Testpanel: WEBPRINT Jolijn

Door: jolijngr
jolijngr
TESTMOEDER jolijngr

Even voorstellen...

Ik ben Jolijn, 37 jaar. Moeder van drie geweldige kinderen, Lucas, Wouter en Ilse. Ze zijn alle drie zes jaar oud. Onlangs hebben we een fotoshoot gehad, met prachtige buitenfoto's. Mooie heldere foto's. Ik had nog geen ervaring met foto's op plexiglas en volgens de omschrijving zou bij plexiglas de kleuren mooi helder zijn. Verder heb ik boven mijn bank een leeg plekje op de muur, dat schreeuwt om iets moois. Blij was ik ook toen ik het bericht kreeg dat ik testmoeder mocht zijn. 

9.4

voordelen

 • Mooie kwaliteit
 • Makkelijk foto programma
 • Veel mogelijkheden

nadelen

 • Beperkte achtergronden

Hoe eenvoudig was het om je wanddecoratie te maken?

Niet eenvoudig. Maar dat lag niet aan Webprint en hun fotoprogramma. Het probleem lag er meer aan dat er zoveel mogelijkheden waren dat ik gewoon niet meer kon kiezen. Ook kost het wel even tijd om te ontdekken wat alle mogelijkheden zijn, want zelf nu ik de review aan het schrijven ben, kom ik nog van alles tegen. Alles spreekt wel voor zich. Eerst wat foto's uploaden en dan kon ik lekker aan de slag. Even geen tijd meer, dan sloeg ik het op en dan kon ik op een later tijdstip verder. Ook had ik meerdere versies opgeslagen. Zo kon ik nog even rustig over nadenken welke versie ik nu daadwerkelijk wilde afdrukken.

Foto’s

Hoe vind je het gebruikersgemak van het fotoprogramma?

Het programma werkt heel simpel. Eerst laad je alle foto's in die je mogelijk wilt gebruiken. Deze kunnen van je computer af komen, maar ook via bijvoorbeeld FaceBook opgeladen worden. Dan hoef je alleen de foto's die je daadwerkelijk gaat gebruiken nog in je ontwerp te slepen. Persoonlijk vind ik het zelf fijn om dan als eerste de lay-out ( dus hoeveel foto's en op welke manier) te kiezen. De volgorde van het menuutje aan de zijkant had wel anders gekund. Door de voor mij onlogische volgorde, was ik wat langer bezig om alles te ontdekken. Wanneer ik een ontwerp had gemaakt, kon ik hem ook heel makkelijk aanpassen. Foto's konden makkelijk worden vergroot/verkleind/ gedraaid/ verwisseld worden.

Wat vind je van de mogelijkheden om een wanddecoratie samen te stellen (design, achtergronden etc.)?

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om een hele mooie wanddecoratie te maken. Even een kleine opsomming van de mogelijkheden:

 • Effecten: hier zijn verschillende filters en elke foto kan zijn eigen filter krijgen. Ik heb deze optie wel bekeken, maar voor de gekozen foto's vond ik de filters niet nodig.
 • Kader: voor het toevoegen van een kleurrijk randje. De kaders hadden een vaste kleur.
 • Tekst: optie om zelf je tekst neer te zetten. Lettertype, kleur en alles kon aangepast worden
 • Symbolen: er konden verschillende plaatjes gekozen worden die je aan je foto kan toevoegen.
 • Lay out: hier kon gekozen worden voor randen, tussenruimtes en tekst. Dit laatste is anders dan het tabblad tekst. Er wordt namelijk een teksvak toegevoefd aan de lay- out. Hierna kon gekozen worden hoeveel foto's en de plaats van de foto's. Hoe meer foto's hoe minder mogelijkheden er waren. Tijdens het maken van de review kom ik er achter dat je zelf ook nog fotovakjes en tekstvakjes kan toevoegen. Hierdoor kan je zelf dus ook je eigen lay out maken.
 • Achtergrond: hier kon je kiezen tussen bepaalde kleuren achtergrond of een achtergrondplaatje. De keuze hierin was beperkt.

Door de vele mogelijkheden past een wanddecoratie van plexiglas wel in elk interieur en kan iedereen het naar zijn eigen smaak ontwerpen.

Foto’s

Mis je nog wat in het fotoprogramma, zo ja wat zou je willen toevoegen?

Het fotoprogramma heeft vele mogelijkheden. Zoveel dat van sommige kom ik er nu pas achter kom dat het mogelijk is. Zo vond ik het jammer dat je de lay out niet zelf kon aanpassen, maar inmiddels ben ik er achter dat je daar ook mee kan spelen. Je kan foto's toevoegen en verwijderen, verplaatsen, vergroten en verkleinen. Wel vind ik de keuze van achtergrond beperkt, zowel de kleuren als de plaatjes. Ik mis toch net de tinten die in mijn kamer zou passen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een achtergrond wat mooi bij de foto's paste. Het zou leuk zijn als je zelf ook achtergrondplaatjes kan toevoegen. Een ander verbeterpuntje vind ik het menu aan de linkerkant. Ik kies zelf eerst de lay out, voordat ik kies hoe ik de plaatjes nog leuker kan maken.

Hoe vind je het eindresultaat van je wanddecoratie?

Op het eindresultaat moest ik even wachten. Op 2 mei had ik deze besteld. Ik kreeg meteen een mail dat mijn wanddecoratie 5 mei in productie zou gaan en dan 9 mei bij mij bezorgd zou worden. Ik kreeg verder geen mail meer. Ik kon wel de status van mijn bestelling zien bij Mijn Webprint. Deze stond 11 mei nog steeds op : in productie. Dus werd het tijd om de klantenservice ook uit te testen. Al snel na mij mail, kreeg ik antwoord: mijn wanddecoratie is vanochtend ingepakt. De volgende dag mocht ik het pakket uitpakken. Wat een feest. 

Mijn verwachtingen waren best hoog, en de wanddecoratie heeft ze allemaal voldaan. De foto's zijn helder en de kleuren precies zoals ik voor ogen had. Er zit een mooie glans overheen, maar niet zo storend dat je te snel reflectie ziet. Ook onder een hoek zijn de foto's nog goed te zien.

Videos

Scores

 • Gebruiksvriendelijkheid website
  9.0
 • Mogelijkheden fotoprogramma
  9.0
 • Kwaliteit wanddecoratie
  10.0
 • Overall waardering
  9.5

Totale score

9.4
jolijngr

jolijngr

Ik ben 35 jaar en trotse mama van Lucas, Wouter en Ilse. Een drieling geboren met 29w5d.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >