Gepersonaliseerde broodtrommel en beker

Door: egni
egni
TESTMOEDER egni

Even voorstellen...

Toen ik de oproep zag om een gepersonaliseerde broodtrommel en beker van Mepal te maken, werd ik meteen enthousiast. Als oud-leerkracht weet ik uit eigen ervaring hoe belangrijk het is voor kinderen om een leuke broodtrommel en beker te hebben. Het viel me op dat kinderen graag met de trends mee wilden gaan en snel weer uitgekeken waren als een 'rage' voorbij was. Dit hield ik in mijn achterhoofd voordat ik aan het ontwerpen ging. 

7.2

voordelen

 • Veel opties eigen ontwerp
 • Veel verschillende producten
 • Je ziet meteen wat je maakt
 • Goede kwaliteit Mymepal
 • Persoonlijke touch

nadelen

 • Navigatie
 • Aantal kleuropties
 • Redelijk duur

Wat vind je van de website van MyMepal (overzichtelijk, gebruiksvriendelijk etc.)?

De website van MyMepal is vrij druk. De site bevat veel tekst en dubbele (op meerdere plaatsen in feite dezelfde navigatie) informatie en links. Dit maakt de navigatie lastiger en ik vind het zelf niet zo gebruiksvriendelijk. 

Zelf kon ik vrij snel de producten vinden die ik mocht bestellen. Het ontwerpproces op zich vond ik daarentegen wel duidelijk. Vrij eenvoudig, duidelijk en functioneel. 

Wat vind je van het aantal te personaliseren producten en de kiezen kleuren?

Op MyMepal zijn 5 verschillende bekers/flessen en 5 verschillende broodtrommels te bestellen. Deze producten zijn heel divers, dus voor ieder wat wils.

Het ontwerp start bij het kiezen van de kleuren van verschillende onderdelen van de trommel. Dit is erg duidelijk. Je maakt een keuze en ziet direct in het scherm rechts hoe het er uitziet. Zelf vond ik het aantal kleuren waaruit je kon kiezen vrij beperkt. Het zou leuk zijn als je zelf een kleur kan kiezen (zoals in een kleurpallet in veel (foto)programma's op de pc). 

Dit stond in contrast met het aantal opties m.b.t. de de tekstgrootte, het lettertype, achtergronden, afbeeldingen, foto's e.d. Hierbij was de keuze erg uitgebreid. Voor iedereen staat er wel iets moois bij. 

Hoe verliep het ontwerpproces?

Het ontwerpen ging vrij gemakkelijk, snel en duidelijk. Je ziet direct hoe het product eruit komt te zien en je kunt gemakkelijk wijzigingen aanbrengen. Het ontwerpproces is zo eenvoudig dat zelfs mensen met weinig 'computerervaring' er snel en makkelijk mee uit de voeten kunnen.

Ditzelfde geldt voor het maken van een ontwerp. Je kunt voor (meer) gemak kiezen met 'kant-en-klare' ontwerpen, afbeeldingen, etc., maar je kunt ook je eigen creativiteit loslaten met een ontwerp, eigen foto's etc. Deze opties maken het programma aantrekkelijk. 

Hoe verliep het bestelproces?

Het bestellen vond ik eigenlijk het meest omslachtig en tijdrovend van het gehele proces. Het aanmaken van een account duurde wel even. Daarnaast vond ik de betalingsopties en factuurgegevens invullen vrij onduidelijk. Het was mij soms niet duidelijk hoe en waar ik de keuze kon maken voor een bepaalde betaalwijze. Zelf moest ik kiezen voor 'betaling via overboeking'. Ik kreeg verschillende schermen en meldingen die ik onduidelijk vond. Het was mij aan het einde ook niet duidelijk wat de vervolgstappen waren. Zo vroeg ik me bijvoorbeeld af of er eerst betaald moet worden voordat de producten worden gemaakt. Uit de mails die ik kreeg van MyMepal werd mij dit niet echt duidelijk. Kortom, het bestellen vond ik een minpunt. 

Zijn er nog verbeterpunten waar MyMepal iets aan zou kunnen veranderen/verbeteren?

Verbeterpunten voor MyMepal zijn volgens mij:

-een duidelijkere navigatie en minder 'dubbele' informatie

-meer kleuropties bij de producten

-duidelijkheid over betaling(sopties) bij bestelling

Wat vind je van de service van Mymepal? (tijdens en na aankoop)?

Over de aankoop heb ik al het e.e.a. verteld.

De levering vond ik vrij vlot. Ik heb op vrijdagavond een bestelling geplaatst. Maandag kreeg ik een bericht dat het pakket werd verzonden en dinsdag had ik het al in huis.

Ik werd blij verrast door het pakket! In de doos trof ik twee cadeaus's aan, prachtig ingepakt. Dat had ik niet verwacht. Verder zat er een persoonlijk kaartje bij van MyMepal en een aantal kortingsbonnen (ook om uit te delen) om nieuwe producten te maken op MyMepal. Erg leuk!

Met het eindresultaat ben ik heel blij en Madelène ook. Zij is gek op roze en was in haar sas... de spullen moesten meteen in haar tas!Ik bestel graag nog eens iets moois op MyMepal!

Foto’s

Scores

 • Prijs-kwaliteit verhouding
  6.0
 • Snelheid van de levering
  8.0
 • Kwaliteit en helderheid van de prints
  8.0
 • Service en bestelproces
  6.0
 • Wat is je totale algemene beoordeling
  7.0
 • Zou je het aanraden aan anderen?
  8.0

Totale score

7.2
egni

egni

Ik houd van reizen, lezen, wandelen en fotograferen

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >