Testmoeder Dierenrijk, dé familiedierentuin!

Door: Mirremeid
Mirremeid
TESTMOEDER Mirremeid

Even voorstellen...

Ik ben Mirjam, 45 jaar oud, getrouwd met Jan, personeelsadviseur van beroep en moeder van drie kinderen. Mijn zoon Bo is 12 jaar oud en tweelingdochters Sterre en Nikki zijn 9. Wij wonen in Vianen in het midden van het land. Ik ga er graag met ons gezin of met mijn man op uit. Naar het bos, de dierentuin, een pretpark of een voorstelling. We hebben een caravan waarmee we regelmatig gaan kamperen. Daarnaast wandel en fotografeer ik graag en spreek graag af met vriendinnen. 

8.6

voordelen

 • Ruim opgezet
 • Voldoende speelruimte
 • Veel verschillende dieren
 • Overzichterlijk
 • Goede patat

nadelen

 • Begroeiing nog beperkt
 • Weinig zitplaatsen shows

Omschrijf de meest bijzondere beleving van jullie dag samen in Dierenrijk

Wij vonden allemaal de ringstaartmaki’s het allerleukste. De ringstaartmaki's kwamen gewoon op ons zitten en waren helemaal niet bang. Daarnaast waren de kriebelvisjes ook erg populair bij de kinderen. Wanneer je je hand in het water doet knabbelen ze eraan, wat dus heel erg kriebelt! Ze hadden hier dan ook ontzettend veel lol mee! 

Foto’s

Van welke dierenshow of activiteit uit het dagprogramma heeft de hele familie het meest genoten in Dierenrijk en waarom?

Wij hebben allemaal erg genoten van de zeehondenshow. Dit zijn zulke grappige beesten. De trainsters lieten zien wat ze konden. Omrollen, een kus geven of naar een bal springen, zodat er een belletje ging rinkelen. Erg leuk om te zien. 

Omschrijf hoe ieder familielid zich een hele dag kan vermaken in Dierenrijk

Dierenrijk heeft voldoende te bieden voor alle familieleden van jong tot oud. Voor de kinderen zijn er naast alle dieren en shows heel veel plekken waar ze kunnen spelen. Mocht het minder weer zijn dan is er ook nog een binnenspeeltuin, waar ze lekker kunnen klimmen en klauteren. Als volwassenen vond ik de shows ook erg leuk en natuurlijk het kijken naar de dieren.

Een dagje Dierenrijk testen voor Mamaplaats: mijn 3 kinderen zijn direct enthousiast wanneer ze dit horen. We moeten er een stukje voor rijden (circa 1 uur) maar dat vinden wij niet erg. De dierentuin ligt op een plek die je niet direct verwacht, achter een bedrijven terrein en golfbaan in Nuenen, vlak bij Eindhoven.

Er is voldoende parkeerruimte. Een parkeermuntje kost normaal 6 euro. De zon schijnt en de kinderen kunnen niet wachten om naar binnen te gaan. Dochter Sterre ben ik al direct kwijt, die blijkt al in een schildpadauto te zitten… Bij de receptie waar we vriendelijk ontvangen worden krijgen wij een plattegrond van het park, een boekje en parkeermuntje uitgereikt. Onze ontdekkingstocht kan beginnen!

Bij de receptie is ook een winkeltje met knuffels en andere leuke souvenirs, wat een enorme aantrekkingskracht heeft op onze kinderen. Nikki is niet weg te slaan bij de ijsberen! Naast de receptie zit een grote horeca gelegenheid die er netjes verzorgd uitziet, maar waar we vanwege het mooie weer geen gebruik van maken.

Vanuit de receptie lopen we de dierentuin binnen. Hier staat een draaimolentje wat leuk is voor de wat kleinere kinderen. Er staan ook overal springkussens in het park, omdat er net het springkussen festival ‘Springen in Spring’ is. Helemaal geweldig, hier kunnen ze hun energie kwijt. Daarnaast dus de schildpad autootjes: Power Schildpad, racen als een turboschildpad, die zelfs mijn dochters van 9 nog leuk vinden, maar naar mijn idee met name bedoeld zijn voor de kleinere kinderen.

We beginnen bij de ringstaartmaki’s, omdat de maki’s helemaal niet bang zijn en op mijn kinderen en man gaan zitten zijn ze direct laaiend enthousiast. Ze willen er eigenlijk niet meer weg, wat is dit leuk.

We vervolgen het wandelpad door de dierentuin, wanneer je dit volgt kom je automatisch alles tegen. Voor de kinderen is er een leuk sluip-pad aangelegd. Ondertussen komen we allerlei dieren tegen: De stokstaartjes, de beverrat, maar ook de grotere dieren zoals de kamelen, beren en de olifanten. Verschillende dieren kun je ook zelf voeren, zoals de beverrat en de karpers. Er staan automaten waarmee je voor 50 eurocent een beetje voer kan kopen. Dit kinderen vonden het ontzettend leuk om dit te doen.

Om 13.00 uur begon de eerste show, ‘De dierenshow’ bij het oerossenverblijf. Wanneer we zitten te wachten tot de show begint wandelen de ratten al over de touwen die gespannen zijn. Dan komen twee medewerkers van de dierentuin op en vertellen alles over deze ratten. Daarna wordt er een bijzondere koffer met tijgerprint naar voren gereden. Wie durft het dier wat hierin zit aan te raken? Een meisje mag naar voren komen. De ratten moeten snel in hun huisjes en dan komt en een rattenslang tevoorschijn! Het stoere meisje vindt het toch wel een beetje knellen rond haar nek… De medewerkster pakt hem weer aan. Ja, het is een wurgslang, maar door het formaat niet gevaarlijk voor mensen. Mijn zoon Bo mag vervolgens een appeltje poetsen voor het volgende dier: een varkentje, die hem met smaak opeet. Daarna mogen twee meisjes de duiven voeren en tenslotte mag iedereen even kijken. Mijn dochters Sterre en Nikki vinden al die duiven zo dichtbij geweldig! De show duurt maar een kwartiertje dus we kunnen ons pad daarna weer vervolgen.

Bij de geiten kunnen de kinderen een heuvel opklimmen door middel van een touw. Ook de geiten zijn niet bang en deze poseren gewillig voor de foto.

Omdat het mooi weer was hebben we zelf meegebrachte broodjes aan een picknicktafel opgegeten. Deze staan verspreid over het park.

De tweede show die we bezochten was ‘De olifantenshow’. Hierbij werd enthousiast over de olifanten verteld en lieten ze de olifant ook een aantal opdrachten doen, die met name voor een goede verzorging belangrijk zijn zoals hun oor of slurf tonen.

De zeehondenshow was ook erg leuk. Er waren 4 zeehonden die verschillende trucjes lieten zien. De trainster gaf aan dat ze alleen met positieve beloningen werkten en wanneer een dier iets niet wilt, hij het niet hoeft te doen. Soms zwom er dus een lekker de andere kant op. Twee meisjes mochten in een bootje zitten aan de kant en kregen beide een kus van de zeehond.

Later op de dag hebben we bij ‘De Halte’ patat en ijs gehaald. Daar zijn meerdere zitplaatsen bij de speeltuin gecreëerd in de zon of juist in de schaduw onder schaduwdoek. De patat was goed geslaagd, een flinke puntzak vol en je mocht zelf de verschillende sausen tappen. De kinderen konden daarna heerlijk spelen in de speeltuin, die er naast lag. Rennen als een hyena waarbij werd gemeten hoe snel ze waren, schommelen en springen op het vaste springkussen.

Daarna vervolgen we ons pad tussen de dieren weer. We bekijken alle mooie vogels in en prachtig aangelegde omgeving. De kinderen zijn ook helemaal wild van de kriebelvisjes. In een grote bak zitten heel veel kleine visjes die aan je handen komen knabbelen wat heel erg kriebelt. Ze vinden dit helemaal geweldig.

We sluiten de dag af bij Pico’s speelpaleis. Het is eigenlijk te mooi weer om binnen te spelen, maar de kinderen vinden het geweldig en zijn direct verdwenen. Ze kunnen hier naar hartenlust klimmen, klauteren en glijden, terwijl de ouders lekker kunnen zitten en eventueel iets eten of drinken. Heel fijn wanneer het een dagje wat minder weer is.

Wat gaat de tijd snel op z’n dag! Zeker een aanrader om weer terug te komen. We hadden ons hier nog veel langer kunnen vermaken.

Foto’s

Met een jaarkaart van Dierenrijk geniet je van heel veel voordelen; benoem voor elk familielid wat zo tof aan een jaarkaart zou kunnen zijn

Met een jaarkaart kun je de ontwikkeling van de dieren volgen. Ik het voorjaar de jonkies bekijken die geboren worden. Er is ook genoeg te doen in het park, om meer tijd aan te besteden. Wij hebben niet alle activiteiten kunnen doen, dus met een kaart kan je de volgende keer weer tijd besteden aan een andere activiteit. De kinderen vonden de verschillende speeltuinen ook erg leuk en komen graag weer terug. Ik zie dat je dan ook extra korting krijgt op kinderfeestjes en parkeren. 

Hoe heeft de familie de app van Dierenrijk ervaren?

Ik vond de app van Dierenrijk vooral erg handig voor de informatie van de tijden van de verschillende activiteiten in het park en de parkinfo. Daarnaast was er een kaart, maar omdat je telefoon zo klein is mis je daarbij het overzicht. Gelukkig hadden we ook een gewone kaart. Ook kan je er heel veel informatie vinden van de dieren die er zijn. Erg leuk om te lezen. Ideetje, navigatie naar de verschillende activiteiten of dieren zou handig zijn.

Videos

Scores

 • Je komt samen met je familie en/of dierverzorger verrassend dichtbij de dieren
  8.0
 • Ik zou Dierenrijk aanraden aan andere families
  8.5
 • De hele familie zou Dierenrijk nogmaals willen bezoeken
  8.5
 • Bij de horecavoorzieningen was voor ieder familielid wat lekkers te vinden
  9.0
 • De route in het park is voor ieder familielid duidelijk aangegeven
  9.0

Totale score

8.6
Mirremeid

Mirremeid

Ik ben een vrolijke moeder van drie kinderen, twee dochters (tweeling) en een zoon. Ik werk 4 dagen in de week als personeelsadviseur. In de weekenden gaan we er graag op uit. Kamperen, naar een museum, pretpark of een bos- of strandwandeling. Ik hou er ook van om samen met mijn man een avondje uit te gaan, film, musical of theater. Dat doen we overigens ook graag met de kinderen. Daarnaast probeer ik regelmatig af te spreken met mijn zusje of een vriendin. Verder hou ik van fotograferen, schrijven, lezen, zwemmen en wandelen. Ik sta altijd open om nieuwe dingen uit te proberen en nieuwe mensen te leren kennen.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >