Testmama Susanne oranje gevulde luiertas

Door: Susje
Susje
TESTMOEDER Susje

Even voorstellen...

Hoi, ik ben Susanne (33), moeder van Isabelle (8 maanden). Onlangs kreeg ik bericht dat ik de oranje luiertas van Fleurville mocht testen. Hartstikke leuk, want we komen er thuis nog niet achter wat nu echt goed voor ons werkt.

We hebben bij onze kinderwagen een ‘klassieke’ luiertas gekregen. Een leren schoudertas. Ik vond hem wel prima, maar mijn man vond het maar niets. Hij gooide steeds alles over in een grote rugtas. Uiteindelijk ben ik daar maar in meegegaan.

Toen ik via Mamaplaats deze tas kon testen, hoopte ik een gulden middenweg te vinden.

8.3

voordelen

 • Degelijk
 • Ruim
 • Comfortabel

nadelen

 • Kleine vakjes te klein
 • Geen vakkenverdeling

Wat is je eerste indruk van de luiertas?

De tas oogt en voelt stevig en stoer. Er zitten veel vakjes op en een schuine schouderband. Zo op het eerste gezicht lijkt me dit het soort ‘hufterproof’ tas wat ik zoek! Van de kleur (fel oranje), moet je maar net houden. Mij stoort het niet. Het past in ieder geval bij de stoere uitstraling van de tas.

Foto’s

Wat vind je van de grootte van de luiertas?

De luiertas is eigenlijk vrij compact op het eerste gezicht. Als je even snel weg wilt en je wilt alleen het hoogst noodzakelijk meenemen past dat prima.

Als je meer wil meenemen (zoals ik 9 van de 10 keer….) lijkt de tas in eerste instantie erg klein. Echter, met een rits is de hele tas een stuk verder open te ritsen, waardoor de inhoud met 25% groter wordt! Hier past echt een hele boel in.

De losse vakjes op de tas zijn echter niet zo heel groot. Op de schouderband zitten 2 vakjes voor (ik neem aan) een telefoon en voor de andere heb ik nog geen functie kunnen bedenken. Mijn telefoon past in ieder geval niet in het daarvoor bedoelde vakje.

Ook de andere vakjes zijn veelal te klein voor wat ik er in zou willen stoppen.

Is de luiertas handig in gebruik?

Je kan merken dat er is nagedacht over bepaalde aspecten van de tas. De indeling is bijvoorbeeld zo, dat je in principe een luier snel kan verschonen, zonder de tas helemaal open te doen. Op de rug zit het verschoningsmatje, en aan de voorkant vind je een vak met een doosje waar je billendoekjes in kunnen. Onder een rits op de flap kan je je luiers kwijt.

Maar omdat ik sinds kort wasbare luiers gebruik voor mijn dochter kan ik hier geen gebruik van maken.

De binnenkant van de tas is ruim, maar er zijn geen aparte vakken op 2 vakjes voor je flessen na. Alle andere spulletjes gaan dus bij elkaar in een groot vak. Dit zorgt er wel voor dat je lekker veel mee kan nemen, zeker als je de tas op de grootste stand hebt geritst. Maar het is ook wel even zoeken naar je spulletjes.

Ik hoopte ook dat deze tas handig zou zijn met het dragen met een draagdoek. Helaas is dat ook niet het geval door de schuine schouderband.

Ik vind wel dat de tas prettig zit als je hem om hebt. De band is breed, waardoor hij niet in je schouder snijdt. De gesp waarmee je hem dichtmaakt is stevig.

Foto’s

Zou je de luiertas aanraden?

Ik zou de tas uiteindelijk wel aanraden. Het is een betrouwbare tas en hij doet wat hij moet doen. Voor ons is hij minder geschikt omdat we heel specifieke wensen hebben (handig voor bij dragen, grote vakken om spulletjes in te ordenen).

Scores

 • Welk cijfer geef je voor het gebruikersgemak?
  8.0
 • Welk cijfer geef je voor de kwaliteit?
  9.0
 • Welk cijfer geef je voor het uiterlijk/design?
  8.0

Totale score

8.3
Susje

Susje

Ik ben Susanne, 33 jaar oud, getrouwd met Jeroen en moeder van mijn dochtertje Isabelle. Ze is inmiddels alweer een half jaar oud. Ook hebben we nog 2 grote Maine Coon katers rondlopen. Onze start als gezinnetje ging behoorlijk stroef, en ik wil graag mijn verhaal hierover kwijt. Hopelijk helpt dit ook andere jonge ouders die in eenzelfde situatie zitten.

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >