Een dag Dierenrijk testen!

Door: Dirmabrand
Dirmabrand
TESTMOEDER Dirmabrand

Even voorstellen...

Samen met onze vier leuke dochters bezochten wij Dierenrijk in Mierlo. Onze dochters zijn 0, 2, 4 en 6 jaar oud en dol op dagjes weg (welk kind niet). Gezien ons drukke gezin met vier kleine kinderen komt het er echter niet heel veel van om dagjes weg te gaan. Elk dagje weg is dus een feestje.

8.7

voordelen

 • De app maakt de dierentuin vernieuwend
 • Origineel
 • afwissel spelen/kijken
 • Bij slecht weer veel schuilplaatsen

nadelen

 • Patat erg zout
 • App nog niet af

Omschrijf de meest bijzondere beleving van jullie dag samen in Dierenrijk

Wat wij het leuks vonden in Dierenrijk waren de Gara Rufa visjes. Een soort karpertje dat naast plankton ook graag snoept van de dode huidcellen van mensen. Geknabbel van deze visjes is goed voor je huid en doet niet pijn. Deze knabbelende visjes zijn ook bekend van beautycentra, waar mensen dode huidcellen van bijvoorbeeld de voeten willen verwijderen. Voor de kinderen waren de visjes een hele beleving. Het geknabbel aan de handjes vonden ze geweldig. In de eerste instantie durfde de kids het niet. Ze vonden het erg spannend maar uiteindelijk hebben ze het geprobeerd en hingen er zo'n twintig visjes aan je handjes. 

Van welke dierenshow of activiteit uit het dagprogramma heeft de hele familie het meest genoten in Dierenrijk en waarom?

In park Dierenrijk bezochten we de olifantenshow en de zeehonden show. Beide waren erg leuk, maar de zeehonden show was het grappigst. De zeehonden deden een aantal kunstjes en er mocht één kind uit het publiek de zeehonden komen aaien. Helaas werd niet een van onze kinderen uitgekozen, maar wat hadden ze een lol om de kunsten van de zeehonden te zien. 

Omschrijf hoe ieder familielid zich een hele dag kan vermaken in Dierenrijk

Er is voor ieder wat wils in Dierenrijk. Zo kunnen de kinderen tussen het bekijken van de dieren heerlijk spelen in de speeltuinen die door het hele park te vinden zijn. Klimmen door een stukje jungle op een wiebelbalk, wipwappen op een giraffenwip, glijden van een superhoge glijbaan, het kan er allemaal. Bij slecht weer kan er ook heerlijk gespeeld worden in de indoor apenkooi, die voor de verandering eens niet bestond uit felgekleurde, plastic verdiepingen met matten en ballen. Naast de mooie houten apenkooi, was er voor de allerkleinsten een klein speelplekje binnen met lachspiegels, een klein glijbaantje en wat bouwblokken. Bij de grote speeltuinen in het park was er voor de vaders en moeders een heerlijk terras met horeca. De grootste horeca gelegenheid was voor op het park en had een binnenrestaurant, een overdekt terras en buitenterras. Bij het bekijken van de dieren is gedacht aan kleine peuters en kleuters. Overal zijn doorkijkjes gecreëerd op ooghoogte van peuters. Dit voorkomt een hoop getil en geklim van peuters en kleuters (en dus ook een hoop discussie ;)..) 

Veel dieren mogen gevoerd worden in Dierenrijk. Door een muntje van 50 cent in de automaat bij het dierenverblijf te gooien krijg je een handje voer. En wat is er nu leuker dan een zwijn, karper, wasbeer of beverrat zelf te voeren. 

Ook was het mogelijk om in sommige dierenverblijven rond te lopen. Zo kon je lopen in een groot vogelverblijf, koekeloeren bij de ringstaartmaki's, die met een beetje geluk bij je komen zitten en wandelen tussen de grote witte melkgeiten, waarvan er één was ontsnapt  (en nu maar hopen dat deze geit niet te dicht bij het leeuwenverblijf zou komen, aldus onze meiden.) 

Wij hadden onze eigen bolderkar bij ons, maar bij de ingang zijn fijne bolderkarren te huur. Handig voor als je peuter of kleuter moe wordt.

We hebben de hele dierentuin doorgelopen, gegeten  (voor de kinderen een leuk kindermenu met bordje van het dierenpark en als toetje een lekkere banaan) gespeeld en gevoerd en zijn van tien uur 's ochtends tot vier uur 's middags in de dierentuin geweest. Toen was iedereen moe, uitgespeeld en uitgekeken. We gingen moe, maar voldaan terug naar huis...o ja, nadat we natuurlijk nog even met Pico, de dierentuin mascotte, geknuffeld hadden. 

Foto’s

Met een jaarkaart van Dierenrijk geniet je van heel veel voordelen; benoem voor elk familielid wat zo tof aan een jaarkaart zou kunnen zijn

Mocht je in de buurt wonen dan is een Dierenrijk jaarkaart een goed idee voor vele uren speel- en kijkplezier. Het park is nog steeds aan het vernieuwen (Wat overigens niet voor een rommelig geheel zorgt) en dit maakt dat je voorlopig niet bent uitgekeken en gespeeld in Dierenrijk. Alleen al voor het spelen in de speeltuinen is een bezoekje aan Dierenrijk de moeite waard. Daarnaast komt er binnenkort een heus chimpansee eiland met binnenverblijf wat vast voor vele momenten kijkplezier gaat zorgen. Het bezoeken van de kleine dieren, zoals de ijsbeertweeling is natuurlijk leuk met een jaarkaart, omdat je dan de dieren echt kan zien opgroeien. Bij slecht weer kunnen de kinderen zich ook prima vermaken in de indoor Apenkooi, waar prima stoelen staan om als vader of moeder je tijdschrift te lezen terwijl de kinderen zich vermaken. Dit alles op een steenworp afstand van de binnen horeca, dus ook koffie en thee binnen hand bereik. Een jaarkaart heb je al snel in twee bezoeken terugverdiend dus dat maakt het kopen van een jaarkaart erg aantrekkelijk. 

Hoe heeft de familie de app van Dierenrijk ervaren?

Vernieuwend vond ik het idee van de Dierenrijk app. Deze app bevat een alarmfunctie zodra er een show begint en een kaart van het park. De speurtocht op deze app is nog in ontwikkeling, maar zorgt zodra deze af is vast voor een leuke aanvulling op een dagje weg. Op de app stond ook nog eens een leuke dierenquiz. 

Videos

Scores

 • Je komt samen met je familie en/of dierverzorger verrassend dichtbij de dieren
  8.0
 • Ik zou Dierenrijk aanraden aan andere families
  9.0
 • De hele familie zou Dierenrijk nogmaals willen bezoeken
  9.0
 • Bij de horecavoorzieningen was voor ieder familielid wat lekkers te vinden
  8.5
 • De route in het park is voor ieder familielid duidelijk aangegeven
  9.0

Totale score

8.7

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >