De 'Stokke Trailz Kinderwagen' test

Door: Daantje de Bruijn
Daantje de Bruijn
TESTMOEDER Daantje de Bruijn

Even voorstellen...

Hoi! Ik ben Danielle en ben moeder van twee kindjes. Mijn dochtertje is 4 jaar en mijn zoontje 1 jaar. Ik heb de kinderwagen samen met mijn zoontje getest. En wij kunnen alvast verklappen dat wij er ontzettend veel plezier van hebben (gehad)! Ben jij ook zo benieuwd naar de wagen? Lees dan snel mijn review.

9.0

voordelen

 • Prachtig design
 • Verstelbaar zitje
 • Ergonomische voetsteun
 • Heel stevig
 • Ventilerende kap
 • Stuurt heel licht
 • De kinderwagen is 'hoog'
 • Makkelijk in- en uit te klappen

nadelen

 • Neemt wel wat ruimte in beslag (auto)

Het oogcontact en interactie met je kindje

Omdat mijn zoontje 1+ jaar is, hebben wij enkel gebruik gemaakt van het zitje, en niet van de reiswieg. Wanneer je het zitje naar je toe richt (dus direct oogcontact met ouder en kind), kan hij in 3 verschillende standen worden gezet. In iedere stand heb je voldoende oogcontact met je kindje. Omdat de kinderwagen vrij hoog is, zit je kindje lekker dicht bij je en kan je dus ook de interactie aangaan. Dat vonden wij heel gezellig! Als het niet waait en dus lekker weer is buiten, richt ik het stoeltje naar de buitenwereld. Zo kan mijn zoontje lekker om zich heen turen. Wanneer ik de kap uitklap, kan ik natuurlijk geen oogcontact maken met hem, maar als ik de kap inklap kan dat wel. Als ik tegen hem praat kan hij mij gewoon horen, en dat vind hij erg prettig.

De wendbaarheid van de wielen

Ik heb het letterlijk geprobeerd: ik kan de Stokke Trailz sturen met 1 vinger. Hij rijdt zo ontzettend soepel. Het voelt heel 'licht' aan. Omdat de wielen van heel slim materiaal zijn gemaakt (rubberen wielen), kan je in principe over alles heenrijden zonder dat je het echt merkt of hierdoor een slag naar links of naar rechts maakt. Waar je ook loopt, buiten, in een supermarkt, over een grasveld, over een bospad, de wagen blijft heel fijn en licht sturen. Echt pluspunten hiervoor!

Gevoel van veiligheid

Mijn man en ik vinden de Stokke Trailz heel stevig. Dit in tegenstelling tot vele andere kinderwagens die er mooi uitzien, maar erg gammel lijken. Dat heeft deze wagen totaal niet. Als je je kindje in de wagen zet, dan denk je echt 'hij zit lekker en veilig'. Ik moet zeggen dat ik het ook een hele fijne bijkomstigheid vindt dat de wagen zo hoog is, ook dat valt onder de noemer 'veilig' wat mij betreft.

Gebruiksvriendelijkheid/ design

Omdat wij bij mijn dochtertje de Stokke Xplory hebben gebruikt, wisten wij eigenlijk al wel hoe deze wagen in elkaar gezet moest worden. Natuurlijk moet je even weten hoe je de duwbeugel verstelt, hoe het zitje in de verschillende standen kan worden gezet en hoe je de kinderwagen in- en uitklapt. Maar omdat dit zo weinig handelingen zijn zet je de wagen met gemak in elkaar. Zelfs mijn schoonmoeder doet het fluitend, nou dat wil wel wat zeggen ;). Daarnaast is het dus erg fijn dat de duwstang in verschillende standen kan worden gezet. Mijn schoonmoeder is vrij klein, dus dan kan ze het aanpassen op een stand wat voor haar prettig is.

De 3 standen met blik op de ouders gericht; slapen, rusten en zitten

De 3 standen vind ik echt geweldig. Omdat het nu wat slechter weer is, richt ik mijn zoontje vaak naar mij toe. In deze situatie kan hij in 3 verschillende standen zitten: slapen, rusten en zitten. Hij is zelf erg actief, dus hij vindt het heel erg leuk om in de zit-stand te zitten. Zo zit hij echt lekker rechtop en kan hij alles zien. Ik heb het al eerder in deze review vermeldt, maar de wagen is lekker hoog waardoor ik onwijs veel en goed oogcontact met hem heb, en dus vooral in de zit-stand. Heerlijk om continu naar je mannetje te kijken tijdens het wandelen.

Als ik merk dat hij moe wordt verstel ik het zitje in de rust-stand. Hij ligt dan lekker een beetje te brabbelen maar ziet wel wat er om hem heen gebeurt. Ook dat vindt hij erg prettig. Als hij moe wordt in de zit-stand dan bungelt zijn hoofdje een beetje naar links en rechts. Dus deze stand is erg fijn als ze moe zijn, maar nog nét niet kunnen slapen. Ze kunnen dan echt nog even om zich heen kijken.

Als hij vervolgens echt moe is, verstel ik het zitje in de slaap-stand. Door het fijne materiaal ligt hij er echt lekker in te slapen. Natuurlijk gebruik ik deze stand ook direct als hij moe is voordat we de deur uitgaan. Dat gehobbel van de kinderwagen vinden kindjes zo lekker!

Wanneer je het zitje andersom op de kinderwagen klikt, dus naar de buitenwereld, dan kan je het zitje enkel op de rust- en actief-stand zetten. Maar dat vind ik helemaal prima. Als hij lekker ligt te slapen dan vind ik het sowieso fijner dat ik hem kan zien. Daarnaast is de verstelbare voetsteun ook heel fijn! Zijn beentjes zijn al te lang, dus zijn voeten moeten goed ondersteunt worden. De voetsteun van de Stokke Trailz is overigens ergonomisch. 

Verstellen van het zitje

Het verstellen van het zitje is echt ideaal. Ik denk dat wanneer je kindje in de rust-stand zit, en hij valt in slaap, dan kan je hem verstellen naar de slaap-stand zonder dat hij er iets van merkt. Bij ons is dat al een aantal keer voorgekomen en mijn zoontje werd er niet wakker van. Als het zitje naar jou gericht staat, maar je wilt het zitje andersom installeren, dus naar de buitenwereld, dan kan je het zitje met 'kind en al' even snel los- en weer vastklikken. Je moet dit natuurlijk niet zomaar doen. Ik ben zelf lang en mijn partner ook. Als je wat kleiner bent en niet zo sterk dan is dit geen goed idee uiteraard ;).

De opbergruimte

Omdat ik de vergelijking kan maken met de Stokke Xplory doe ik dat ook. Deze wagen, de Stokke Trailz, heeft veel meer opbergruimte dan de Xplory. En ik vind dat echt een groot voordeel. Mijn man is vaak met de auto op pad, maar ik vind het juist fijn om met de fiets of de kinderwagen weg te zijn. Als wij dan boodschappen gaan doen kunnen we lekker veel meenemen. 

Stokke en Mamaplaats, ontzettend bedankt dat wij de wagen mochten testen! Wij lopen met trots en een grote glimlach door de buurt!

KLIK HIER om de Stokke Trailz te bekijken!

Scores

 • De wendbaarheid van de wielen
  10.0
 • Gebruiksvriendelijkheid
  9.0
 • Design
  9.0
 • Verstellen van het zitje
  9.0
 • De opbergruimte
  8.0

Totale score

9.0

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >