltje werkt. Muziek en lichtjes werken voor 5 minuten zodra je de knop indrukt. Ook is het mogelijk om het eerder te laten stoppen, door "de kop van de uil" te draaien en deze 2 seconden vast te houden. Persoonlijk vind ik het niet een alternatief voor boven de box. Overdag ligt mijn kleine man voornamelijk in de box en wat mij opvalt is, dat zodra ik de uil aanzet, hij ernaar toe draait en naar het uiltje gaat kijken. Wat uiteraard niet zo heel gek is, want wat is er nu mooier voor een baby dan kleurtjes kijken! Een muziekmobiel die boven een baby hangt lijkt mij geschikter voor in de box. Daarnaast is het uiltje goed om een ritueel te creëren en is het prettig om het uiltje dan ook daadwerkelijk alleen maar in het ledikant te houden. Dan weet je baby gelijk waar hij aan toe is.

Is hij geschikt als knuffel én als nachtlampje?

De uil zelf is lekker zacht. Hierdoor zou je denken dat de uil geschikt is als knuffel. Doordat de binnenkant van de uil bestaat uit een plastic omhulsel, waar het muziekje en de lichtjes uit komen, is deze niet erg knuffelbaar. Wat je wel kunt doen, is de binnenkant eruit halen. Door middel van klittenband maak je de uil open, haal je het binnengedeelte eruit en dan heb je een zacht uil doekje eigenlijk. Dat is dan weer wel knuffelbaar. Wat hieraan ook positief is, is dat het uiltje ook wasbaar is. Niet geheel onbelangrijk bij kleine kindjes.

.

Heeft de Trusten Uil een positieve bijdrage aan het slaapritueel?

De Trusten Uil heeft zeker een positieve bijdrage aan het slaapritueel geleverd. Zoals er vaak gezegd wordt, is onder andere regelmaat bij baby’s erg belangrijk. Door het aanzetten van de uil, weet je kindje direct waar het aan toe is en gaat het slapen in het eigen bedje een stuk makkelijker. Wat ook positief is, is dat het uiltje kan helpen met een voorkeurshouding. Mijn kindje heeft een lichte voorkeur voor een bepaalde kant en als ik het uiltje aan de andere kant neer zet, draait hij zijn hoofdje daar naar toe!

Is hij kalmerend voor je kindje?

Voor mijn kindje werkte de uil redelijk kalmerend. Zodra ik moeheid signalen ontdekte bij Luc, legde ik hem in bed. Soms komt het wel eens voor dat hij direct in slaap viel, maar soms was hij wat huilerig. Als hij op een punt was waarop hij te ‘overstuur’ was, werkte het uiltje niet kalmerend. Wel hielp het uiltje wanneer hij aan het ‘mopperen’ was. Dan zag ik mijn kindje voornamelijk kijken naar de mooie lichtjes in het uiltje.

Spreekt de Trusten Uil aan (zowel volwassenen als kinderen)?

De kleuren van de uil zijn zeker geschikt voor kinderen en hierdoor spreekt de uil absoluut aan bij kinderen. Ook de zachtheid en de looks van het uiltje zijn kenmerken wat kinderen in mijn ogen leuk vinden. En vaak weten volwassenen wel wat kinderen aanspreekt, waardoor de uil ook aanspreekt voor volwassen. Mij sprak het in ieder geval aan dat de uil op een uil lijkt en mooie kleuren heeft aan de buitenkant.

.

Vind je het een (origineel) geschikt kraamcadeau?

Als kraamcadeau is de uil redelijk origineel. Het is in ieder geval al iets anders dan kleertjes en luiertaarten! Doordat de uil een leuke functie heeft (uiteraard het creëren van een slaapritueel) kan het ouders helpen om een leuk ritueel op te starten. Bij ons was het in ieder geval wel een succes!

Videos

Scores

 • Design
  8.0
 • Gebruiksgemak
  8.0
 • Rustgevend voor het kindje
  9.0
 • Goed alternatief voor muziekmobiel
  7.0
 • Prijs- kwaliteitverhouding
  8.0

Totale score

8.0

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >