REVIEW: Body&Fit Beach plan

Door: Rian1985
Rian1985
TESTMOEDER Rian1985

Even voorstellen...

Hoi, ik ben Rianne Wortel. Ik heb het Body & Fit Beach plan mogen testen. Ben je benieuwd naar mijn review? Lees dan zeker verder!

8.4

voordelen

 • Leuke ervaring
 • 4.5 kg verloren

nadelen

 • Meer variatie in de maaltijden
 • Minder kip als broodbeleg en bij de avondmaaltijd

Week 1

Wat is je eerste indruk van het Beach Body pakket en het digitale plan?
Op de dag dat het Beach Body pakket afgeleverd werd, was ik razend benieuwd en wilde het liefst zo snel mogelijk gaan starten. Na het pakket geopend te hebben voelde ik me enigszins verloren: wát een producten, wat moest ik hier allemaal mee? En het digitale plan telde meer dan 80 pagina’s inclusief uitgebreide boodschappenlijsten. Help! Na rustig alles bekeken te hebben trok ik al gauw de conclusie: “dit valt eigenlijk wel mee!” en kon ik vol goede moed naar de supermarkt om de benodigde verse producten te kopen.

Vertel iets over de Body & Fit producten in het pakket 
De inhoud van het pakket bestaat uit maaltijdvervangers, smart brood en mix om speciale pannenkoeken mee te maken. Ook zitten er multivitamine pillen bij en een shaker. Het schepje dat erbij zit begrijp ik niet helemaal en heb ik eigenlijk nog niet gebruikt, omdat het een onhandige maat blijkt (na een check met de keuken weegschaal). De producten zijn allen verpakt in een (m.i.) aantrekkelijke verpakking met duidelijke aanwijzingen over de bereiding hiervan.

Hoe is de eerste week bevallen; heb je het goed vol kunnen houden?
Ik vond deze eerste week best pittig. Ik ben een enorme fruit liefhebber en dat is nou net iets dat er niet veel op het menu staat. Deze week voel ik mij veel duizelig, licht in mijn hoofd en vooral op de dagen dat ik voor de klas sta ben ik hongerig. Wanneer ik mijn zoontje een krentenbol geef en zelf aan de rijstwafels zit voel ik mij stiekem een beetje jaloers, maar ik geef er niet aan toe en eet braaf mijn rijstwafels op!

Foto’s

Week 2

Vertel iets over de variëteit van de gerechten en workouts.
Ik vind de variatie in gerechten minimaal. Zeker 2x per week staan er “smart pannenkoeken” op het menu en ook de courgetti (courgette slierten die als pasta vervanger dienen) staan twee weken op het menu. Daarnaast is het iedere ochtend een shake, iedere middag een smart bar en vrijwel dagelijks rijstwafels met weinig variatie qua beleg. Ik heb nog nooit zoveel kip gegeten als deze afgelopen 2 weken en dat terwijl ik eigenlijk niet graag vlees en gevogelte eet. De vraag die bij mij is opgekomen, is: “bestaat dit pakket er ook in vega variant?” Er worden namelijk geen vegetarische alternatieven geboden. De workouts zien er inspirerend uit, maar er wordt vaak gezegd dumbells te gebruiken. Zelfs een halter. Ik vraag me af of ik de enige ben die dat niet zomaar in huis heeft.

Heb je de tweede week ook goed vol kunnen houden?
Zeker. De tweede week verliep soepeler dan de eerste week! De duizeligheid is verdwenen en de honger ook, maar de jaloezie naar de wekelijkse krentenbol van mijn zoontje blijft… In deze tweede week stonden er een culinaire wandeling met familie en teamuitje inclusief lunch en diner op locatie op het programma. Deze “cheat dagen” heb ik gecompenseerd met 4 km hardlopen en merkte dat ik me hierdoor iets minder schuldig voelde over het niet volgen van het voorgeschreven menu.

Ben je tevreden over het behaalde resultaat tot nu toe?
Ik ben in 2 weken bijna 3 kg lichter! 

Week 3

Wat is je favoriete Body & Fit product?
De “low calorie mail” Ik heb heel erg moeten wennen hieraan, maar ben er ondertussen aan gewend geraakt. De kokos variant is mijn persoonlijke favoriet! Die kan ik iedereen wel aanraden. Aardbei is ook lekker, vooral wanneer je er zelf nog wat verse aardbeien aan toevoegt en de staafmixer of blender gebruikt om goed te mengen. Overigens is het sowieso een aanrader om een staafmixer of blender te gebruiken bij het bereiden van de shake. Simpelweg “schudden” maakt dat er nog wel wat klontjes achterblijven en dat is natuurlijk niet zo lekker! Nu het plan bijna voorbij is, heb ik eigenlijk al het plan om nog meer van deze shake te bestellen. Ik ben inmiddels zo gewend aan het feit dat dit m’n ontbijt is en het lijkt me prettig om te zien of ik nog iets meer gewicht verliezen kan wanneer ik dit nog even blijf gebruiken!

Hoe is voor jouw derde week verlopen.
Minder goed dan de tweede week. Ik merkte bij mezelf dat het me moeite begint te kosten om het apart koken voor mijzelf en mijn man/zoontje. Daarbij komt dat ik de pannenkoeken behoorlijk zat ben. Ik vind de smaak niet lekker en de combinaties waarmee je de pannenkoek beleggen mag vrij vlak van smaak. Ik heb in deze derde week de avondmaaltijden vaker vervangen door een kleinere portie of koolhydraat arme variant van hetgeen dat mijn man en zoontje aten. Dat beviel me prima!

Is het ook gelukt om door het plan meer te bewegen?
Ja. Ik sportte al twee keer per week, maar kon gemakkelijk een keertje minder gaan als dit toevallig beter uitkwam. Tijdens het Beach Body Plan heb ik er echt voor gezorgd dat ik twee of drie keer in de week aan het hardlopen was of in de sportschool was. Daarnaast heb ik het gehele plan lang een “plank challenge” en “squad challenge” gedaan. De oefeningen uit het Beach Body Plan heb ik eigenlijk niet gevolgd, onder andere omdat er dagelijks oefeningen zijn met dumbells en/of een halter. Die heb ik niet in huis, maar het genoemde leek me een aardig alternatief!

Foto’s

Week 4

Hoe heb je de 30 dagen van het Beach Body Plan ervaren?
Ik vond het een leuke ervaring! Ik had toen ik hieraan begon totaal geen ervaring met diëten en vond het dan ook best spannend. Het mooiste is natuurlijk om te zien dat het effect heeft. Ik pas al mijn broeken van voor de zwangerschap weer, de weegschaal geeft een stuk minder kilo’s aan en ik krijg complimentjes. Tegelijkertijd vond ik de variatie in de maaltijden niet geweldig en vond ik het niet prettig om zoveel kip te moeten eten. Dat ben ik niet gewend en ik houd daar ook niet zo van. In het begin wilde ik me heel strikt aan de voorgeschreven maaltijden houden. Vanaf het moment dat ik dat wat meer ging loslaten, vond ik het veel makkelijker vol te houden. De recepten zijn een leuke inspiratie en ik denk dat er zeker maaltijden tussen zitten die we nog regelmatig zullen eten. Maar de smart pannenkoeken… NOOIT MEER!

Ben je tevreden met het behaalde resultaat?
Zeker! -4.5 kg vind ik zelf een fantastisch resultaat!

Noem 2 redenen waarom je het plan zou aanraden aan anderen
1. Ik vind het “goed te doen” om een maand te investeren in dit plan.
2. Daarbij zou ik het aanraden omdat je na een maand écht wel resultaat ziet en je dus met een prettiger gevoel je zomerjurkjes en bikini aantrekt.

Heb je ideeën of tips waardoor ons Beach Body plan voor nog beter bij je zou passen?
o Minder kip als broodbeleg en bij de avondmaaltijd
o Meer variatie in de maaltijden (in week 3 stonden er vrijwel dagelijks “ei muffins” op het menu… Die kwamen mij na 3 dagen wel m’n neus uit).

Videos

Scores

 • Beach Body Plan + pakket
  8.0
 • Producten
  7.0
 • Recepten
  7.0
 • Service
  10.0
 • Zou je het product aanbevelen?
  10.0

Totale score

8.4

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >