Quick Clean Magnetronzakken van Medela

Door: mmdbeun
mmdbeun
TESTMOEDER mmdbeun

Even voorstellen...

Ik ben Marita, ben 29 jaar en ik heb 2 kinderen (jongens). Ze heten Danny en Logan. Mijn oudste is nu bijna 2 en de jongste 5 maanden. Ik geef aan de jongste op dit moment borstvoeding en hoop dit nog een jaar te kunnen doen. Ik werk partime in de gehandicaptenzorg en kolf op mijn werk. Mij leek deze magnetronzak ideaal zodat ik mijn kolf spullen goed kon schoon maken. Ik kan het makkelijk mee nemen naar me werk en nu heb ik er vaak de tijd niet voor. Als ik het wel doe, ben ik tussendoor druk bezig, waardoor het water overkookt of het te lang staat. Dan moet je het nog uit het hete water halen. Daarom wilde ik graag testen en ben heel blij dat ik ben uitgekozen.

8.2

voordelen

 • Alles is snel schoon
 • Ruime zak
 • Makkelijk in gebruik
 • Scheelt veel gedoe

nadelen

 • 20 keer te gebruiken
 • Blijft water in zitten

Wat vind je het grootste voordeel van de Quick Clean Magnetronzak?

Het grootste voordeel vind ik dat je het in de magnetron kan zetten en weg kan lopen. Ik heb 2 jonge kinderen en op dit moment zit de oudste in een drukke fase. Met uitkoken van je spullen moet je het echt in de gaten houden en dat lukt hier niet altijd. Water kookt over doordat het te lang op het vuur staat. Dan moet je alle spullen nog uit hete water halen. Daar heb je met deze zak helemaal geen last van. Ook kan ik de zak op mijn werk gebruiken en dat vind ik ideaal. Hier gebruik ik mijn kolf dan ook het meeste want om uit te koken op het werk heb ik geen tijd voor. Ik spoel ze meestal af onder heet water en als ik er dan een keer thuis de tijd voor heb doe ik alles goed uitkoken. Ik probeer het dan elke week, maar vaak lukte dat niet. Nu met deze zak, wordt het een stuk makkelijker om dit vaker te doen. Nu ook getest op het werk en ook hier scheelt het me een hoop gedoe. Kolven neemt al veel tijd in beslag en kan nu snel weer aan het werk, terwijl de zak in de magnetron staat.

Hoe is je ervaring met de Quick Clean Magnetronzak?

Mijn ervaring met de magnetronzak is op dit moment heel goed. De gebruiksaanwijzing van de zak staat er duidelijk op. Zelfs het slangetje kan je als het nodig is erin doen en ook daarover staat de uitleg. Hier was dat ideaal, want er was water ingekomen en er zaten allemaal witte vlekjes in. Het is een ruime zak waardoor al mijn spullen erin passen. Ik hoef het hierdoor niet meerdere keren te gebruiken om alles schoon te krijgen. Je zet hem erin, magnetron op de goede stand en de juiste tijd. Vervolgens ga je verder waarmee je mee bezig was. Ook als het klaar is hoef je niet gelijk erheen, want de magnetron stopt vanzelf. Een pannetje water dat aan de kook gaat, gaat dan overkoken. Ook de spullen zijn er makkelijk weer uit te halen. Ik gebruikte eerst een ovenhandschoen omdat ik dacht dat de stoom heel warm zou zijn, maar dat was helemaal niet zo. Ik kon het er heel makkelijk uitpakken. Ook op het werk getest en vind het een klein nadeel dat je de zak halverwege moet draaien als je magnetron niet draait. Ik heb er niet aan gedacht en had niet het idee dat het er minder schoon om werd, dus vraag me dan wel af wat de reden is. 

Waar heb je de Quick Clean Magnetronzak het meest gebruikt(thuis/werk/vakantie/opvang)?

Voor het testen gebruik ik het nu thuis en daarnaast op me werk. Maar straks wil ik hem voornamelijk op het werk gaan gebruiken. Ik vind het makkelijker de spullen gelijk schoon te hebben als ik ze gebruikt heb. Dit omdat ze anders thuis aan de kant worden gelegd en druk ben met de kinderen en ze dan een hele tijd in me kolftas blijven zitten. Thuis zet ik ze net iets makkelijker in de afwasmachine. Op me werk moet ik ze toch al met een sopje afspoelen en kunnen ze daar makkelijk even de magnetron in. Als ik straks op vakantie ga, gaat hij ook zeker mee. Veel vakantiehuisjes hebben tegenwoordig magnetrons. Dus ideaal. Thuis bevalt de zak nu super goed. Ik heb hier een draaiende magnetron dus hoef hem niet halverwege om te draaien en het scheelt me echt een hoop gedoe. Dus hij wordt hier ook zeker gebruikt. Nu ook gebruikt op het werk. Hier staat wel een magnetron die niet draait en dan vind ik het nadeel dat je hem halverwege moet draaien. Ik heb dit niet gedaan want ik had er niet aan gedacht. Toch had ik niet het idee dat ze er minder schoon om werden. 

Heb je nog opmerkingen of suggesties voor Medela omtrent de Quick Clean Magnetronzak?

Voor hier is het echt de ideale oplossing. Ik heb het op het moment best druk met 2 kleine kinderen en uitkoken is een heel gedoe. De Medela magnetronzakken schelen me echt een hoop werk.
- Op mijn werk heb ik een magnetron die niet draait, waarom moet je de zak dan halverwege draaien? Ik heb het op het werk niet gedaan, niet aan gedacht en het resultaat leek niet anders dan thuis.
- Hoe reinig ik de zak zelf? Via de opening gooi je het water wel weg, maar er blijft toch altijd wat inzitten en dat is ook zo met het omspoelen ervan, hij is niet echt makkelijk op zijn kop te zetten, zodat hij kan uitlekken. Blijft de zak dan wel hygiënisch of is dat dan de reden dat je hem maar 20 keer kan gebruiken?
Ik ben wel echt blij dat ik de kans heb gekregen om te mogen testen. En ik raad het ook zeker mensen aan die een magnetron thuis hebben.

Scores

 • Gebruiksvriendelijkheid
  8.0
 • Gebruiksgemak
  8.0
 • Compactheid
  8.0
 • Algemene indruk
  9.0

Totale score

8.2
mmdbeun

mmdbeun

mijn naam is Marita en ben trotse moeder van 2 prachtige zoons Danny en Logan. Ik werk in de gehandicaptenzorg op een woongroep met cliënten met E(rnstig) M(eervoudige) B(eperking) . Op het moment ben ik nog met zwangerschapsverlof.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >