Autostoel: de Migo Saturn

Door: Knijn
Knijn
TESTMOEDER Knijn

Even voorstellen...

Ik ben een gelukkig getrouwde moeder van 3 kinderen en onze 4e is op komst. Mijn kinderen zijn 10, 8 en 3 jaar. Ik ben werkzaam op een kinderdagverblijf. Ik heb me opgegeven voor de review omdat deze stoel er qua design mooi uit zag en ik benieuwd ben of hij ook functioneel en veilig is voor mijn kind(eren).

8.1

voordelen

 • Makkelijk te instaleren
 • Zachte voering
 • Stoel zit goed vast
 • Hoofdsteun soepel

nadelen

 • Slaapstand stroef
 • Gesp te hoog en scherp
 • Gordelbeschermer te kort

Kwaliteit van de autostoel

De stoel is gemaakt van stevig kunststof en heeft een goede grip om op te tillen. Hij voelt niet zwaarder aan dan andere stoelen. Hij is bekleedt met een lekkere zachte voering die over de gehele voorkant is bedekt. Dit geldt ook voor de gordelbeschermers en de bescherming om de sluiting voor het tuigje. De kwaliteit van de stof is goed en ziet er daarnaast ook erg mooi uit. Er zijn geen goedkope materialen gebruikt.....althans daar lijkt het niet op :-). Ook de blokkeersystemen van de gordels zijn makkelijk te bedienen en zitten goed vast, ook weer van stevig materiaal gemaakt. Mijn dochter ligt er heerlijk in!

Gewicht, stevigheid en veiligheid

De stoel is goed te tillen en niet zwaarder dan elke andere stoel in deze leeftijdsklasse. Het is een stevige stoel en bestaat uit sterk materiaal. De gordel wordt op 3 plaatsen vastgeklemd aan de autostoel (wat erg makkelijk gaat), waardoor hij ook mooi op zijn plek blijft en niet veel kanten op kan, zoals je veel bij andere stoelen ziet. Hij wordt niet alleen aan de achterkant bevestigd maar ook aan de voorkant van het stoeltje wat nog meer stevigheid bied en zeker gevoelsmatig, veiligheid! De hoofdsteun is makkelijk omhoog en omlaag te bedienen in de juiste hoogte voor je kind. Het hoofdkussen is lekker zacht en er is niet teveel ruimte tussen het hoofdje waardoor deze niet alle kanten opgaat. De gordel in de autostoel sluit goed aan op het kind en zit stevig vast. Een lekkere compacte stoel!

Installatiegemak van het autostoeltje en de base

De handleiding is overzichtelijk en duidelijk met uitleg en bijbehorende plaatjes. De eerste keer installeren is altijd even zoeken maar, als je het eenmaal een keer hebt gedaan is het vrij simpel vergeleken met andere autostoelen en zet je hem er zo in. Je schuift de gordel op 3 punten ertussen en je klikt hem in je auto vast, dan trek je hem strak en bevestig je de gordels met de blokkeerknoppen en hij zit stevig. Het enige is dat je geen korte gordels in de auto moet hebben want dan wordt het moeilijk om hem in de auto te zetten. Tussen de benen van je kind onder de stoel zit een trek hendel waarmee je de stoel in een ligstand trekt. Mag van mij wel iets soepeler gaan, maar daarin tegen is het een royale ligstand. De instelriemen zijn simpel korter en langer te maken door de witte knop in te drukken. Ook de hoofdsteun is erg simpel in een goede stand te zetten.

Kind vriendelijkheid; het installeren van het kind in het autostoeltje

Het is vrij eenvoudig om je kind in de autostoel te zetten. De riempjes zijn makkelijk losser te maken waardoor je kind makkelijk de armen er doorheen kan doen. Ook het vastklikken van de riempjes spreekt voor zich en gaat eenvoudig waarna je alleen nog de riempjes hoeft aan te trekken. De gespen van de gordels in de autostoel mogen wel iets lager aangezien deze vrij dicht bij het gezicht komen en wat scherp aan de onderkant zijn. Daardoor zijn de gordelbeschermers eigenlijk ook iets te kort. De slaapstand van het autostoeltje is erg royaal en de stof heerlijk zacht, hij kan in 4 standen gekanteld worden waardoor je kind heerlijk ligt. Bij mijn vorige stoel merkte ik vaak dat mijn kinderen naar voren vielen met hun hoofdjes als ze sliepen, maar bij deze stoel bleef ze heerlijk op haar plek en ging haar hoofdje niet naar voren, waarschijnlijk omdat hij meer naar achteren is gekanteld. En er is niet teveel ruimte tussen het hoofdje en het hoofdkussen waardoor het hoofdje niet alle kanten opgaat.

Het bedieningsgemak van de (slaap)standen van het autostoeltje

Het is eenvoudig om de stoel in 1 van de 4 posities te kantelen maar de bediening van de slaapstand mag van mij wel iets soepeler. Je kan namelijk niet makkelijk even snel voor een stoplicht de stoel kantelen als je kind in slaap is gevallen. Wel vind ik het een mooie ligstand waar ze fijn in heeft geslapen en lekker zacht, want hij gaat best een stuk omhoog, zo blijft het hoofdje ook mooi op zijn plek en valt hij niet naar voren. De schouders vallen ook mooi onder het hoofdsteun waardoor ze niet in een knik ligt. Een aangename houding! Zeker als je lange ritten rijdt. En als je de hoofdsteun toch nog omhoog of naar beneden wilt verplaatsen, kan dat heel simpel door 1 handeling en dat is hem omhoog te trekken of naar beneden te duwen. Heel fijn!

Het verstellen van de hoogte van het autostoeltje

Het verstellen van de hoogte van het autostoeltje gaat vrij simpel door de hoofdsteun omhoog te trekken of omlaag te duwen, het is maar 1 handeling. Hij is op 5 hoogtes te stellen!  De hoogte is makkelijk in te stellen op schouderhoogte van het kind en de ingestelde hoogte blijft ook goed zitten. Het is dus zo gedaan en gaat erg soepel. Het kindje ligt in een mooie houding, dit komt doordat de schouders er mooi onder vallen. Vergeleken met andere autostoelen is dit echt een pluspunt. Ook als de hoofdsteun omhoog gaat bedekt de stof de achterkant (waar het kindje tegenaan ligt) van het stoeltje, de stof gaat dan mee omhoog samen met de gordels.

Videos

Scores

 • Kwaliteit
  9.0
 • Veiligheid
  9.0
 • Gebruikersgemak
  7.0
 • Kindvriendelijkheid
  7.5
 • Prijs- kwaliteitverhouding
  8.0

Totale score

8.1
Knijn

Knijn

Ik ben Miranda, 35 jaar en moeder van nu nog 3 kinderen.....de 4e is namelijk onderweg! Daarnaast ben ik werkzaam als "juf" op een kinderdagverblijf in Hoorn. Ik heb dus altijd veel kinderen om me heen en daar geniet ik nog elke dag van. Mijn motto: vooral heel veel liefde geven.....dan krijg je namelijk ook heel veel liefde terug!

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >