Een dagje Dierenrijk, de familiedierentuin testen

Door: EeJo
EeJo
TESTMOEDER EeJo

Even voorstellen...

Fulltime moeder van twee energieke, stoere boys (de een bijna een dreumes, de ander bijna peuter af). Fulltime partner van een hele lieve vader (en man). Parttime werkneemster (en harde werker). Altijd op zoek naar leuke activiteiten om gezellig met het hele gezin te ondernemen. Met drie mannen die gek zijn van dieren zijn we regelmatig in een dierentuin te vinden. Dierenrijk stond nog op ons wensenlijstje. Natuurlijk meteen als testmama ingeschreven, hier op mamaplaats. Super blij natuurlijk toen ik als testmama uitgekozen werd!

8.3

voordelen

 • Veel (grote) dieren
 • Leuke shows
 • Mooi aangelegd
 • Veel speelgelegenheid
 • Leuke binnenspeeltuin

nadelen

 • Matig onderhouden
 • Horeca is prijzig
 • Niet regenvriendelijk

Omschrijf de meest bijzondere beleving van jullie dag samen in Dierenrijk

De olifantenshow én de dierenshow hebben het meeste indruk gemaakt op onze peuter. Hij had nog nooit een olifant in het echt gezien en dan oog in oog staan met zo’n groot en machtig beest vond hij helemaal het einde. Hij heeft het nog steeds over de olifanten, die net zo groot zijn als dino’s. Zowel de olifantenshow, als de dierenshow worden hier nog dagelijks nagespeeld door onze boy. 

Onze (bijna) dreumes was helemaal onder de indruk van de witte geiten. Die liepen los rond op de kinderboerderij en waren rondom en in de wandelwagen op zoek naar iets lekkers om te eten. Zoonlief had de grootste lol. Hij bleef de geiten maar over de kop aaien en aan de oren trekken en maar lachen en kirren. Gelukkig waren de geiten zo driftig op zoek naar eten, dat ze het voor lief namen dat ze door zoonlief aangeraakt werden. 

Manlief was helemaal in zijn element in de binnenspeeltuin. Deze is helemaal van hout en onderscheidt zich van de “standaard” binnenspeeltuinen. Met smalle gangetjes waar de kids zich heerlijk kunnen verstoppen, heel veel klauter mogelijkheden en een springkussen is dit een heerlijke plek voor de kids (en de ouders) om zich lekker uit te leven. 

Zelf vond ik de dierenshow de meest bijzondere beleving. De blije snoeten van mijn kids zie ik nog voor me. Echt genieten. De volière vonden we allemaal heel bijzonder. Omdat je als bezoeker op de paadjes door de volière mocht lopen, liep je echt tussen de vogels. Onze zonen keken hun ogen uit. “Mama, wat zijn de vogels dichtbij!”, zei mijn peuter vol bewondering.

Foto’s

Van welke dierenshow of activiteit uit het dagprogramma heeft de hele familie het meest genoten in Dierenrijk en waarom?

Ons gezin heeft heel erg genoten van de “Dierenshow”. Dit is een show waar een dierenverzorgster op een hele leuke én interactieve manier een heleboel informatie deelt over de sterren van de show. De kinderen worden echt betrokken bij de show. Dat hadden wij nog nooit gezien bij een dierentuin. Zo mocht onze peuter een mandje met maïs en een appel dragen om ster Olga en de duiven te voeren. Trots als een pauw dat hij was. Zo leuk om hem zo te zien genieten. Andere kinderen mochten mee helpen met het voeren van dieren en het dragen van dieren. Als afsluiter mochten alle kleine kinderen en “grote kinderen” de duiven voeren. Ik stond er met onze peuter tussen, te genieten van de stralende gezichten van zoonlief én alle andere kids. Dat onze peuterzoon de dierenshow nog iedere dag vol verve naspeelt, geeft aan dat mijn peuterzoon het helemaal geweldig vond!

Omschrijf hoe ieder familielid zich een hele dag kan vermaken in Dierenrijk

Dierenrijk is echt een familiepark. Dieren en speelgelegenheden wisselen zich af. Voor de kids is dus een goede balans van dieren kijken en zich kunnen uitleven, waardoor de kids moe en voldaan naar huis gaan. Ook zijn er veel activiteiten (een dierenshow, een olifantenshow, een zeehondenshow, toer de voer, op de foto met de parkmascotte, een dierenquiz, ringstaartmaki’s voedertijden de olifanten naar bed brengen), die leuk zijn voor de kids, maar ook zeker voor de volwassenen. Ook is het park erg mooi aangelegd. De dierenverblijven zijn over het algemeen heerlijk ruim en bootsen de natuurlijke leefomgeving van de dieren zo goed als mogelijk na. Dit is een aspect van het park dat de volwassenen erg zal aanspreken. Bij het aanleggen van het park is ook rekening gehouden met de kleinere kids. Bij veel dierenverblijven zijn er ramen zodat de kleinere kids ook kunnen kijken naar alle dieren. Wat voor volwassenen die met kinderen Dierenrijk bezoeken erg fijn is, is dat bij de twee horecagelegenheden die zich op het park bevinden ook aan de kids gedacht is. Bij beide horecagelegenheden is namelijk een grote en mooie speeltuin. De volwassenen kunnen dus lekker genieten van een natje en een droogje terwijl de kids zich helemaal uitleven in de speeltuin. Hierdoor kunnen volwassenen echt een rustmomentje inbouwen in Dierenrijk, zonder dat dit ten koste van de kids hoeft te gaan. Lekker even tot rust komen dus, in een mooi aangelegd park, tussen de dieren én vrolijke kindersnoetjes.

Met een jaarkaart van Dierenrijk geniet je van heel veel voordelen; benoem voor elk familielid wat zo tof aan een jaarkaart zou kunnen zijn

Met een jaarkaart bezoek je Dierenrijk voor slechts € 42,50 per jaar of € 3,75 per maand. Met een eenmalige bijdrage van € 7,50 per jaar is je Jaarkaart zelfs uit te breiden met een Jaarkaart op ZooParc Overloon. De Combi-Jaarkaart Dierenrijk + ZooParc Overloon bedraagt € 50,00 per jaar of € 4,25 per maand. Voor € 50,00 per jaar kun je dus onbeperkt genieten van niet een, maar twee dierentuinen! Jaarkaarthouders profiteren van €6,00 korting op kinderfeestjes (per jaarkaarthouder). Wat is er voor een kind nou leuker om zijn/haar kinderfeestje te mogen houden in een echte dierentuin?! Jaarkaarthouders ontvangen ook ieder jaar een bonnenboekje met tot wel 50% korting op onder andere Safaripark Beekse Bergen, Speelland Beekse Bergen, ZooParc Overloon, Klimrijk Brabant en Sportiom Aquafun en IceFun, Natuurmuseum Brabant, Textielmuseum, Toverland en Apenheul. 

Met een jaarkaart kun je dus niet alleen onbeperkt genieten van een unieke dierentuin, maar bespaar je ook nog eens een hoop geld op andere uitjes voor het gezin. Jaarkaarthouders kunnen verder nog sparen voor korting op souvenirs, eten en drinken in Dierenrijk. Middels een spaarkaart ontvang je bij iedere besteding van slechts € 5,00 een stempel. Een volle kaart is maar liefst € 5,00 waard!

Met een jaarkaart bespaar je als (groot)ouders dus een hoop geld om met het gezin leuke uitjes te ondernemen en de kids zullen dolblij zijn dat ze zo vaak als ze willen naar de dierentuin kunnen gaan.

Foto’s

Hoe heeft de familie de app van Dierenrijk ervaren?

De app is heel handig. Met de app heb je de plattegrond én het dagprogramma bij de hand. Ook staan er veel weetjes over de bewoners van Dierenrijk in die op een leuke manier worden gebracht. 

Ook staat er in de app een leuke dierenquiz. Onze kinderen zijn hier nog te klein voor, ze kunnen immers nog niet lezen, maar ik denk dat deze quiz voor de grotere kids een leuke manier is om napret te beleven.

Videos

Scores

 • Je komt samen met je familie en/of dierverzorger verrassend dichtbij de dieren
  8.0
 • Ik zou Dierenrijk aanraden aan andere families
  8.0
 • De hele familie zou Dierenrijk nogmaals willen bezoeken
  8.0
 • Bij de horecavoorzieningen was voor ieder familielid wat lekkers te vinden
  8.5
 • De route in het park is voor ieder familielid duidelijk aangegeven
  9.0

Totale score

8.3
EeJo

EeJo

Ik ben fulltime moeder van 2 echte jongens (nov. 2012 en jun. 2015) en parttime werkneemster. Ik ben getrouwd met een man die vaak moet werken als ik thuis ben met de kids. Met zijn 4tjes proberen we het huishouden zo goed en kwaad als het kan draaiende te houden én te genieten van al onze zegeningen.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >