Autostoel: Migo Satellite

Door: Crazydreamer
Crazydreamer
TESTMOEDER Crazydreamer

Even voorstellen...

Ik ben Daphne 29 jaar en ben een van de testmoeders van de Migo Sattelite. In het dagelijks leven werk ik 3 dagen en heb ik een niet alledaagse job die ik mooi met het moederschap kan combineren. 

Ik wilde graag testmoeder worden omdat ik het heel belangrijk vind dat een kindje goed en veilig in de auto zit. Door deze drukke wereld is alles gauw gauw en gebeuren er veel ongelukken, hierdoor is een veilige en handig autostoeltje een must. 

8.6

voordelen

 • Klik en go
 • Makkelijk ingebruik
 • robuuste stoel
 • Goede slaapstand
 • Veilig

nadelen

 • Draaghendel niet fijn
 • niet fijn dragen

Kwaliteit van de autostoel

Als je eerder met een Maxi Cosi hebt gewerkt is deze autostoel in vergelijking een stukje zwaarder. In zijn stevigheid komt hij zeer goed over en eenmaal een paar keer opgepakt is het een prima autostoel. Toch voor even in je arm mee te nemen is een Maxi Cosi fijner, maar dat is niet de essentie van deze test. De test betreft veiligheid en in combinatie met de isofix base van Migo is dit een zeer veilige stoel, de base plaats je eerst in de auto en hierdoor zit de Migo Satellite super stevig en veilig. Ik denk dan ook dat de kwaliteit buitengewoon goed is. Mijn dochter zit als een koningin in deze stoel.

Gewicht, stevigheid en veiligheid

Het gewicht is wel even wat anders dan een maxi cosi. Deze migo satelitte is een beetje zwaarder. En zelf vind ik de hendel iets minder makkelijk vast houden als bij een maxi-cosi. De stevigheid en veiligheid van deze stoel is super. Je kindje zit in een robuuste stoel en in de zijkanten 'hangt' je kindje niet als hij/zij in de stoel zit, dit in tegenstelling tot een maxi cosi waar ik vind dat je kindje echt hangt en alle kanten op kan heb je dat met deze stoel helemaal niet. Dus dat is zeker een pluspunt van het stoeltje. Dat het gewicht zwaar is, maakt in principe niet zoveel uit want ik laat het stoeltje waarschijnlijk toch in de auto staan.

Installatiegemak van het autostoeltje en de base

De Base was wel even zoeken hoe het geïnstalleerd moest worden. Je moet hem goed in de auto klikken ik had twee haken in mijn stoelen maar die zaten toch wel goed verborgen en heb wel het een en ander moeten bewerkstelligen om hem erin geklikt te krijgen. Maar eenmaal gelukt zit het super strak vast. Hierna draai je heel gemakkelijk de autostoel erin de beschrijving op de autostoel spreekt voor zich. Het draaien van de stoel gaat wat stroef, maar dit is aan de andere kant ook weer een veilig gevoel. De autostoel eruit halen is een kwestie van twee knopjes naar beneden en dan kan je hem zo uittillen. Wanneer je hem er weer in zet moet je wel even goed kijken dat je dit doet in de gaatjes zodat je de knopjes weer naar beneden kan duwen en de autostoel weer vast zet. Je doet de hendel dan naar rechts zodat je de stoel weer kan draaien en je kindje zit weer in de auto vast.

Kind vriendelijkheid; het installeren van het kind in het autostoeltje

Het stoeltje is heerlijk voor je kindje. Je moet denken dat je alleen maar klik klik hoeft te doen. Niet over die stoel heen en gordel moeilijk moeilijk nee klik en go.. :). Ik denk dat doordat je kindje lekker strak zit en weinig speling heeft in de stoel het erg comfortabel maakt. Ook de makkelijke werking van de stoel dat je hem zo in de ligstand kan zetten en de gordel makkelijk te bevestigen is maakt het voor het kindje heerlijk. Zoals je kan zien heeft mijn kindje er heerlijk in geslapen, super blij mee! Zie foto's. Ook voor het kind is het fijn als er niet zoveel hoeft te gebeuren tijdens het installeren van het kind in het stoeltje. Je bent zo klaar.

Het bedieningsgemak van de (slaap)standen van het autostoeltje

Als je de auto uitstapt en hij/zij slaapt klik je het systeem in en kan ze heerlijk liggen.Je haalt de hendels naast de stoel omhoog en er komt direct een slaapstand. Dan kom ik weer met vergelijking van de maxi cosi die dit niet heeft en waardoor de houding van het kindje niet goed is voor de rug. Deze Migo Satellite heeft daar zeker een pluspunt in want mijn kindje slaapt zodra de auto start en hoef ik haar niet meer over te leggen! Wanneer je weer in de auto gaat druk je de twee zijden naar elkaar toe en klik je kan hem zo weer in de auto plaatsten. Heel handig systeem, ben erg tevreden met het bedieningsgemak van het autostoeltje.

Het verstellen van de hoogte van het autostoeltje

Het verstellen van de hoogte vind ik nog niet zo makkelijk gaan en ook zie ik niet echt een verschil in hoogte van het zitje van de stoel. Je moet de zijkanten omhoog doen, ik zie wel het verschil in de slaapstand maar verschil in de hoogte is bij mij nog niet echt gebleken. Dit heb ik op dit moment met een kindje van 4 maanden ook nog niet echt nodig gehad. Ik denk dat zodra ik dit nodig heb ik het nog een keer beter ga uitzoeken en het vast wel moet lukken. Tot die tijd is het stoeltje perfect voor mijn kindje en heb ik het niet nodig!

Videos

Scores

 • Kwaliteit
  8.5
 • Veiligheid
  9.0
 • Gebruikersgemak
  8.5
 • Kindvriendelijkheid
  9.0
 • Prijs- kwaliteitverhouding
  8.0

Totale score

8.6
Crazydreamer

Crazydreamer

Ik ben Dap*hne, gelukkig getrouwd sinds juni 2010 sinds 2006 samen met mijn huidige man. Zijn enorm gelukkig met onze 4 jarige dochter die geboren is in augustus 2010 en onze newborn dochter Reyna 2014. Al heeft ze haar kuren en zou ik zie ik mezelf ook vaak in haar terug, dit is iets wat ik heel lastig vind en me daarom ook afvraag of ik het allemaal wel goed doe en wou dat er een gebruiksaanwijzing voor het opvoeden van jou eigen kind was, die bij de geboorte mee zou vloeien uit dit prachtige wonder! Nu moet je niet denken dat ik onzeker ben, want enerzijds is dit totaal niet het geval, gewoon in sommige situaties vraag ik mezelf af of ik het allemaal wel goed doe. Mijn man is bouwvakker en zijn grootste hobby is voetbal en voetbal kijken. Naast de zorg van onze dochter werk ik bij Defensie waar ik een hele leuke en afwisselende baan heb. Hierin kan ik mijn ambitie en ei kwijt. Sinds aug. 2013 voor het eerst hobby loos, ik voetbalde vrij hoog en hier stak ik veel tijd in. Dit seizoen volledig voor het gezin gekozen naast mijn werk en is mijn nieuwe hobby leuke dingen samen met mijn dochter erg gezellig.

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >