Test de Sprookjescamping

Door: TrijntjeH
TrijntjeH
TESTMOEDER TrijntjeH

Even voorstellen...

Hallo mama's. In het weekend van 29 mei mocht ik (Trijntje) met mijn gezin de sprookjescamping testen. Onze dochters Nikki (6) en Kirsten (4) hebben de dagen afgeteld. We hebben al vaker promotie van de Sprookjescamping voorbij zien komen. Hun promotiebus straalt één en al vrolijkheid uit. Tijd dus om de camping aan een test te onderwerpen om te zien of het ook écht zo leuk is. We hoeven maar 35 minuten in de auto te zitten dus dat is voor mij een fijne bijkomstigheid. Als dit echt zo leuk is als ik denk dan kunnen we zeker nog eens terug gaan.

9.0

voordelen

 • Ruim aanbod activiteiten
 • Afwisselend theater
 • Gratis douchen
 • Speeltuin op ieder veld
 • Verschillende horeca

nadelen

 • Geen diep overdekt bad
 • Knutselen iets rommelig
 • Voortent te koud
 • Weekend te kort

Wat vind je van de accommodatie (toercaravan)?

Eenmaal aangekomen rijden we naar onze toercaravan. Er zit een ruime voortent aan. In de voortent staat een tuinset, tv, elektrisch kacheltje en een kinderstoel. Ook kun je gebruik maken van gratis wifi verbinding. De verbinding bij je caravan werkt echter maar op 1 apparaat tegelijk. Daarentegen is de verbinding echt goed en wij stonden redelijk achteraan. Wil je met meerdere apparaten tegelijk gebruik maken van de wifi verbinding is ook dat mogelijk. Hiervoor moet je richting de horeca gelegenheid. Daar zit een hotspot waar je met meerdere apparaten op de wifi kan. De caravan zelf is netjes. Er is een chemisch toilet aanwezig voor koude nachten en vroege ochtenden. Hij werkt prima, dat heb ik even gecheckt. Maar de sanitaire gebouwen zijn zo dichtbij dat je rustig dat stukje kunt lopen. De caravan is voorzien van een zithoek. Een stapelbed met uitvalbeveiliging op zowel het onderste als het bovenste bed en ook aan nachtlampjes is gedacht. Dat laatste vond ik echt ideaal. Papa en mama kunnen slapen in een bed van 140 cm breed. Mochten papa en mama wat meer privacy willen dan is ook dat mogelijk. Je trekt gewoon een scherm dicht welke het bed van de rest van de caravan afschermt. 

De waterkoker en het koffiezetapparaat staan in de caravan en als je echt zelf wilt koken kan dat met een 3pits gasstel. De caravan kan verwarmd worden middels een gaskachel. Wij hebben praktisch alleen geslapen in de caravan. De rest van de tijd (als we bij de caravan waren) zaten we in de voortent. Nu hadden wij niet echt mooi weer. Wat maakte dat het echt vreselijk koud was. Het elektrische kacheltje heeft niet genoeg vermogen om de hele voortent te verwarmen. En om de hele nacht een gaskachel aan te hebben in een caravan vind ik niet fijn. De tweede dag hebben we de gaskachel aan gehad tot wij zelf gingen slapen. Op deze manier was het minder koud en was het 's morgens best aangenaam. Als het niet zo ongelooflijk koud was geweest hadden we eigenlijk niets te klagen gehad. Helaas kostte de kou en het onvermogen om de voortent goed te verwarmen, het comfort een paar puntjes. In het hoogseizoen zal je daar waarschijnlijk niet zo veel last van hebben. In de caravan zijn kussens en dekens aanwezig en er liggen schone lakenpakketten klaar. Dat hoef je dus niet mee te nemen. De dekens zijn lekker dik en beschermen goed tegen de kou zolang je lekker in bed blijft liggen.

Foto’s

Wat vinden je kinderen van het sport en spel?

De activiteiten voor de kinderen zijn opgedeeld per leeftijdscategorie: 0-2, 3-4, 5-6 en 7-11. Alle groepen hebben hun eigen naam. Magische elfjes, Ondeugende beren, Stoere draken en de Buddy's. Voor de eerste 2 groepen hebben ze duidelijk rekening gehouden met een eventueel middagslaapje. Om 10:30 begint de eerste activiteit in de sprokkelplaats. Dit kan knutselen zijn of bijvoorbeeld een bingo. Bij de activiteiten is altijd een sprookjesfiguur aanwezig. Deze kijkt mee of helpt de kinderen mee. Voor de kinderen is het contact met een sprookjesfiguur geweldig. Wat ik zelf persoonlijk wel opvallend vond was dat tijdens het knutselen er veel teruggevallen werd op de ouders zelf. De kinderen zaten door elkaar en niet bij hun eigen leeftijdscategorie. Er waren veel mensen van het recreatie team aanwezig. Maar het was niet duidelijk wat iedereen deed. Ik zelf had liever wat meer structuur gezien. Kinderen die weten waar ze kunnen zitten en per groep bijvoorbeeld een begeleider van het recreatie team. Ik heb mij laten vertellen dat in het hoogseizoen de groepen wel aangehouden worden tijdens het knutselen. Na de eerste activiteit is er ruim de tijd om wat te eten. De oudere groepen kunnen rond half 2 weer deelnemen aan een activiteit en de jongsten pas om 15:00 uur. Zo kunnen zij indien nodig nog even slapen. Het theater is voor de jongere kinderen de laatste activiteit van die dag. De buddy's hebben soms na het theater nog een activiteit. 

De buddy's zijn een groep apart. Zij doen wat "stoerdere" dingen. Zoals vlotten bouwen, vlag veroveren een dropping enz. Zij moeten ook hun buddypas tonen bij deelname. Onze kinderen vonden de activiteiten geweldig en hebben overal aan deelgenomen. Ze vonden echt alles leuk. De activiteiten worden in de regel altijd geleidt door minstens 2 mensen van het recreatieteam. Vaak is dit 1 sprookjesfiguur en 1 "gewone" begeleider. Heb je even geen zin om mee te doen aan een activiteit? Ook dat is geen probleem. De camping beschikt over een groot scala aan speeltuinen. Ook is er een buiten waterspeeltuin, een familie glijbaan en een buitenbad voor goed weer. Is het niet zo mooi weer dan kunnen kinderen hun hart ophalen in het overdekte waterspeelparadijs. Het water is nergens dieper dan 30 cm. Alles is goed te overzien. Maar de mogelijkheid om een baantje te trekken is er binnen dus niet. Ik heb meerdere volwassenen horen zeggen dat ze dit wel een gemis vonden. De oudere kinderen lijken zich vooral te vermaken met de glijbaan binnen en een stroming waar ze met grote banden in kunnen. Dus kinderen zijn hier wel even zoet. Al met al hebben onze kinderen zich geen moment verveeld en hebben ze alles met veel enthousiasme gedaan. Zelfs mijn verlegen oudste dochter (6) kwam los. Toch leek zij zich meer op haar gemak te voelen bij de wat rustigere niet competitieve activiteiten. Gelukkig kreeg zij hier de ruimte voor. Er kunnen fietsen en skelters gehuurd worden en de elfenvijver biedt ruimte om te vissen, kano te varen of te surfen. Wij zijn dus op een paar kleine puntjes na ook hier erg positief over. 

Hoe was het theater bevallen?

Het theater! Dit mag met recht "het pareltje" van de sprookjescamping worden genoemd. Dit leeft enorm bij de kinderen. Een kwartier voordat de theater voorstelling begint komt een golfkarretje met sprookjesfiguren de camping over rijden. Kinderen kunnen zich opstellen bij de "bumpiehaltes". Onder het genot van zang en dans kunnen de kinderen achter het golfkarretje aanlopen. Bij iedere halte sluiten zich meer kinderen aan. Op deze manier loopt er een gezellige vrolijke karavaan de camping over. Kinderen die hebben gewacht bij de bumpiehaltes mogen volgens de regels als eerste het theater betreden. Kinderen die staan te wachten bij het theater moeten de andere kinderen voor laten gaan. Bumpie de beer verwelkomt de kinderen bij binnenkomst. Het theater bestaat uit een grote zitkuil met daaromheen ruimte voor de ouders om te zitten. Als het niet te druk is mogen ouders ook bij hun kinderen zitten. Wel moeten ze rekening houden met het zicht van de andere kinderen. 

Iedere dag is er een nieuwe voorstelling. Een voorstelling bestaat uit vaste onderdelen. Beren bedtijd voor Bumpie, een liedje, het aansteken van de toverlantaarn en een kind dat uit het publiek word gehaald om een spreuk op te zeggen. Het is voor de kinderen een grote verassing wie er door de deur komt. De sprookjescamping kent verschillende figuren. Hannah de heldhaftige, Bumpie de beer, Tati de toffe toverfee, Lodewijk de kikkreprins, Droesem de draak, Wanda de waterelf, Maartje mensbloem, Buddy the Brave en de Botterbaas (de niet zo enge slechterik). Iedere avond storten de sprookjesfiguren zich in een nieuw avontuur. Tijdens de voorstelling wordt er veel interactie met de kinderen behouden. Ook voor de ouders is de show leuk om naar te kijken. Iedere show eindigt met hetzelfde liedje. Je zult merken dat kinderen de tweede dag de liedjes al mee kunnen zingen. En ook bij de ouders blijft het erg hangen kan ik vertellen. De sprookjesfiguren (en het recreatieteam en receptie) hanteren allemaal de zelfde manier van groeten. Dag als het mag voor hallo en doeiouwekoei voor tot ziens. Dit levert bij thuiskomst behoorlijk wat hilariteit op. Na een voorstelling is er voor de kinderen een mogelijkheid om met de sprookjesfiguren op de foto te gaan, een knuffel te geven of een handtekening te vragen.

Foto’s

Wat vonden jullie van het sanitairgebouw?

Vanaf de plek waar wij stonden waren er 2 sanitair gebouwen dichtbij. De gebouwen zijn erg schoon, ruiken gewoonweg lekker en zien er mooi uit. In het sanitair gebouw vind je toiletten speciaal voor kinderen, wastafels speciaal voor kinderen, douches speciaal voor kinderen en familie douches. Wil je als mama (of papa) zijnde echt even ontspannen? Ook daar is aan gedacht. Zo is er een sanitair gebouw met een bubbelbad, een sauna, een zonnebank en een sunshower met stortdouche. Met veel plezier hebben wij het bubbelbad en de sunshower even getest. Voor deze "extra"  faciliteiten moet je een bescheiden bedrag betalen. Zo betaal je voor het bubbelbad 1 euro (hoe lang je er ook in zit). De sunshower doet het 10 minuten voor 2 euro. Na 10 minuten gaat de uv lamp uit. De stort douche en de gewone douche blijven na de 10 minuten gewoon functioneren. 

Op de website stond ook vermeld dat er een grote jacuzzi aanwezig was. Hier hadden wij ons echt op verheugd. Jammer genoeg bleek deze er niet meer te zijn. Een zeer prettige bijkomstigheid is dat de douches gewoon gratis te gebruiken zijn. Dus geen gedoe met muntjes of met kleingeld. De kans dat de douche uitgaat terwijl je net je hoofd vol met shampoo hebt is dus niet aanwezig.  Dat doucht natuurlijk een stuk ontspannender. De kinderdouches zijn verschillend. De één bestaat uit een verhoging met daarop een kleine douche. Zo hoef je als ouder zijnde dus niet te bukken. De andere soort is gewoon een lage douche. In het sanitair gebouw zijn ook wasmachines aanwezig. Mocht je dus langere tijd op de camping staan kun je je was doen.Ook vind je er een magnetron en een diepvries voor koelelementen. Bij een bezoek aan het sanitair gebouw klinken de vrolijke liedjes van het theater door de speakers. Kun je geen genoeg krijgen van de liedjes? Dan kun je cd's kopen in de kampwinkel.

Foto’s

Zou jij een vakantie naar de Sprookjescamping aanraden bij vrienden, familie of kennissen

Hier kunnen wij volmondig JA op antwoorden. Voor mensen met kinderen tot ongeveer 10 jaar is dit echt een geweldige camping. De kinderen hebben zich geen moment verveeld (en wij dus ook niet). Het personeel is vriendelijk. De camping is schoon, netjes en doet vrolijk aan. We zijn 3 dagen gebleven maar eigenlijk hadden we nog helemaal geen zin om naar huis te gaan. Onze dochters huilden tranen met tuiten toen we van de camping vertrokken. En we hebben ze moeten beloven dat we dit jaar nog eens terug zouden komen. Enigszins vind ik het jammer dat we niet wat dichter naar het hoofdseizoen hebben kunnen testen. De theatershows schijnen dan nog mooier te zijn en het knutselen in de ochtend zou strakker georganiseerd zijn. Ook hebben we nu door het weer geen gebruik kunnen maken van de familie glijbaan en de mooie waterspeeltuin buiten en dat vonden we echt jammer. Als je zelf persoonlijk niet houdt van het "echte" kamperen biedt de camping een tal van andere accommodaties. Dus er zal zeker iets te vinden zijn wat bij je past. Wat ons betreft is de Sprookjescamping echt een aanrader en wij hopen zeker nog eens terug te komen. Alleen dan wel een beetje langer dan 3 dagen. 

Foto’s

Wat vond je van de andere accommodaties?

Ik heb het genoegen gehad om ook andere accommodaties te mogen bekijken. Als de toercaravan niets voor je is, kun je vanaf augustus ook intrek nemen in een grote 'De waard' tent. Deze tenten staan op een veldje bij elkaar en het doet gezellig aan. De tenten zijn erg ruim van binnen en je kunt er gemakkelijk in staan. Ben je niet zo van het echte kampeer gevoel? Dan zijn er ook andere opties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stacaravan. Deze is ruim, beschikt over een douche en toilet, en biedt comfort. De Sprookjeskota doet aan de buitenkant al sprookjesachtig aan. Je kijkt uit op het horecaplein. Vanaf je terras kun je de kinderen dus zien spelen in de grote speeltuin of de waterspeeltuin. De Sprookjeskota is luxe ingericht en beschikt over een kookeiland, vaatwasser, bubbelbad en massage douche. Dit jaar hebben de eerste gasten intrek genomen in de SunLodges. Deze beschikken over een prachtig dakterras. Ze hebben een oppervlakte van 60m2 en zijn geschikt voor 6 personen. De SunLodges  hebben een mooie inrichting en comfortabele boxsprings. Tot slot mijn persoonlijke favoriet. De Glamphomes beschikken over een eigen douche en toilet. Ze zijn ruim opgezet en je waant je even ergens anders dan in Nederland. De Glamphome heeft 2 terrassen. De wanden tussen de Glamphome en het terras kunnen helemaal open. Bij warm weer kan het dan heerlijk doorwaaien. Mochten ze ooit een tester nodig hebben voor een Glamphome dan hou ik mij van harte aanbevolen. Op de Sprookjescamping kun je vast een accommodatie vinden die voldoet aan jouw eisen en budget.

Videos

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  10.0
 • Facaliteiten van de accommodatie
  9.0
 • In hoeverre was je accommodatie comfortabel?
  7.0
 • Tevredenheid over de activiteiten die beschikbaar zijn op de camping
  9.0
 • Tevredenheid met de service van de Sprookjescamping
  10.0

Totale score

9.0
TrijntjeH

TrijntjeH

Ik ben Trijn,31jaar jong en moeder van 2 prachtige meiden. Zij komen uit een 12,5 jaar durende relatie welke inmiddels voorbij is. Precies een jaar nadat mijn vorige relatie werd verbroken, kwam ik de liefde van mijn leven tegen. Met hem vorm ik nu een gezin samen met mijn dochters. Ik deel het ouderschap 50/50 met mijn ex. Dit is soms zwaar, maar heeft ook wel kleine voordelen. Ik kijk vol optimisme naar de toekomst en hopelijk kunnen we in de toekosm Ik heb mij zelf weer hervonden en ben gelukkiger dan ik in jaren ben geweest. In iedere negatieve ervaring zit een positieve situatie. Je MOET het alleen echt willen zien.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

Winnen! 3 x €50 shoptegoed bij Limango

De zomervakantie zit er weer op en de scholen gaan weer beginnen. Wij hebben een super leuk cadeau om het scho... >

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >