Medela: Quick Clean Magnetronzakken

Door: rebo1982
rebo1982
TESTMOEDER rebo1982

Even voorstellen...

Ik ben Rebecca, mama van twee kindjes en 'borstvoedingpro' ;). Ik geef bij elkaar opgeteld al twee jaar borstvoeding. Nu de jongste 4 maanden is ben ik begonnen met kolven, want mama heeft ook een leven. Het testen van een magnetronzak om te steriliseren leek me hier heel goed bij passen. Telkens als je kolft of een flesje geeft, moet de boel toch weer schoon! Ik was heel benieuwd of ik de magnetronzak zou verkiezen boven mijn magentronsterilisator of het 'ouderwetse' uitkoken. Zie hier mijn ervaringen!

8.5

voordelen

 • Compact
 • Gebruiksgemak
 • Doordacht ontwerp

nadelen

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Ruimte

Wat vind je het grootste voordeel van de Quick Clean Magnetronzak?

De Quick Clean Magnetronzak is relatief eenvoudig in gebruik en neemt weinig ruimte in beslag. Het zorgt ervoor dat je flesjes of kolfspullen snel gesteriliseerd worden (3 minuten bij 800 watt). Ik kan me zo voorstellen dat je ze ook makkelijk meeneemt op vakantie of naar je werk als je daar moet gaan kolven. Op de zak staat -in het Engels- puntsgewijs de gebruiksaanwijzing. Heel handig! Eigenlijk is het gebruik van de Magnetronzak heel eenvoudig. Je stopt er iets in, doet er water bij (60 ml) en zet het in de magnetron (op de passende tijd voor het aantal watt dat jouw magnetron doet). Daarna haal je de zak weer uit de magnetron, laat het overtollig vocht door het 'stoomgaatje' eruit lopen en kan je je gesteriliseerde flesjes of kolfonderdelen eruit halen.

Hoe is je ervaring met de Quick Clean Magnetronzak?

Op een mooie zaterdag kwam een grote doos binnen en ik was heel benieuwd naar wat hierin zou zitten. Dit bleek de Quick Clean Magnetronzak te zijn. De Magnetronzak kan je het best vergelijken met een stevige ziplock zak (hersluitbare bewaarzakjes). Vol goede moed las ik de gebruiksaanwijzing. Deze geeft heel duidelijk aan hoeveel flesjes en kolfonderdelen er in de zak kunnen voor optimaal gebruik en wat je wel en niet moet doen met de Magnetronzak. Het testen kon beginnen! Ik zou geen mama zijn als ik niet halverwege het gebruik alweer vergeten was hoe het ook al weer moet. Daar heeft Medela rekening mee gehouden. Ook kan je op de zak aangeven hoe vaak je deze al gebruikt hebt door een kruisje in een vakje te zetten. Elk zakje kan je 20 keer gebruiken. Ik vraag me af waar de maximaal 20 keer gebruik op gebaseerd is. Is dit omdat de zakjes dan niet meer hygiënisch zijn? In de gebruiksaanwijzing kon ik in elk geval de reden niet vinden!

In vergelijking met mijn magnetronsterilisator kan er minder in de magnetronzakjes. Dit betekent dat ik meer rondjes moest draaien. In combinatie met het beperkte aantal keer (20) dat je een Magnetronzakje kan gebruiken en de prijs (iets minder dan de helft van de prijs van de magnetronsterilisator die ik gebruik) is het gebruik van de magnetronzakjes wel duurder. Het gebruiksgemak kan ik daarentegen wel zien. Zeker als ik denk aan steriliseren op mijn werk, of op vakantie. Om dan nou mijn magnetronsterilisator mee te nemen... Nee dan liever een zakje wat weinig ruimte inneemt! Ik kwam er na een aantal keer gebruik wel achter dat ik heus wel een extra flesje of kolfonderdeel (niet van Medela overigens) in de Magnetronzak mee kon laten draaien. Genoeg ruimte en ze zagen er goed gestoomd uit toen ze eruit kwamen. Ook maakte ik al snel niet meer gebruik van een ovenhandschoen om de zak uit de magnetron te halen. Zo lang je je hand niet in de buurt van het stoomgaatje plaatst en een beetje vuurvaste handen hebt, kan het best zonder! :)

Waar heb je de Quick Clean Magnetronzak het meest gebruikt(thuis/werk/vakantie/opvang)?

De Quick Clean Magnetronzak heb ik nu alleen thuis gebruikt. Ik ga bijna weer aan het werk en verwacht dat ik dan de zak meeneem naar het werk om de kolfonderdelen te stomen. Heel handig omdat de Magnetronzak nagenoeg geen ruimte inneemt!Ook op vakantie zou ik de Magnetronzak graag meenemen, maar dan moet er eerst nog even een vakantie geregeld worden! Het lijkt me heel handig omdat je dan niet een heel grote magnetronsterilisator mee hoeft te nemen. Dat heb ik bij de eerste wel gedaan toen we op vliegvakantie gingen. Met een baby neem je al veel meer mee zodat je koffer snel vol zit, dus een compacte sterilisator is dan wel heel fijn!

Heb je nog opmerkingen of suggesties voor Medela omtrent de Quick Clean Magnetronzak?

Zoals ik al schreef, heeft de magnetronzak niet veel ruimte. Wat op zich logisch is omdat een magnetron ook niet hoger is. Dit maakt wel dat er niet zo veel in kan als ik gewend ben met mijn magnetronsterilisator. Ik ben wel benieuwd naar de mogelijkheden om een magnetronzak te hebben die ruimte heeft voor meer onderdelen/flesjes. Doordat je de Magnetronzak 20 keer kan gebruiken en een conventionele magnetronsterilisator ongeveer twee keer zo duur is, vraag ik me wel af of je op de lange termijn niet erg duur uit bent met de magnetronzak. Ik krijg een beetje het idee dat de prijs-kwaliteit verhouding zoek is. En dan nog iets kleins: de magnetronzak zou bij verzending ook wel in een envelopje passen. Scheelt in verzendkosten en verpakkingsmateriaal! Maar een pietlut (zoals ik :)) die daarop let!

Foto’s

Scores

 • Gebruiksvriendelijkheid
  8.0
 • Gebruiksgemak
  8.0
 • Compactheid
  10.0
 • Algemene indruk
  8.0

Totale score

8.5
rebo1982

rebo1982

Pedagoog. Moeder van twee. Nu midden in het samenbrengen van de professionele blik en de realiteit van moederschap. Zoekend. Genietend. Met een flinke dosis slaapgebrek en (meestal) een glimlach op haar gezicht. Schrijft omdat ze haar gedachten kwijt moet, verhalen met een knipoog en een glimlach. Hopend dat ander moeders er ook een lach -van herkenning- op hun gezicht van krijgen.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >