Testpanel Medela: Quick Clean Magnetronzakken

Door: ilsevanstratum
ilsevanstratum
TESTMOEDER ilsevanstratum

Even voorstellen...

Ik ben Ilse, 34 jaar, getrouwd en moeder van 4 fantastische kinderen! Thijmen van 7, Fenna van 5, Sofie van 2 en Marith van 5 maanden. Ik heb afgelopen dagen de Medela Quick Clean Magnetronzakken getest. Ik geef Marith inmiddels 5 maanden volledige borstvoeding en sinds ik weer ben gaan werken ben ik gaan kolven. De zakken leken mij ideaal omdat ze geen onnodige plek innemen in huis. Ik was heel benieuwd of de spullen in zo een zak even schoon werden als met de gewone sterilisator.

8.1

voordelen

 • Compact
 • Makkelijk mee te nemen
 • Snel in gebruik
 • Handig op het werk
 • Goede gebruiksaanwijzing

nadelen

 • Prijzig
 • Niet duurzaam
 • Soms 2 keer steriliseren

Wat vind je het grootste voordeel van de Quick Clean Magnetronzak?

Het grootste voordeel van de Quick Clean Magnetronzak was toch wel dat hij weinig plaats inneemt. De zakken zijn ongeveer 25 bij 22 cm en zijn natuurlijk plat waardoor je ze overal makkelijk kwijt kunt. In tegenstelling tot de normale grote sterilisators toch een groot voordeel. In eerste instantie leek de zak me erg klein voor de spullen die erin moesten maar als je de zak uitvouwt dan valt het toch wel mee omdat de bodem ook best breed is.

Hoe is je ervaring met de Quick Clean Magnetronzak?

Ik was heel benieuwd naar de Quick Clean Magnetronzak! Medela heeft alles wat ik nodig had netjes opgestuurd en omdat ik de avond ervoor gewerkt had kon ik gelijk beginnen! Ik schreef hiervoor al dat ik de zak in eerste instantie klein vond. Door hem goed uit te vouwen bleek dit toch wel mee te vallen, hoewel ik denk dat als je een dubbele elektrische kolf met flesjes moet steriliseren je dit echt in twee keer moet doen. Ik raad aan vooraf de gebruiksaanwijzing te lezen want er zijn wel wat kanttekeningen bij het steriliseren. Bijvoorbeeld: hoeveel water moet er in de zak en bij welke spullen moet je steriliseren, want de slangetjes van de Medela kolf moeten namelijk apart en met meer water. Het gebruik van de zak is in principe makkelijk. Je voegt genoeg water toe in de zak, doet de spullen erin, maakt hem goed dicht en zet hem in de magnetron. Laat hem het gewenste aantal minuten draaien en het is klaar. Als je de zak uit de magnetron haalt moet je wel uitkijken voor de hitte die uit het luchtgat komt van de zak. Echter vind ik dit bij een gewone sterilisator ook want daar wacht ik normaal ook tot de stoom een beetje weg is voor ik hem eruit haal. 

Je kunt dit voorkomen door bijvoorbeeld ovenwanten te gebruiken. Je kunt het hete water wat in de zak zit weg laten lopen door het luchtgat en daarna de zak openmaken en de spullen droogmaken en opruimen. Je kunt een zak 20 keer gebruiken. Wat heel handig is, is dat je dit aan de achterkant van de zak bij kunt houden door het afkruisen van de keren van gebruik. Als je de magnetronzakken online koopt, koop je 5 zakken voor de prijs van gemiddeld 13 euro. Persoonlijk vond ik dit best wel prijzig. Zeker als je 2 keer moet steriliseren om alle flesjes en kolfspullen schoon te krijgen want dan doe je gemiddeld maar anderhalve maand met 5 zakken. Kort samengevat denk ik dat de Quick Clean Magnetronzak ideaal is voor mama's met een druk (werk) leven en die veel kolven. Zij kunnen bijvoorbeeld de Quick Clean Magnetronzak ook op het werk gebruiken. Persoonlijk vind ik het thuis geen meerwaarde hebben ten opzichte van de normale sterilisator. Ondanks dat de Quick Clean Magnetronzakken weinig plek innemen zou ik toch voor de duurzaamheid gaan van de normale sterilisator.

Waar heb je de Quick Clean Magnetronzak het meest gebruikt(thuis/werk/vakantie/opvang)?

Ik heb de magnetronzak nu alleen thuis gebruikt omdat ik mijn gebruikte spullen op mijn werk wel schoonmaak maar niet steriliseer. Echter kan ik me voorstellen dat als je graag wilt dat alles al gesteriliseerd is op je werk dit met de magnetronzak prima gaat. Hij neemt weinig ruimte in waardoor je hem makkelijk in je tas mee kan nemen en in gemiddeld 3 minuten is alles schoon. Veel extra tijd kost dit op het werk dan ook niet. Dit is natuurlijk met een reguliere sterilisator niet haalbaar. Je kunt de Quick Clean magnetronzak uiteraard ook goed meenemen op vakantie. De meeste huisjes of hotels hebben natuurlijk een magnetron waardoor je gemakkelijk kunt steriliseren en het weinig ruimte inneemt in je bagage. Op een camping kan ik me voorstellen dat überhaupt steriliseren wat lastiger is in alle gevallen.

Heb je nog opmerkingen of suggesties voor Medela omtrent de Quick Clean Magnetronzak?

Ik als 'eco' moeder vraag me af in hoeverre de Quick Clean magnetronzakken goed zijn voor het milieu. Een normale sterilisator is duurzaam, natuurlijk en is maar eenmalig in aanschaf. Eventueel kun je deze natuurlijk nog doorgeven waardoor dit het milieu weinig belast. Dit betwijfel ik met de magnetronzakken. Ook vroeg ik me af wat er gebeurt als je de Quick Clean magnetronzak vaker gebruikt als 20 keer? Is dan het percentage wat bacteriën dood niet meer gegarandeerd? Tevens was ik benieuwd of je de Quick Clean Magnetronzak droog moet maken na afloop? Dit staat niet in de gebruiksaanwijzing maar ik kan me voorstellen dat dit juist bacterie groei in de hand werkt.

Foto’s

Videos

Scores

 • Gebruiksvriendelijkheid
  8.0
 • Gebruiksgemak
  8.0
 • Compactheid
  9.0
 • Algemene indruk
  7.5

Totale score

8.1
ilsevanstratum

ilsevanstratum

35 jaar, getrouwd, mama van 4 prachtige kinderen :) Dol op duurzaam, verantwoord, vintage, minimalisme en herfst :)

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

Winnen! 3 x €50 shoptegoed bij Limango

De zomervakantie zit er weer op en de scholen gaan weer beginnen. Wij hebben een super leuk cadeau om het scho... >

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >