Testpanel: WEBPRINT Francina

Door: Francina Veen
Francina Veen
TESTMOEDER Francina Veen

Even voorstellen...

Mijn naam is Francina en ik ben 37 jaar jong.

Samen met mijn man heb ik drie prachtige dochters van 1, 6 en 8 jaar oud. Wij maken dus iedere dag wel foto's van ons kroost. Ik heb mij of ons opgegeven omdat wij binnenkort gaan verhuizen naar een andere stad en ons huisje wel een mooie canvas kan gebruiken, naast die van onze twee oudste meiden die er al hangt.

7.6

voordelen

 • Prachtig eindresultaat
 • Super snelle levering

nadelen

 • Ophanghaak zit er los bij
 • Bewerkingsmogelijkheden

Hoe eenvoudig was het om je wanddecoratie te maken?

Als je weet hoe de website werkt en hoe je te werk moet gaan, is het vrij eenvoudig om een canvas te laten maken, echter heeft het wel even geduurd voordat ik door had hoe alles op de site werkte en waar ik wat moest doen. Het is een aantal keer mis gegaan en ik ben meerdere malen opnieuw begonnen omdat ik het even niet meer wist of ineens alles kwijt was, best frustrerend soms. Ik ben begonnen met een fotoshoot van mijn dochter en heb vervolgens alles geupload op de site, vervolgens een beetje aangerommeld, wat ziet er leuk uit, kleur of zwart-wit, met rand of zonder, de achtergrond etc. Ik heb toen wat ik de leukste foto vond uitgezocht. Het lukte mij echter niet om de foto's naast elkaar te leggen en te vergelijken. Ook vond ik het lastig om een preview van het eindresultaat te bekijken, dit duurde dus even voordat ik doorhad hoe het programma precies werkte. Een tweede keer zou dus al beter moeten gaan. Missschien komt dit omdat ik alles via mijn mobiele telefoon deed en het waarschijnlijk beter werkt via de laptop of pc, maar ik wil het nou eenmaal ook met mijn mobiel goed kunnen doen omdat daar toch de meeste foto's opstaan en ik geen zin heb om die iedere dag naar mijn laptop over te zetten.

Foto’s

Hoe vind je het gebruikersgemak van het fotoprogramma?

De vorige canvas die bij ons al hangt heb ik door de schoolfotograaf laten maken, daar hoefde ik dus niet veel voor te doen en normaal gesproken maak ik voor het ontwikkelen van foto's of fotoproducten gebruik van de Kruidvat app. Ik vroeg me af of het bij Webprint ook zo eenvoudig zou gaan als bij de apps van andere ontwikkelaars

Zoals al eerder beschreven vind ik het niet echt heel simpel, behalve als je dus al precies weet hoe het programma werkt en waar je moet zijn. Een tweede bestelling zou al beter moeten gaan. Ik ben meerdere keren mijn opgeslagen bewerkte foto's kwijtgeraakt en kon weer overnieuw beginnen, het heeft alles bij elkaar denk ik wel ongeveer een halve dag in beslag genomen om tot een mooi eindresultaat te komen. Dit zou naar mijn mening sneller moeten kunnen.

Wat vind je van de mogelijkheden om een wanddecoratie samen te stellen (design, achtergronden etc.)?

Er is in principe genoeg keus om een leuk foto te bewerken en er iets leuks mee te doen. Ik heb gekozen voor zwart-wit omdat onze andere foto's die hier hangen ook zwart-wit zijn. Er was ook een ruime keuze in achtergronden. Ik heb hier de witte houtlook genomen omdat ik dit het beste vond passen, misschien zouden bij de effecten nog iets meer gedaan kunnen worden, op de fotobewerkingsapp van mijn telefoon staan veel meer mogelijkheden met betrekking tot bijvoorbeeld een vintage afbeelding of portraitlook.

Foto’s

Mis je nog wat in het fotoprogramma, zo ja wat zou je willen toevoegen?

Ik mis wat extra effecten of de mogelijkheid te snijden in de foto's of de achtergrond van de foto zelf te bewerken bijvoorbeeld. Voor mijn canvas was dit voldoende omdat ik alleen een simpele zwart-wit afdruk wilde, maar ik kan me zo voorstellen dat er ook mensen zijn die een uitgebreidere keuze zouden willen zien, en die kon ik hier niet zo snel vinden.

Hoe vind je het eindresultaat van je wanddecoratie?

De levering van de canvas ging echt super snel, ik had nog helemaal niets verwacht en ik was dan ook blij verrast dat ik al binnen en paar dagen de canvas geleverd kreeg. Een mooi verjaardagskado, voor mezelf omdat ik net jarig ben geweest en voor mijn dochtertje die 1 jaar oud is geworden. Het is echt prachtig geworden en ik weet zeker dat dit heel mooi zal staan in ons nieuwe huis. De canvas is heel stevig en kan niet zomaar scheuren, wat dus wel gebeurde bij een andere aanbieder van fotoproducten. Het was ook goed verpakt met bubblewrap en in stevig karton. Het zal wel even puzzelen zijn met ophangen, want de ophanghaak is meegeleverd en nog niet bevestigd en dat moet ik met mijn twee linkerhanden helaas dus wel zelf nog even doen, maar goed daar hebben we papa voor.. ;) Bedankt in ieder geval Webprint voor deze gelegenheid, ik heb nu het perfecte vaderdagkado gevonden. Wat zal hij hier blij mee zijn!

Videos

Scores

 • Gebruiksvriendelijkheid website
  7.5
 • Mogelijkheden fotoprogramma
  7.0
 • Kwaliteit wanddecoratie
  8.5
 • Overall waardering
  7.5

Totale score

7.6

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >