Testpanel: Pixum fotoboek

Door: Ilsepr
Ilsepr
TESTMOEDER Ilsepr

Even voorstellen...

Elk jaar maak ik voor onze zoon S van bijna 5 jaar een fotoboek. Dit deed ik altijd online via de pc en altijd bij dezelfde website. Toen ik in het testpanel Pixum voorbij zag komen dacht ik: laat ik het maken van het fotoboek eens op een andere site proberen.

Ik wilde het deze keer graag proberen via de tablet omdat daar al onze foto's op staan.

8.0

voordelen

 • Duidelijke instructies
 • Hulp bij fotogebruik
 • Makkelijk te maken
 • Goede kwaliteit

nadelen

 • Slaat lettertype niet op

Hoe eenvoudig was het om de software/app te installeren?

Via de playstore kom je makkelijk bij de app van Pixum. De app vraagt toestemming om naar je foto's te gaan en een keuze te maken welke taal je wilt instellen. Alles wijst zich vanzelf.

Foto’s

Hoe vind je het gebruikersgemak van de software/app?

De app werkt erg prettig. Hij is overzichtelijk en geeft aan wat de volgende stap is. De app slaat je projecten standaard op in "mijn projecten" waardoor je tussendoor makkelijk kunt stoppen of kunt switchen van product.

Wanneer je start met het fotoboek geeft de app door middel van een balk bovenin aan waar in het proces je zit en wat je moet doen (titel, kaft, papier, stijl, foto's). Het is ook erg prettig dat het programma aangeeft wanneer de foto niet voldoende kwaliteit heeft om geplaatst te worden of dat de foto niet vergroot kan worden omdat dan het resultaat niet mooi wordt.

Wat vind je van de mogelijkheden om een fotoboek samen te stellen (design, achtergronden etc.)?

Zodra je voorbij de keuze van welk formaat bent, kies je de titel, wat voor een soort kaft, welk papier en de stijl waarin je het fotoboek wilt hebben. Daarna kan je de keuze maken om te beginnen met een leeg boek waarin je zelf alle foto's kan rangschikken of dat je kiest voor het laten invullen van de foto's. Ik heb er voor gekozen om met een leeg boek te beginnen. Dit omdat mijn foto's niet op chronologische volgorde stonden en ze daardoor door elkaar heen geplaatst werden. Het beginnen met een leeg fotoboek is wel meer werk, maar maakt het naar mijn idee wel persoonlijker.

Wanneer je bezig bent met het plaatsen van de foto's kan je elke foto apart bijsnijden, draaien enz. In de app staat goed aangegeven welke opties er zijn en hoe je deze kan gebruiken. Per bladzijde kan je kiezen voor een andere achtergrond (kleur of design) al is het net zo makkelijk om de app dit zelf te laten invullen in een bepaald thema. Lastig is wel dat je elke keer wanneer je een tekst wil toevoegen je weer opnieuw voor een lettertype moet kiezen. Deze blijft niet standaard op je eerste keuze staan.

Mis je nog wat in de software/app, zo ja wat zou je willen toevoegen?

Wat wel lastig is, is dat wanneer je een tekst wil toevoegen je elke keer weer opnieuw voor een lettertype moet kiezen. Deze blijft niet standaard op je eerste keuze staan.

Hoe vind je het eindresultaat van het fotoboek?

Het is een mooi en helder fotoboek geworden. De foto's zijn duidelijk, het boek is niet te dik en sla je makkelijk open. Het pakket kwam binnen en onze zoon zei: "yes, daar is mijn fotoboek, dat heb je mooi gemaakt mam!".

Foto’s

Videos

Scores

 • Gebruiksvriendelijkheid software/app
  8.0
 • Mogelijkheden software/app
  8.0
 • Kwaliteit fotoboek
  8.0
 • Overall waardering
  8.0

Totale score

8.0

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >