Testmoeder 2: Dyson

Door: Mama's Liefste
Mama's Liefste
TESTMOEDER Mama's Liefste

Even voorstellen...

Ik ben Fleur (38jr) en moeder van 2 meiden van 8 en 4 jaar. Ik werk 24 uur per week als diëtist en daarnaast schrijf ik dagelijks op mijn blog Mama's Liefste. Hierdoor verveel ik mij niet snel en is ook het huishouden niet iets waar ik veel tijd voor heb (of wil maken) Ik ben daardoor altijd op zoek naar manier om deze klussen zo makkelijk mogelijk en snel te kunnen doen. De kruimelzuiger van Dyson leek me dan ook een geschikte hulp bij het opzuigen van alle kleine rommeltjes gedurende dag. Daarnaast hebben we ook een hele oude poes (19jr( die de meeste tijd op de bank door brengt. Zeker als ze in de rui is, is het haarvrij krijgen van de kussen een echte uitdaging. 

8.0

voordelen

 • Zeer sterke zuigkracht
 • Handige harenborstel
 • Extra turbostand
 • Handzaam
 • Veel accessoires

nadelen

 • Zwaar in de hand
 • Veel geluid
 • Moeizaam te legen
 • Lange oplaadthuis
 • geen ophanghouder

Heb je weleens eerder een kruimelzuiger gebruikt? Zo ja, wat zijn je ervaringen met de kruimelzuiger?

In een huishouden met kinderen en huisdieren is een goede kruimelzuiger onmisbaar. Tenzij je graag meerdere keren per dag met de grote stofzuiger aan de slag gaat. Want hier in huis gaat met grote regelmaat een bord vol kruimels en hagelslag om, ligt er puntenslijpsel op de grond of is de kat in de rui. Een kruimelzuiger is dan een handig en klein apparaat waarmee je snel deze rommel weer hebt opgeruimd. Voorheen hadden we een goedkope kruimeldief in de kast hangen. Helaas was de zuigkracht niet zo sterk meer naar verloop van tijd. Daardoor koste het opzuigen van de kattenharen op de bank veel kracht en moeite. Ook de accu was niet meer wat het geweest was. Vaak was hij daardoor al leeg voordat ik alles opgezogen had.

Waarin vind je dat de Dyson kruimelzuiger verschilt van andere kruimelzuigers?

De Dyson kruimelzuiger is in formaat wel een beetje groter dan de eerdere kruimelzuigers en ligt ook wat zwaarder in de hand. Maar voor de zuigkracht die hij heeft, maakt dat alles goed. En dan zit er ook nog een turbo stand op. Ideaal voor de kattenharen op de bank. De Dyson V6 Animal heeft zelfs een speciale kop voor het verwijderen van de kattenharen van de bank. Hiermee is de bank in no-time schoon.

Kun je een voorbeeld noemen van (een) moment(en) waarop de Dyson kruimelzuiger zeer goed van pas kwam?

Ik mocht de Dyson in de maand december uit testen en dat is natuurlijk een uitstekende maand. Naast de dagelijkse ongelukjes, stond er ook een kerstboom in huis waar naalden vanaf kwamen, vierden we kerst en oud en nieuw en waren de kinderen lekker veel thuis in verband met de vakantie. En door de kou buiten, lag poes ook dagen op de bank te slapen in plaats van een lekker plekje in de tuin. Uiteraard sneuvelde er ook een paar kerstballen en ook daar konden we de Dyson meteen pakken en de schreven opzuigen

Welk accessoire vind je het meest nuttig en waarom?

De Dyson V6 Animal word geleverd met 4 hulpstukken; een zuigtuit die ook als borstel te gebruiken is, een lange smalle zuigtuit, een mond met borsteltje en een speciale zuigmond voor de dierenharen op de bank. Met name die laatste was ik erg benieuwd naar. We hebben poes daarom lekker een paar dagen langer op haar plekje op de bank laten liggen, zonder te zuigen. Met de speciale borstel en de Turbo stand van de kruimelzuiger komen de haren er makkelijk af. In het doorzichtige opvangbakje voor het stof is goed te zien hoeveel haren je er afzuigt.

Ik heb daarom ook een extra test gedaan, door de bank eerst te zuigen met de gewone kruimelzuiger en daarna er nog een keertje over gedaan met de Dyson. Dan zie je dat je duidelijk nog een hoop meer haren en stof opzuigt. Ideaal dus ook voor gezinnen met stof- en of kattenharen allergie.

Zou je de Dyson kruimelzuiger aanbevelen aan vrienden/familie? Waarom wel/niet?

Ik zou de Dyson kruimelzuiger zeker aanbevelen aan mijn vrienden en familie. De aanschafprijs is wat hoger dan een gemiddelde kruimelzuiger, maar door zijn kracht en hulpstukken zekere de moeite waard voor de aanschaf.

Beschrijf in je eigen woorden je bevindingen over het testen van de Dyson kruimelzuiger.

Het testen van de kruimelzuiger was ons op het lijf geschreven. Doordat we 2 kleine rommelkontjes in huis hebben en een oude poes van 19 jaar, die op de bank woont, hebben we vaak veel op te zuigen. Natuurlijk gaat de grote stofzuiger regelmatig door het huis, maar juist voor de kleine ongelukjes is de kruimelzuiger ideaal. We hebben de Dyson dan ook vaak kunnen uitproberen. Zo zogen we de naalden onder de kerstboom op, de kruimels van de ontbijttafel (zowel op als onder de tafel), kruimels op de bank, maar ook zeker voor de kattenharen.

De kruimelzuiger is wel wat zwaarder dan de eerder versies die ik heb gehad en maakt ook best wel wat geluid, maar dat heb je nu eenmaal bij een zwaardere motor. Die is nodig voor de zuigkracht van de kruimelzuiger. Ook is hierdoor de werktijd van de kruimelzuiger niet heel lang (20 min) Niet erg voor kleine klusjes, maar als je de auto wilt uitzuigen kan je plots met een lege accu komen te zitten. De oplaadtijd is dan ook best wel weer lang, ca 3,5 uur

In het doorzichtig opvangbakje kun je goed zien hoeveel je hebt opgezogen. Dit bakje kan je vervolgens legen door middel van de rode schuifknop in het handvat open te schuiven. Persoonlijk vond ik dat niet heel makkelijk. Het klepje moeilijk open en ook weer moeizaam dicht.

De extra accessoires zijn zeker erg fijn. Zo kun je de kruimelzuiger goed gebruiken op meerdere momenten. De speciale borstel voor de haren op de bank is echt ideaal. In combinatie met de zware zuigkracht wordt de bank goed schoon, zonder extra lang en vaak te moeten zuigen.

Videos

Scores

 • De zuigkracht van de Dyson kruimelzuiger.
  9.0
 • Het gebruiksgemak van de Dyson kruimelzuiger.
  8.0
 • De boost stand van de Dyson kruimelzuiger.
  8.0
 • Het legen van het stofreservoir van de Dyson kruimelzuiger.
  7.0
 • De accessoires behorend bij de Dyson kruimelzuiger.
  8.0
 • Prijs/kwaliteitverhouding van de Dyson kruimelzuiger.
  8.0

Totale score

8.0
Mama's Liefste

Mama's Liefste

Werkende-moeder-van-twee vraagt meer improvisatie dan ik ook had verwacht. Gelukkig bevat ik over een gezonde dosis nuchterheid, revelatievermogen en flexibiliteit. Ik ben daarop ook altijd opzoek naar middelen om het leven makkelijker kunnen maken zodat we genoeg tijd overhouden voor de leuke dingen. Ik probeer daarom ook vaak nieuwe dingen en mijn vriendinnen vragen mij ook vaak naar wat ik er van vind.

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >