Testmoeder 1: Dyson

Door: Mamaof3
Mamaof3
TESTMOEDER Mamaof3

Even voorstellen...

Ik ben 32 jaar oud, getrouwd met Albertjan en Mama van Melissa (6), Guido (4) en Yesper (6 maanden) waar ik gek op ben. We hebben een hond, twee katten en een boot waar we veel mee weggaan. Ik werk 32uur per week als leidinggevende in de IT. Hobbies: bootcamp, lezen en koken. Ik mocht de Dyson kruimelzuiger testen en hieronder lees je mijn ervaringen! 

8.5

voordelen

 • Klein → gemakkelijk op te bergen
 • Zuigkracht doet niet onder voor een stofzuiger
 • Voldoende groot reservoir
 • Licht van gewicht en daarmee goed te tillen
 • De verschillende opzetstukjes maken het een mooie toevoeging aan de stofzuiger

nadelen

 • Redelijk snel lege accu (20 minuten)
 • Deze heeft niet de lange stang zoals je op de reclame ziet
 • Prijs is wel hoog, zeker voor een jong gezin
 • Legen doet hij niet gemakkelijk. Je moet er even met je vingers in

Heb je weleens eerder een kruimelzuiger gebruikt? Zo ja, wat zijn je ervaringen met de kruimelzuiger?

Ik heb eerder kruimelzuigers (of kruimeldieven gebruikt). Vaak deden die het echter niet goed genoeg en haalde ik toch elke keer de stofzuiger tevoorschijn. Met ander woorden: het waren vaak toch wat lompe zuigers die veel ruimte in beslag nemen en ik uiteindelijk toch niet gebruikte. Het principe van een kruimeldief vind ik echter wel heel praktisch. Met drie kinderen, 2 katten en een hond in huis, word het snel vies. Na een broodmaaltijd liggen er toch hagelslagjes en broodkruimels op de grond en op de stoelen. Bij het uittrekken van de schoenen in de gang komt er toch altijd wat zand op de grond, de hond verliest nogal wat haren en we passen de rapley-methode toe (baby stukjes groenten geven om op te sabbelen en aan de smaak en structuur te laten wennen) waardoor er na een maaltijd altijd spullen op de grond liggen. Zoals mijn schoonmaakster zegt: in dit huis is het dankbaar schoonmaken: je ziet altijd direct resultaat. Elke keer de stofzuiger erbij pakken werkt niet, dus het principe van een kruimeldief vind ik handig.

Waarin vind je dat de Dyson kruimelzuiger verschilt van andere kruimelzuigers?

De Dyson heeft een stang waar verschillende opzetstukjes op passen. Dat maakt hem vele malen handiger dan de grote. Ik kan nu ook de kinderstoel goed stofzuigen. De handgreep is goed. Hij is gemakkelijk vast te houden en te gebruiken. En ligt in gebruik. Daarnaast is de zuigkracht net zo goed als van een gewone stofzuiger. Je zuigt dus daadwerkelijk alles op. Iets wat ik heel erg fijn vind! Nu ik hem een tijdje gebruik merk ik dat het een aanvulling is op de gewone stofzuiger. Zo stofzuig ik de trap nu met de kruimelzuiger ipv de grote stofzuiger (beter voor mijn rug!). Andere kruimelzuigers waren altijd alleen voor in de keuken en na het eten. Die verlieten de woonkamer niet.

Foto’s

Kun je een voorbeeld noemen van (een) moment(en) waarop de Dyson kruimelzuiger zeer goed van pas kwam?

Op eerste kerstdag had ik netjes ’s ochtends stofgezogen (ivm de hond en een kruipende baby begin ik daar de dag standaard mee) en daarna zijn we aan het kerstontbijt gegaan voordat we weg moesten. We hebben heerlijk gegeten, lekker relaxed kerstbrood, croissantjes en alles was keurig op de tafel gebleven. Totdat we moesten gaan haasten om op tijd weg te gaan, de broodplank naar de keuken willen brengen en die uit mijn handen schiet. De keukenvloer lag onder de broodkruimels en poedersuiker. De kinderen zaten al in de auto, we zouden pas laat die avond thuis komen. Ik was erg blij dat ik de Dyson net in huis had, het was gelukkig zo opgeruimd. ’s Avonds bij thuiskomst was het huis gewoon netjes en je zag niets van de brood en poedersuiker restanten op de grond.

Een ander moment was tijdens een lunch. De kinderen en ik zaten lekker aan tafel. Ik had een boterham gesmeerd en klaargezet op de tafel voor de jongste (9maanden oud) toen ik een belangrijk telefoontje kreeg van mijn werk. Ik ben even naar de gang gelopen om de persoon aan de andere kant van de lijn goed te verstaan. Ik had wel wat gelach gehoord uit de woonkamer, maar dat gebeurd vaker. De kinderen kunnen om niets dubbel liggen. Toen ik weer terug de kamer in kwam had mijn jongste zijn bord te pakken gekregen en zelf geprobeerd te eten. Zijn hele stoel, de grond en de tafel rondom hem lagen onder de kruimels! Hij had een absoluut tevreden snoetje en hij heeft heerlijk gegeten, maar het was een beste zooi. Nu kon ik met de kruimelzuiger en het opzetstukje met de lange snuit de kinderstoel ook snel weer schoonmaken. Doekje er nog overheen en na een paar minuten had ik weer een schone eettafel, kinderstoel en vloer. 

Welk accessoire vind je het meest nuttig en waarom?

Dit is heel moeilijk om te kiezen. Eerlijk gezegd gebruik ik er namelijk meerdere op verschillende plaatsen. Die met de haartjes op de trap en vloer, de lange om de stoelen schoon te maken. Wat ik misschien we ene goede toevoeging vind is de accessoire dat je de zuiger ook op kunt hangen. Die zit er nu niet bij, maar die lijkt me wel heel handig.

Foto’s

Zou je de Dyson kruimelzuiger aanbevelen aan vrienden/familie? Waarom wel/niet?

Ik zou hem absoluut aanbevelen aan vrienden en familie, zeker met kleine kinderen. Je kan zo heel makkelijk en snel troep opruimen. De prijs is wel hoog, maar het gemak is het waard.

Beschrijf in je eigen woorden je bevindingen over het testen van de Dyson kruimelzuiger.

In de aanvraag voor testmoeder had ik geschreven dat als je de kruimelzuiger echt aan een test wil onderwerpen het in ons gezin moest. We zijn een heel levendig gezin, druk met drie kinderen, mijn partner en ik werken allebei 32 uur, en we hebben een hond en katten. Veel levendigheid en weinig tijd om schoon te maken. Nu is het ook nog kerstvakantie en zijn we allemaal thuis, wat inhoudt dat er veel in huis gebeurt aan knutselen, eten, en gewoon leven. Het weer is ook koud, waardoor de katten veel binnen zijn. De eerste week heb ik de kruimelzuiger dan ook volop kunnen uitproberen. En ik kan bevestigen dat het echt alles opzuigt. Wat mij vooral opvalt, is dat de kruimelzuiger qua zuigkracht niet onderdoet voor de stofzuiger. Dus ook de glitters van het knutselen van mijn dochter kan opgezogen worden; de chipsbak die over de grond ging in een enthousiast knuffel/stoeipartij van de kinderen; de modder die op de grond lag na een winterse wandeling door het bos en ook even snel de trap waarop de haren van de katten lagen. Ik moest er wel echt aan denken om de zuiger op tijd aan de lader te leggen, anders greep ik mis. Ik ben ook fan van wierook stokjes, maar baal altijd van de as die het achterlaat. Dat is nu ook snel opgeruimd. De hele week heb ik lekker wierookstokjes gebrandJ.

Al met al ben ik er echt tevreden mee. Het is goed voor mijn gemoedsrust om rommel snel even op te kunnen ruimen tussen de gewone stofzuigbeurten door. Zo heb ik aan het einde van de dag ook nog een netjes huis.

Videos

Scores

 • De zuigkracht van de Dyson kruimelzuiger.
  10.0
 • Het gebruiksgemak van de Dyson kruimelzuiger.
  8.0
 • De boost stand van de Dyson kruimelzuiger.
  9.0
 • Het legen van het stofreservoir van de Dyson kruimelzuiger.
  8.0
 • De accessoires behorend bij de Dyson kruimelzuiger.
  9.0
 • Prijs/kwaliteitverhouding van de Dyson kruimelzuiger.
  7.0

Totale score

8.5
Mamaof3

Mamaof3

Ik ben 32 jaar oud, getrouwd met Albertjan en Mama van Melissa (2010), Guido (2012) en Yesper (2016) waar ik gek op ben. We hebben een hond, twee katten en een boot waar we veel mee weggaan. Ik werk 32uur per week als leidinggevende in de IT. Hobbies: bootcamp, lezen en koken.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >