Testpanel: Quick Clean Magnetronzakken

Door: harwis
harwis
TESTMOEDER harwis

Even voorstellen...

Mijn naam is Harriëtte, 27 jaar, ik ben getrouwd en heb 2 zonen. Mijn jongste is in januari 2015 geboren en ik geef hem volledig borstvoeding. Omdat ik inmiddels weer werk, ben ik (minstens) 3 dagen in de week aan het kolven. Soms nog wel meer, bijvoorbeeld als ik een avondje weg wil. Ik heb me opgegeven voor deze testpanel, omdat ik als moeder altijd tijd tekort kom en woorden als 'snel' en 'eenvoudig in gebruik' zeer kan waarderen sinds ik kinderen om me heen heb rondlopen. En mijn kolfspullen gebruik ik zo regelmatig dat ik het wel prettig vind als alles schoon is en bacteriën geen kans krijgen bij de melk voor mijn zoontje!

9.2

voordelen

 • Handig afkruissysteem
 • Tijdbesparend
 • Simpel in gebruik
 • Duidelijk stappenplan

nadelen

 • Maar 20x te gebruiken
 • Watt afhankelijk
 • Prijzig

Wat vind je het grootste voordeel van de Quick Clean Magnetronzak?

Het grootste voordeel van 'normaal' uitkoken (met een grote pan water of een magnetronsterilisator) is dat deze magnetronzak van Medela ontzettend simpel in gebruik is en daardoor tijdbesparend. Alle onderdelen van je kolfapparaat of flesje doe je in een zak en deze zet je in de magnetron met een beetje water er in. Je laat deze een paar minuten er in staan en haalt de zak er daarna weer uit. Alle onderdelen zijn nu uitgekookt en je kunt je spullen direct weer gebruiken of weg zetten. De zak zelf kan je makkelijk opbergen (namelijk gewoon opvouwbaar) en staat dus niet in de weg.

Hoe is je ervaring met de Quick Clean Magnetronzak?

De Quick Clean Magnetronzak is een dunne zak met sluitstrip. Als ik de zak openvouw, schrik ik een beetje van alle Engelse termen. Gelukkig zit er een Nederlandse handleiding bij met een duidelijk stappenplan. Het blijkt dat je de zak 20x kunt gebruiken (ze hebben gelukkig gedacht aan een afkruissysteem, want mijn geheugen is niet meer wat het was). Mijn eerste neiging om de hele zak vol te stouwen wordt onderuit gehaald. Ik mag er twee kleine flesjes of twee borstschilden in doen. Oei... dan ben ik wel snel door de 20x heen. Verder staan er flinke waarschuwingen op, zoals: wanneer u langer verhit dan de aanbevolen tijd, kunnen plastic onderdelen vervormen. Tja, dat wil ik natuurlijk niet. Wanneer ik netjes het stappenplan volg en een beetje water bij mijn borstschilden giet, komt mijn volgende vraag: hoeveel Watt is mijn magnetron? Afhankelijk daarvan weet je namelijk hoelang de zak in de magnetron moet. Geen idee hoe ik daar achter kan komen. Bij navraag weet manlief het gelukkig. Na 2 minuten kan ik de zak weer uit de magnetron halen. Inderdaad erg heet! Mijn spullen zijn nog heel, en het ziet er goed uit. Fijn! Ik herhaal het nog een keer met de flesjes en spenen die ik veel gebruik. Vier minuten later is alles opgeruimd, ben ik gewoon al klaar met het uitkoken en kan ik lekker naar mijn plekje op de bank!

Waar heb je de Quick Clean Magnetronzak het meest gebruikt(thuis/werk/vakantie/opvang)?

Thuis heb ik de magnetronzak het meest gebruikt, ondanks dat ik op mijn werk het meest kolf en thuis bijna nooit. Op mijn werk heb ik helaas geen magnetron en kan ik de kolfspullen alleen omspoelen. Daarom kook ik aan het einde van mijn werkweek de spullen die ik het meest gebruikt heb thuis allemaal uit.  Daarnaast had ik de zak meegenomen op een korte reis naar Engeland. We zijn in totaal 4 dagen weggeweest en de zak nam bijna geen ruimte in. Op één van de locaties bleek er lood in het water te zitten en was het water daardoor niet drinkbaar. Ik heb mijn kolfspullen toen afgewassen met drinkwater, maar was blij dat ik toen even snel en makkelijk ook de spullen kon uitkoken in de magnetron. 

Heb je nog opmerkingen of suggesties voor Medela omtrent de Quick Clean Magnetronzak?

- Is er een simpele check waardoor vrouwen weten hoeveel Watt hun magnetron is? Ik had namelijk geen idee waar ik dat zou moeten opzoeken (in de handleiding wellicht, maar waar ligt die ook alweer?). Gelukkig wist mijn man het, maar anders loop je echt te zoeken naar hoe lang de zak in de magnetron moet. Wellicht dat jullie kunnen vermelden dat als men het niet weet, ze de kortste tijdsduur gebruiken oid?

- Waarom kan je de zak 'maar' 20x gebruiken en niet eindeloos? Ik ben blij dat het meer dan 1x te gebruiken is, maar het liefst kook ik elke week mijn spullen even uit. Omdat er niet super veel in mag/past, ben ik heel snel door mijn 20x heen. Ik ben benieuwd wat de reden is waarom je de zak niet langer kan gebruiken.

Foto’s

Videos

Scores

 • Gebruiksvriendelijkheid
  9.0
 • Gebruiksgemak
  10.0
 • Compactheid
  10.0
 • Algemene indruk
  8.0

Totale score

9.2
harwis

harwis

Jonge moeder van 28 jaar met 2 ondernemende zonen. Mijn oudste is 2 jaar en wil de hele wereld het liefst gisteren ontdekken. Mijn jongste is 3 maanden oud en net begonnen met zijn ontdekkingsreis. Samen met mijn man zijn we plannen aan het maken om te verhuizen naar het buitenland.

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >