De blauwe Storio 3S van Vtech

Door: Ellen Olsman
Ellen Olsman
TESTMOEDER Ellen Olsman

Even voorstellen...

Twee dagen geleden werd bij ons de Storio 3s gebracht. De kinderen waren heel enthousiast! ´Gelukkig´ ging 1 van de 2 uit spelen die middag, zodat de Storio zonder ruzie uitgeprobeerd kon worden. De storio is erg gebruiksvriendelijk voor kinderen. Het was even uitzoeken hoe het werkte, hij was namelijk niet meteen gebruiksklaar. Wel voor een aantal functies (de standaard apps), maar niet voor de spelletjes. 

7.2

voordelen

 • Gebruiksgemak
 • Kindvriendelijk
 • Leerzaam
 • Makkelijk te installeren
 • Biedt ondersteuning voor kinderen

nadelen

 • Weinig keuze in spellen
 • Spellen downloaden duur

Hoe reageert jouw kindje op de Storio 3S?

Het installeren
Het installeren begint met een profiel aanmaken. Daarna vul je je naam in, maakt er een foto bij (je kunt ook een profielplaatje kiezen) en stelt de klok een datum in waarna hij klaar is voor gebruik. Dit wordt allemaal op een duidelijke en leerzame manier uitgelegd.Via een kabeltje en een laptop moet je Explor Park op je laptop-computer zetten. Van daaruit ben je als ouder beheerder voor wat er op de kindertablet staat. Zo kun je hier nieuwe spellen downloaden en daarnaast zitten er 2 spelletjes gratis bij. De rest kost minimaal 2,99. Dat vind ik helaas wel een nadeel. Er zijn ook wat kinderliedjes en korte filmpjes te downloaden, deze zijn gelukkig wel gratis. Als eerste heb ik de 2 gratis spellen gedownload en erop gezet. Daarbij heb ik ook 2 liedjes en een filmpje gedownload. Zo konden de kinderen al gauw aan de slag!

Mijn zoontjes spelen met plezier met de storio. Als ze er eenmaal mee aan het spelen zijn, kunnen ze zich er lang mee vermaken. Toch kunnen ze op de iPad thuis kiezen uit meer spelletjes. Ze pakten de iPad al gauw erbij omdat ze die ook gewend waren natuurlijk. De storio ziet er erg leuk en kleurrijk uit. Dat trok de kinderen al gauw aan. Ze waren heel enthousiast!

Wat vindt jouw kindje het leukst om te doen met de Storio 3S?

De oudste (bijna 6) geeft de voorkeur aan de spelletjes. Ook zelf foto's en filmpjes maken zijn erg in trek. Dat heeft hij dan ook vooral gedaan op de Storio 3s. Hij vindt het leuk om foto's te maken en deze dan te bewerken met een leuk kader erom heen, mutsje erop, bril op, dat soort dingen. Ook vindt hij het leuk om filmpjes van zichzelf te maken en deze later af te spelen. En dat is heel makkelijk, omdat de camera een draaischerm heeft. De jongste (4 jaar) vindt het erg leuk om meerdere malen naar hetzelfde filmpje te kijken. Ik heb alleen de gratis filmpjes gedownload. Geld betalen voor filmpjes doe ik niet, daar vind ik het te duur voor en via de tv, youtube e.d. zijn er natuurlijk filmpjes genoeg gratis te bekijken. Een favoriet spel is er nog niet. Ik wilde afgelopen week nieuwe spelletjes kopen, zodat mijn zoontjes meer keuze hebben. Er waren een paar spelletjes die hem leuk leken. Daar hadden we samen naar gekeken via Explorer park. Het lukt me helaas niet de spelletjes te kopen omdat je ze alleen kon betalen met creditcard. En ....die hebben we niet! Dat vind ik erg jammer. Kinderen hebben graag keuze, willen graag afwisselende spelletjes spelen. Mijn zoontje in ieder geval wel. Dat is zonder creditcard helaas niet mogelijk.

Wat leert jouw kindje van de Storio 3S?

Dat is afhankelijk van de spelletjes die je erop zet. Ik had een gratis rekenspelletje gekozen. Hier werd spelenderwijs het rekenen uitgelegd en zo konden ze ermee oefenen. Ze vonden het heel leuk en konden er veel van leren (de jongste in ieder geval, voor de oudste is het ietwat aan de simpele kant). Ik denk dus dat de leerzaamheid hem vooral zit in het spel. Van de andere apps kunnen de kinderen niet echt wat leren. Tenzij ik zou betalen voor een aantal spelletjes. Misschien dat er dan nog meer te leren valt voor de kinderen. Als je spelletjes koopt, dan staat er wel een leeftijdscategorie bij. Ik weet niet of de spellen altijd in die leeftijdscategorie kloppen en of er ook uitdaging bij zit. Mijn zoontje wordt volgende week 6, vindt het leuk om te leren en heeft ook uitdaging nodig. Dit ontbreekt in het spel dat wij er nu op hebben. Wellicht zal er meer uitdaging zijn in een ander spel, als je die kunt kopen. Spelletjes betaal je terwijl je eigenlijk maar een korte omschrijving van het spel kan lezen. Of het spel dan helemaal naar je zin is en op het niveau is, is lastig in te schatten met een paar regels uitleg.

Wat vind je van de verschillende apps waarover de Storio 3S beschikt?

Er zitten verschillende ingebouwde apps op de Storio 3S. Hieronder zal ik omschrijven welke onderdelen er zijn en wat je allemaal op de Storio 3S kon doen:

 • Verhalen: hier staat één verhaaltje in die voorgelezen wordt.
 • Spellen: hier staan kleurplaten en 1 spelletje in. Na het downloaden kun je er 2 gratis spelletjes bij krijgen.
 • Mijn magische bonenstaak: een soort vriendje die je moet verzorgen.
 • Tekenstudio.
 • Foto en filmcamera (dit zijn aparte apps): in deze apps zitten 2 mappen waarin je de foto's en video's die je gemaakt hebt kunt bekijken.
 • Muziek: waar je een paar liedjes op af kunt spelen.

Verder zijn er ook ingebouwde apps die kinderen niet vaak zullen gebruiken denk ik:

 • Kalender
 • Vrienden
 • Klok
 • Rekenmachine
 • Notities
 • Instellingen
 • Verlanglijstje: hier kunnen de kinderen spelletjes neerzetten die ze later aan kunnen schaffen.

Wat vind je van het gebruiksgemak voor de kinderen?

De kinderen redden zich er goed mee. De Storio 3S is simpel te gebruiken en het spreekt allemaal voor zich. Mijn kinderen zijn een iPad gewend, de Storio is wel iets trager, maar dat is te doen.Vooral de oudste van 5 (bijna 6) kan er alles wel mee. Als je een keuze maakt, spreekt een stem mee. Dit geeft de kinderen ondersteuning. Wel is het woordgebruik van de stem niet op kinderniveau. Hierbij moet je denken aan: wil jij je creaties opslaan? Dit kun je beter veranderen in: wil je je tekeningen bewaren? Dit zou voor mij iets meer op kinderniveau liggen. Daar zouden ze nog wel iets aan kunnen veranderen naar mijn mening.

Foto’s

Videos

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.0
 • Gebruiksgemak
  8.0
 • Design
  8.0
 • Leerzaamheid
  7.0
 • Verschillende functies
  5.0

Totale score

7.2
Ellen Olsman

Ellen Olsman

Ik ben moeder van 2 geweldige zoontjes van 4 en 5 jaar. Daarnaast ben ik juf op een basisschool.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >