Lamaze Trusten Uiltje

Door: Carolien van de Vliert
Carolien van de Vliert
TESTMOEDER Carolien van de Vliert

Even voorstellen...

Ik ben een spontane moeder van 4 kinderen. (8, 6, 4 en 1). We hebben 5 kinderen gekregen, maar 2,5 jaar geleden is één van onze kinderen levenloos geboren). We hebben een druk gezinnetje, maar ik geniet er ontzettend van om fulltime mama te mogen en te kunnen zijn! Onze jongste zoon was het eerste jaar heel onrustig. Vooral 's avonds en 's nachts heeft hij ontzettend veel gehuild. Later bleek dat hij constant oorpijn en/of oorontsteking had... Nu heeft hij buisjes in zijn oren en het gaat stukken beter! 's Avonds had hij er een gewoonte van gemaakt om te gaan huilen als hij naar bed moest. We hadden al van alles geprobeerd: een nachtlampje, een schemerlampje, een muziekje aan... Toen ik de oproep zag om het Trusten Uiltje te testen, heb ik deze kans meteen aangegrepen!

8.4

voordelen

 • Wasbaar
 • Mooi formaat
 • Leuk deuntje

nadelen

 • De kleur

Is het een goed alternatief voor de muziekmobiel boven de box?

Ons zoontje Jord is nu 14 maanden oud. Het Trusten Uiltje was bij de eerste ontmoeting meteen z’n grote vriend. Samen hadden we het uiltje uit de doos gehaald en hadden we hem eens goed bekeken en bewonderd. Hij werd tussen de middag bezorgd, net voor de middagslaap van Jord, dus hij kon hem meteen testen! In bed was het een succes, nu de box nog… In de box heeft Jord nu meer voldoening met ander speelgoed. Ik maak hem veel blijer met een auto, tractor, pop of piano. Hij speelde een poosje met de uil, maar hij werd al snel aan de kant gelegd. Als je kindje jonger is (0 tot 9 maanden), dan vind ik het wel een geschikte muziekmobiel voor in de box.
Je kunt het uiltje veel makkelijker verplaatsen dan een muziekmobiel die je aan de box moet bevestigen. Ook kun je de uil overal mee naar toe nemen. Kinderen gaan op het geluid af en het uiltje daagt je kind uit om zich op de zij te rollen. Als een muziek mobiel boven het hoofd hangt, kunnen ze de mobiel volgen, dus eigenlijk zou ik ze dan allebei in/aan de box laten.

Is hij geschikt als knuffel én als nachtlampje?

Het Trusten Uiltje kan zowel als knuffel als nachtlampje gebruikt worden. Door de batterij in het midden van het uiltje knuffelt hij niet zo lekker als andere knuffels, maar hij is aan de buitenkant wel lekker zacht! Jord slaapt met meerdere knuffels in bed. Zijn favoriet (met fopspeen eraan) ligt natuurlijk het dichtst bij. Daardoor liet hij het uiltje netjes naast zich liggen. Voordat hij in slaap viel, keek hij er heel aandachtig naar, maar zodra hij wakker was pakte hij het uiltje om ermee te spelen. Na een paar dagen wist Jord ook hoe hij hem zelf aan moest zetten! Het Uiltje blijft een paar minuten branden. Maar omdat Jord 's nachts gedurig wakker wordt, hebben we nog wel een schemerlampje in zijn kamer aan. We moeten er eigenlijk elke nacht wel een keer uit. We geven hem dan een flesje drinken, zetten het Trusten Uiltje aan en geven hem een aai over zijn bol en dan slaapt hij weer verder! De batterij van het uiltje kan verwijderd worden, zodat je het uiltje ook nog kunt wassen als dat nodig is. Dat was deze week ook wel nodig... Wat Jord ermee uitgevreten had weet ik niet, maar hij was in ieder geval niet schoon meer! Ook na het wassen zag het uiltje er keurig uit.

Heeft de Trusten Uil een positieve bijdrage aan het slaapritueel?

Het Trusten Uiltje werkt heel rustgevend. Jord blijft er aandachtig naar kijken, hoe het uiltje steeds van kleur veranderd.
Het slechte slapen kwam ook doordat Jord heel veel last van zijn oren had. Toen hij 10 maanden oud was kreeg hij buisjes en daarna ging het echt een stuk beter met hem. Wel had hij er dus een gewoonte van gemaakt om te gaan huilen als we hem 's avonds naar bed brachten. 's Middags was dat eigenlijk nooit een probleem, maar 's avonds wilde hij nooit naar bed en bleef maar huilen. Nu heeft hij een vriendje in bed, met een leuk deuntje en mooie lichtjes! Sinds het uiltje bij hem in bed ligt, maakt hij er niet meer zo'n strijd van om naar bed te gaan. Voor Jord heeft het dus een hele positieve bijdrage geleverd aan zijn slaapritueel! Zodra we het uiltje aanzetten, weet Jord dat we de slaapkamer gaan verlaten en dat het tijd is om te gaan slapen.

Is hij kalmerend voor je kindje?

Het deuntje is heel rustgevend. Het geluid gaat niet te hard, maar ook niet te zacht. De verschillende kleurtjes zijn ook heel licht van kleur. Dat vind ik ook mooi aan het uiltje. Hij blijft een paar minuten achter elkaar doorgaan, zodat Jord dan genoeg tijd heeft gehad om in slaap te vallen. En als Jord nog niet in slaap was gevallen, drukte hij hem zelf aan! Jord slaapt tegenwoordig op z’n zij en daardoor kan hij heerlijk naar het uiltje blijven kijken. Bij al mijn kinderen hangt een muziekmobiel in de slaapkamer. Voordat mijn man of ik de slaapkamer verlaten, trokken we aan deze mobiel. Nu drukken we op het hoofd van de uil en weet Jord dat het bedtijd is!

Spreekt de Trusten Uil aan (zowel volwassenen als kinderen)?

Het uiltje ziet er vrolijk uit. Het is een grappig ding om te zien. Toen Jord hem voor het eerst zag, was hij meteen verkocht! Hij hield hem stevig vast, zodat zijn grote broer en zussen hem niet van hem af konden pakken. Ook zij waren meteen enthousiast en vroegen wie hem als eerst in bed mocht hebben! Dat was natuurlijk hun kleine broertje... Hij sprak mij ook meteen aan, de felle kleuren en zachte stof. Misschien is het ook een leuk idee om een jongens versie (groen met blauw) en meisjes versie (roze met rood) te maken. Dat geeft wel heel leuk weg!

Vind je het een (origineel) geschikt kraamcadeau?

Ik vind het een super origineel kraamcadeau! Het geeft leuk weg. Er zit een stevige doos omheen, zodat je hem netjes in kunt pakken. In de verpakking kun je de uil goed zien, het is meteen een blikvanger. Persoonlijk zou ik hem dan wel in een andere kleur willen hebben... Ik ben meer van het roze of van het blauwe… Het uiltje is eens wat anders dan kleertjes, speelgoed of een cadeaubon! Alleen geven wij meestal niet zo'n groot cadeau als we op kraamvisite gaan. Meestal vind ik 15 euro genoeg... Daar kun je de Trusten Uil dan helaas niet voor kopen, maar dan kun je alsnog een cadeaubon geven zodat ze hem zelf nog kunnen kopen!

Foto’s

Videos

Scores

 • Design
  7.5
 • Gebruiksgemak
  9.0
 • Rustgevend voor het kindje
  9.0
 • Goed alternatief voor muziekmobiel
  8.0
 • Prijs- kwaliteitverhouding
  8.5

Totale score

8.4
Carolien van de Vliert

Carolien van de Vliert

Ik ben een vrolijke, spontane moeder. Sinds 2005 ben ik getrouwd en samen hebben we 5 kinderen gekregen. Ons 4e kindje is na een voldragen zwangerschap levenloos geboren. Dus we hebben de zorg voor 4 kinderen. Ik ben nu fulltime mama en had daarvoor in het speciaal onderwijs gewerkt.

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >