Testmoeder 2: Body&Fit Slankplan

Door: Danique84
Danique84
TESTMOEDER Danique84

Even voorstellen...

Hi, mijn naam is Danique en ben tijdens mijn zwangerschap 13 kilo aangekomen. Nu weet ik dat dat niet veel is, maar de laatste 5 kilo's blijven nog plakken. Nu ik nog in mijn verloftijd zit is het een perfect moment om deze kilo's te lijf te gaan.

7.9

voordelen

 • Geen hongergevoel
 • Goed vol te houden
 • Lekkere shakes
 • Leert nieuwe smaken kennen

nadelen

 • Vaak pannenkoeken
 • Mis een all-in pakket/prijs

Week 1

Wat is je eerste indruk van het Slankplan 5+2 pakket en het digitale plan?

Ik was de zaterdag dat ik mijn Slankplan ontving zeer verrast van de grootte van de doos. In de doos van Body & Fit zaten 2 doosjes Variety Pack Smart Protein shakes. Dus niet saai met 1 smaak, maar elke shake weer een andere smaak! Daarnaast 2 pakken voor Smart Pancakes, de originele smaak en de pizza herb smaak en 2 doosjes met Protein Bars, diverse smaken. In de doos zat ook nog een shake beker en een armbandje.

Via een link van de voedingsdeskundige van B&F heb ik het digitale plan gedownload en op mijn tablet gezet. Heel overzichtelijk voor elke dag wat je die dag gaat shaken en klaarmaken.

Wat vind je van de Slankplan producten?

Het is goed dat B&F voor 4 Variety Packs gekozen hebben. Daardoor blijft er variatie in elke shake die je neemt. Op 1 smaak na, banaan, vond ik ze allemaal goed te doen. Dit geldt ook voor de Protein bars. Elke keer als ik er 1 pakte, dan had ik weer een andere smaak.

Vind je het plan goed vol te houden in de 1e week?

Ik begon de maandag met nog wat naweeën van een beroerd weekend ( beetje ziekig ), maar toch voorgenomen gelijk te beginnen!

De zondag ervoor had ik voor 3 dagen boodschappen gehaald, ik keek er van op hoeveel gezond eten ik in mijn winkelwagen had liggen. Dat gaf mij al een goed gevoel. Sommige dingen die klaargemaakt moest worden namen wel wat tijd in beslag, daar ik dat nog nooit had gemaakt.
Pancakes heb ik vooruit gebakken voor 2/3 dagen per keer. Ene keer de original smaak en de andere keer de pizza smaak.

Sommige dagen was het even doorbijten, voor mijn gevoel vulde het niet echt en had ik al snel weer een hongergevoel. Op die momenten nam een glas water of rivella, maar al snel kwam dit honger gevoel terug. Dan was het uitkijken naar het avond eten!

Zijn er dingen waar je tegen aanliep of die juist mee vielen?

Er waren een aantal producten die ik niet lust. Tonijn en ham in de eerste week. Hierover heb ik Lisette, de voedingsdeskundige van B&F, een mail gestuurd met de vraag waarvoor ik deze kon vervangen. Hierop heeft ze mij netjes een email terug gestuurd, waardoor het allemaal weer duidelijk was.

Foto’s

Week 2

Wat vind je van de Slankplan dagmenu’s?

De dagmenu’s blijven door de weeks niet veel anders dan de 1e week. Op het avondeten na, vind ik dat er overdag te weinig variatie in zitten. Het liefst zie ik af en toe ’s middags toch een lekkere boterham ( speltbrood ) met een koolhydraatarm beleg erop oid. Nu was ik blij dat het weekend was en dat we eindelijk weer even iets anders mochten.

Vind je het plan nog steeds goed vol te houden?

Het is opzich nog wel vol te houden, maar toch heb ik vaker een ‘honger moment’. Ook al neem ik dan een glaasje water, een glas Rivella of koffie, het gevoel verdwijnt niet. Dan ben ik blij dat het avond is en dat we dan een normale portie eten klaar kunnen maken.

Wat is je favoriete Slankplan product?

Ik heb geen favoriet product uit het Slankplan. Het zijn meer de smaken van sommige shakes en repen die ik niet zelf zou uitkiezen. Zeker wel een aanrader als je er over denkt shakes of repen te bestellen om een Variety Pack te bestellen. Dan kun je uitzoeken welke smaken bij jou passen.

Ben je tevreden over het behaalde resultaat tot nu toe?

Ik was verbaasd dat ik wel vooruitgang boek. Het is toch afwachten of zoiets aanslaat. Dit plan kun je niet laten slagen als je niet gemotiveerd bent om je hier voor de volle 4 weken tot toe te zetten.

Deze ochtend op de weegschaal gestaan en ben toch 2 kilo kwijt geraakt. Ik ben niet zoekende naar een rigoureus verschil, maar de laatste zwangerschapskilo’s eraf om zo in ieder geval mijn broeken weer aan te krijgen zou een fijn behaald doel zijn.

Afgelopen zaterdag heb ik al even blij voor de spiegel gestaan, omdat ik 1 van mijn nieuwe broeken aan kon. Al een kleine mijlpaal behaald in deze 2 weken!

Week 3

Vind je de dagmenu’s voldoende variërend?

Niet echt. Het lijkt elke dag wel hetzelfde. Avondeten zit de meeste variatie in, al wordt een pancake elke dag eten op een gegeven moment ook saai. Dan maar vlees en groente zonder de pancake.

Is er iets wat je anders had willen zien?

Variatie. In plaats van alleen die shakes door de week iets anders. Koolhydraatarm broodje? Salade? Grote bak kwark met nootjes oid? En de portie grootte, in mijn ogen (mijn maag ook) zou wel iets meer mogen zijn. Zeker als je ernaast ook nog fanatiek zou sporten.

Ben je ook meer gaan bewegen?

Nee, niet echt. Veel trap lopen met de kleine en naar de winkel wandelen voor onze avond maaltijd.

Wat vind je van de begeleiding via het digitale plan en de mogelijke online begeleiding?

Het digitale plan is een houvast van hoe je je dagen vult met de shakes, bars en maaltijden. Lust je iets niet, dan kun je een gerecht herhalen die je eerder hebt klaar gemaakt. Het geeft uitleg wat je zoal het beste kunt drinken, hoeveel je zou moeten drinken en het geeft tips met bepaalde oefeningen die je thuis zou kunnen doen.

Ik heb 1 keer gebruik gemaakt van de online begeleiding. De eerste week ivm een maaltijd met daarin tonijn. Advies gevraagd waar ik dat mee zou kunnen vervangen. Voor de rest hoor je er niks van. Wellicht zou een persoonlijke coach een mooie aanvulling kunnen zijn, die elke week een mail stuurt, om te kijken waar je tegen aan loopt en of er vragen zijn. Een motiverend gesprek.

Foto’s

Week 4

Hoe heb je de 4 weken tijdens het Slankplan ervaren?

Het was al met al een leuk plan om te volgen, maar de vele pannenkoeken werden op het laatst toch echt wel te veel. Ik bakte deze vooruit, maar eind van de week bleven er toch 1 of 2 over. Dan at ik liever een bordje groente met vlees, zonder de pannenkoek. De variatie zat het meest in de shakes. Ik had voor het Slankplan al wel een voorkeur qua smaak, maar door het Slankplan heb ik nieuwe smaken ontdekt. Dat vond ik wel erg leuk voor straks, als ik weer nieuwe Smart Protein wil gaan bestellen.

Wat vind je van de prijs van het Slankplan 5+2 pakket?

Ik vind het pakket zeker niet duur. Maar sommige maaltijden worden gemaakt met andere producten van Body & Fit, waardoor je (als je het plan helemaal volgens de regeltjes wilt volgen) steeds iets moet bij bestellen. Het pakket mag van mij best zo worden samengesteld, dat je alles wat je nodig hebt voor alle maaltijden, in 1 all-in pakket/prijs kunt bestellen. 

Ben je tevreden met het behaalde resultaat met het Slankplan?

Ik ben tevreden. Het heeft zeker geholpen die paar laatste kilo’s kwijt te raken. Het heeft mij ook een nieuw inzicht gegeven van wat je zoal kunt eten met een pannenkoek. Niet zozeer alleen maar met stroop of poedersuiker.

Is het plan volgens jou volledig genoeg of mis je nog iets?

Voor mij was het plan te licht. Ik ben er niet extra veel naast gaan bewegen, maar merkte vaak genoeg dat mijn lichaam wat tekort kwam aan voeding. Ik was daarom al iets eerder door mijn repen heen. Afgelopen week heb ik dat opgevangen met het eten van extra groente of een speltbroodje met koolhydraatarm beleg. Verder miste ik de extra producten die later in het plan worden genoemd om een maaltijd klaar te maken (dit heb ik al eerder benoemd).

Zou je het Slankplan aanraden aan anderen?

Jazeker, en dat is omdat het geen streng dieet is. Het is onder andere je mindset veranderen, en na het plan je eigen plan hier uit kunt halen om er mee door te gaan. Het geeft je handvaten om mee te werken.

Scores

 • Slankplan 5+2 pakken + plan
  8.0
 • Producten
  8.0
 • Recepten
  7.0
 • Prijs van het Slankplan 5+2 pakket
  8.0
 • Eindresultaat (behaalde resultaat)
  8.5

Totale score

7.9

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >