Review Hof van Salland: Eveline

Door: eveline1982
eveline1982
TESTMOEDER eveline1982

Even voorstellen...

Wij zijn een jong gezin (zoontjes van 3 en 5 jaar) en mijn man is invalide (lopen beperkt, scootmobiel). Omdat we bij de keuze van vakantieparken altijd rekening moeten houden met de beperking van mijn man, leek het ons een mooie uitdaging dit park ook te testen voor de minder valide vakantiegangers.

8.4

voordelen

 • Zeer klantvriendelijk
 • Netheid van het park
 • Veel groen
 • De luxe in de huisjes
 • Uitstapjes mogelijkheden

nadelen

 • Aantal speeltoestellen
 • Voorzieningen zwembad

Hoe hebben jullie je vrije tijd besteed?

We hebben een heel fijn weekend gehad bij Hof van Salland. Het is een groen aangelegd park middenin de natuur. We hebben een rondje gewandeld en samen met de oudste heb ik een duik in het zwembad genomen. Het is een buitenzwembad en hij wilde graag oefenen voor zwemles. Alle faciliteiten zijn er (douche, toilet en kleedruimte en terras), maar wel beperkt in aantal. Wanneer het druk is op het park, zal je wel even moeten wachten op je beurt. Ook een kinderbadje is aanwezig, alleen zat daar ten tijde van ons bezoek nog geen water in. Naast het zwembad staat een schommel en een glijbaan, waar mijn jongste zoontje erg gek op was. 

Het was niet heel erg mooi weer in het weekend en dus hebben we ons programma een beetje aangepast. Attractiepark Hellendoorn is erg dichtbij, maar nu gaven we de voorkeur aan het bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug. Daar hebben we een rit gemaakt in de huifkar en het centrum bezocht. Het weer werd iets beter en daardoor ook nog even in de bijbehorende speeltuin kunnen spelen. Het bezoekerscentrum in Nijverdal is een echte aanrader. Er ligt ook een leuk pad voor kinderen om te wandelen! Door het mindere weer hebben we ook genoten van de luxe faciliteiten van ons huisje. De sauna is goed gebruikt en de kinderen hebben veel lol gehad van het bubbelbad (whirlpool). Wat een schuim krijg je als je de bubbeltjes aan zet! De huisjes zijn eigendom van particulieren en dus verschilt het aanbod speelgoed. Onze kinderen hadden een croquet-set waar ze lekker in de mooi aangelegde tuin mee konden spelen. Ook rummikub hebben we met elkaar gespeeld. 

Wat heeft jullie het meest verrast op het park?

Het huisje zelf heeft ons het meest verrast. Alles was aanwezig en je hoeft niks te zoeken. De luxe van het huisje was voor ons ongekend en ook de ruimte rondom de huisjes is heerlijk. Het is een groen park en ons huisje had mooi uitzicht over de velden. Diverse hazen hebben zich even laten zien. Onze oudste stond regelmatig met de verrekijker over het veld te turen. De sauna, sun shower en whirlpool waren niet de enige luxe. Ook 2 koffiemachines (senseo en Illy) en oven waren in de keuken ideaal! Overal in het huisje zaten horren, hetgeen echt een mooi pluspunt is met dit weer. Voor gezinnen die langer verblijven is er ook een eigen wasmachine. Aan niets ontbrak het.

Foto’s

Wat heeft jullie het meest verrast in de omgeving?

De omgeving is ook erg mooi. De Sallandse Heuvelrug is mooi door de glooiing en de natuur is er prachtig. Het nieuwe bezoekerscentrum is zoals eerder gezegd een bezoek waard. Er gaan diverse wandelroutes vandaan en er gaat dus ook een huifkar. In Nijverdal kun je overigens gezellig winkelen en ook Zwolle is in de buurt. Ook is speelboerderij 'De Flierefluiter' dichtbij, wat erg leuk is. Dinoland Zwolle zou ook een mooi uitstapje zijn. De mogelijkheden in de omgeving waren enorm, teveel voor een weekendje. 

Foto’s

Hoe was jullie ervaring in het restaurant?

Het restaurant ziet er heel uitnodigend uit. Het is mooi aangekleed en het personeel is erg vriendelijk. Zelfs toen ik na sluitingstijd van de receptie koffiecups kwam halen voor de Illy machine, kon ik deze in het restaurant afrekenen. 

Wat vonden de kinderen het leukste om te doen?

De kinderen hebben het meest genoten van het zwembad en de speeltuin. Zwemmen is altijd heerlijk, maar door de rust op het park hadden we het bad nu bijna voor onszelf en konden we lekker gek doen. Eigenlijk was het bij elkaar zijn en samen lachen en genieten van het mooie groene park en huisje hetgeen wat ze het allerfijnste vonden. 

Welke tips hebben jullie voor andere gasten die Hof van Salland bezoeken?

Hof van Salland is een park waar je voor kiest als je wilt verblijven in een huisje voorzien van alle luxe, privacy en een mooie tuin met uitzicht (in veel gevallen). De drukte kun je opzoeken door de vele uitstapjesmogelijkheden in de omgeving. Enige tip van ons is: Geniet volledig van uur tot uur. Een weekend is eigenlijk te kort! Overigens was ons huisje voor minder validen geschikt, zolang men niet rolstoelgebonden is. Mijn man heeft zich niet gehandicapt gevoeld dit weekend door het ruime huis. 

Videos

Scores

 • Accommodatie
  9.5
 • Service op het park
  9.0
 • Zwembad
  8.0
 • Tennisbaan
  8.0
 • Speelgelegenheid
  7.5

Totale score

8.4
eveline1982

eveline1982

Trotse moeder van 2 zoontjes. Kinderen laten je meer genieten en maken je bewuster van de belangrijke dingen in het leven!

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >