REVIEW: Beach Body Plan Liza

Door: LizaO
LizaO
TESTMOEDER LizaO

Even voorstellen...

Hoi ik ben Liza, mama van twee jongens van 2 en 4 jaar. Ik ben ontzettend blij dat ik ben uitgekozen om het Body en Fit beach body plan te testen. Het komt als geroepen want ik wil graag wat kilo’s kwijt maar heb wat moeite met het minderen van tussendoortjes en bijvoorbeeld lekker lunchen met mijn man en kinderen. Ik hoop door het volgen van het Beach Body Plan dat ik mijn gewoontes kan aanpassen en wat kilo’s kwijt kan raken. Ik wil graag wat gezonder worden, we gaan er voor!

9.0

voordelen

 • Shakes fijne start van de dag en erg lekker
 • Lekkere gerechten

nadelen

 • Gerechten met courgette smaken hetzelfde

Week 1

Wat is je eerste indruk van het Beach Body pakket en het digitale plan?
Toen ik hoorde dat ik mocht gaan testen, heb ik het digitale plan gedownload en doorgenomen. Het plan zag er zeer uitgebreid en professioneel uit. Ook kreeg ik het idee dat het een gebalanceerd dieet is waarin alle voedingsstoffen wel aanwezig zijn. Ik vind het fijn dat er bij een deel van de recepten staat aangegeven hoe je ze kunt aanpassen voor het gezin. Elke dag kun je precies het menu volgen en alles staat duidelijk aangegeven. Je hoeft dus zelf niet na te denken wat je gaat (of mag) eten. Fijn!

Vertel iets over de Body & Fit producten in het pakket
Mijn man is een enthousiaste sporter en gebruikt al een tijdje proteinerepen, herstellende shakes na het sporten en meer van dat soort producten. De Body & Fit shop was bij ons in huis dus wel bekend. Ik had goede verhalen gehoord over de smart bars (de tussendoortjes elke dag) dus daar was ik erg benieuwd naar! Het blijft toch altijd een soort feestje om een pakketje open te maken en ook nu was het erg leuk om te zien wat er allemaal in het pakket zit. Een mooie felroze shakebeker om er een vrouwelijk tintje aan te geven maakt het helemaal af. Direct maar een plekje in de kast inruimen waar alle producten kunnen staan en het brood direct invriezen. Twee halve broden voor 30 dagen klinkt wel erg weinig, maar dat komt vast goed!

Hoe is de eerste week bevallen; heb je het goed vol kunnen houden?
De eerste dag was wat onwennig met het maken van de shake. Er staat hoeveel gram shakepoeder je moet mengen met water, maar duidelijker zou zijn hoeveel schepjes dat is met de maatschep. De eerste dag heb ik dus afgewogen en gekeken hoeveel scheppen het zijn, want ik had geen zin om elke morgen met de keukenweegschaal te staan om de poeder af te wegen. Het eten van een shake ’s morgens is even wennen, maar eigenlijk is het op dag 3 al prima! Ik heb de smaken vanille en chocolade, en ze zijn beide erg lekker.

De boodschappenlijstjes achterin het plan zijn erg handig, er wordt precies per week aangegeven wat je moet kopen. Ik ben er alleen wel achter dat het kopen van al het groente en fruit voor een week niet het allerlekkerste is, sla verlept toch na een paar dagen en ook de bloemkool bleef niet helemaal vers. In week 2 doe ik dus de verse boodschappen elke 2 a 3 dagen is mijn voornemen! De overige boodschappen kunnen wel alvast in huis gehaald worden.

De lunchgerechten zijn echt prima, het lijkt soms weinig als je het leest maar na het opeten zit je echt wel vol! Wat ik lastig vond is dat mijn gezin soms voor de lunch een gebakken ei had of iets anders lekkers wat ik dan niet mocht mee eten. Bij de lunch heb ik wel dagelijks gewoon een glas magere melk gedronken, deze staat officieel niet in het plan.

De recepten en gerechten voor de avond zijn echt heerlijk! Mijn man keek regelmatig een soort van jaloers naar het eten op mijn bord. Vooral de pannenkoeken zijn heel lekker en de courgettepasta en lasagne. Mmmmm. De startweek van mijn dieet was bij ons in de stad ook de avondvierdaagse week, en mijn zoon van 4 zou voor het eerst meelopen. Ik had deze week vrij genomen om rust in huis te creëren en op tijd te kunnen koken. Dat kwam super uit met de start van het dieet! Twee verschillende gerechten koken kost toch wat meer tijd en helaas staat niet bij elk recept hoe je het omtovert naar een gezinsmaaltijd. Dat zou ik wel graag zien, dan zou het nog gemakkelijker zijn. In week 2 ben ik gewoon weer aan het werk, dus ik ben benieuwd hoe het dan gaat met het klaarmaken van de gerechten.

Ik heb eigenlijk geen honger gehad in week 1, het is echt prima te doen. De smartbars die je 's middags tussendoor mag zijn echt heel erg lekker en vullen goed. Ik merk wel dat ik moet afkicken van af en toe wat tussendoor snaaien (een plakje kaas, een koekje, een snoepje etc.), maar dat is alleen maar goed! De workouts heb ik de eerste 2 dagen nog keurig gedaan (ze zijn echt zo klaar!), daarna kwamen ze echt in het gedrang door de avondvierdaagse. Wel heb ik op zondag nog 75 km gefietst op de racefiets. Die dag moest ik het menu wat aanpassen anders had ik echt te weinig calorieën, maar dat kan natuurlijk geheel naar eigen inzicht.

Al met al een goede eerste week en ik ben benieuwd wat week 2 me brengt!

Eindstand van week 1: -2,1 kg

Foto’s

Week 2

Inmiddels 2 weken bezig met het dieet en het went zo ontzettend snel! Vond ik het de eerste week soms nog wat lastig met de verschillende gerechten en de boodschappen, nu heb ik helemaal mijn draai gevonden. Je leert steeds beter dingen voor te bereiden voor later en de gerechten zijn echt hele gemakkelijke, lekkere gerechten!

Vertel iets over de variëteit van de gerechten en workouts
Zoals gezegd zijn de gerechten erg lekker en zit er voldoende variatie in. Wel vind ik de gerechten met courgette allemaal een beetje op elkaar lijken, maar ze zijn daarentegen wel erg lekker! Geen probleem dus :) De workouts deze week gingen een stuk beter dan de eerste week en zijn heel goed te doen. Ik ben elke avond zo’n 10 a 15 minuten bezig, vaak doe ik de workout met mijn man. De oefeningen zijn lekker afwisselend en makkelijk!

Heb je de tweede week ook goed vol kunnen houden?
Deze tweede week ging me super af! Je raakt heel erg gewend aan het niet eten van snoep en koek en hebt hier dus ook steeds minder zin in. Natuurlijk is het soms wel lastig als iedereen in het gezin een zakje chips zit weg te eten dat jij dat dan niet mag. Ik heb op 2 dagen afgeweken van het menu ’s avonds. Vrijdag ben ik naar het pannenkoeken schip geweest voor onze trouwdag, samen met man en kinderen (en dus een pannenkoek gehad met kip) en zaterdag was het 30 graden en dus ultiem BBQ weer! Weinig stokbrood gehad, veel salade en wat kip en rundvlees en de weegschaal vindt het allemaal prima! De weekenden zijn echt een feestje met wrap-pizza, ei-banaan pannenkoeken etc. Ik vind het echt geen straf om dit plan te volgen!

Ben je tevreden over het behaalde resultaat tot nu toe?
Tot nu toe ben ik 3,2 kilo kwijt. Dat is een zeer fijn resultaat! Maar wat ik nog veel mooier vind om te zien is wat de invloed is op je gezondheid! Ik draag sinds december een activity-tracker met hartslagmeter en mijn hartslag in rust is ontzettend gedaald sinds ik begonnen ben met het dieet! Mijn lichaam wordt dus gezonder van minder koolhydraten en meer eiwitten! Hoe goed! Mijn gemiddelde zat ongeveer op 64 bpm, nu zit ik inmiddels op 54 bpm! Even ter info; over het algemeen is het hoe lager je hartslag in rust, hoe fitter je bent.

Eindstand week 2: -3.2 kg

Week 3

Wat is je favoriete Body & Fit product?
Best een lastige vraag, wat is mijn favoriete product? Ik denk toch de smartbars, alhoewel ik na afloop van het dieet ook weer de low calorie meal shakes ga bestellen en een pak pannenkoekmix. Meerdere fijne producten in dit plan dus!

Hoe is voor jouw derde week verlopen?
Mijn derde week is wederom goed verlopen. Zoals bij week 2 al vermeld krijg je echt je draai met het voorbereiden van de gerechten, het maken van de shakes en het volgen van de menu’s. Op het werk is het prima te doen om de lunchgerechten uit het plan te volgen. Al met al heel blij en ik vind de recepten erg lekker. Ik heb al redelijk wat mensen in mijn omgeving wat recepten toegestuurd omdat ik ze zo lekker vond en zij nieuwsgierig waren.

In de derde week had ik ook een weekendje weg met mijn gezin, ouders en broer met zijn gezin voor de verjaardag van mijn moeder. Het plan heb ik wel meegenomen, maar ik heb me er niet strikt aan gehouden. Overdag netjes de goede tussendoortjes genomen, maar s avonds gewoon lekker mee uit eten geweest enzo! Het was een echt p-weekend; pizza, pannenkoeken, patat (en spareribs). Wel veel bewogen in het weekend; erg veel gelopen en gezwommen. De weegschaal liet maar een +0,5 kg zien na dit weekend. En deze was er de dag erna weer af! Wel reageerde mijn lichaam uiteindelijk best heftig op al dat ‘slechte’ eten van dat weekend want mijn darmen waren één dag behoorlijk van slag.

Is het ook gelukt om door het plan meer te bewegen?
Door het plan beweeg ik nu vrijwel iedere dag, omdat er elke avond een workout op het programma staat. Ook heb ik recent een racefiets aangeschaft en ik vind het heerlijk om een rondje op de fiets te doen! Bewegen lukt wel dus!

Eindstand week 3: -4.6 kg

Foto’s

Week 4

Hoe heb je de 30 dagen van het Beach Body Plan ervaren?
De 30 dagen zijn werkelijk waar omgevlogen! Een aantal recepten uit het plan heb ik vervangen door een ander recept uit het plan (omdat ik bijvoorbeeld geen staafmixer heb of omdat een ander gerecht net even makkelijker was om te maken en die dag beter uit kwam). Ik vond het werkelijk waar geen straf om het plan te volgen en het voelde niet als ‘moeten’. Na de 30 dagen ga ik absoluut verder met het eten van deze heerlijke gerechten, afgewisseld met dagen dat ik gewoon met het gezin een bord pasta ofzo mee-eet. De shakes ga ik opnieuw bestellen, ik vind het een zeer fijne start van de dag en erg lekker!

Ben je tevreden met het behaalde resultaat?
Ik ben enorm tevreden met het behaalde resultaat. Uiteindelijk ben ik 5 kilo kwijtgeraakt en is mijn lichaam veel gezonder geworden. In één van de foto’s zie je mijn hartslag in rust van de afgelopen 30 dagen; ik vind het verbluffend om te zien en eigenlijk ook erg confronterend!

Noem 2 redenen waarom je het plan zou aanraden aan anderen
De twee redenen die ik zou aanbrengen: 1. De recepten zijn heel makkelijk te maken en zeer smaakvol. 2. Het is een heel goed vol te houden dieet die veel impact heeft op je gezondheid.

Heb je ideeën of tips waardoor ons Beach Body plan voor nog beter bij je zou passen?
Als het Beach Body Plan een gezinsplan zou zijn zou het nog beter passen. Dus bij elk recept plaatsen wat de rest van je gezin kan eten zou heel fijn zijn! Je hoeft nog minder nadenken over het avondeten dan.   

Videos

Scores

 • Beach Body Plan + pakket
  9.0
 • Producten
  9.0
 • Recepten
  9.0
 • Service
  8.0
 • Zou je het product aanbevelen?
  10.0

Totale score

9.0
LizaO

LizaO

Hele trotse mama van twee, getrouwd met de liefste man en parttime werkzaam bij een internetbureau waar ik me bezig houd met de gebruiksvriendelijkheid van websites.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >