De pannenkoeken van Body & Fit

Door: Feline
Feline
TESTMOEDER Feline

Even voorstellen...

Ik ben Feline, basisschool leerkracht en ik woon samen met mijn man Akko, twee katten Taffy en Pinda en zoontje Nino (geboren 05-08-2014) in Utrecht. Ik geef les aan de kleuters op een daltonschool en vind het heerlijk om nu ook de ontwikkeling van het nog jongere kind te kunnen zien bij mijn eigen zoontje.

Ik vond het super dit product te mogen testen, niet alleen is mijn zoontje van 2 gek op pannenkoeken het is ook een van mijn enige cravings tijdens mijn huidige zwangerschap. Daarnaast is mijn man altijd erg bezig met gezond leven, sporten en eventueel daarbij behorend voedsel.

7.9

voordelen

 • Gezonder
 • Eiwitten voor de spieropbouw
 • Smaakjes keuze
 • Veel pannenkoeken uit één pak

nadelen

 • De smaken proef je niet echt terug
 • De prijs is aan de dure kant
 • Bij het bakken vallen ze snel uit elkaar
 • Ze zijn wat droog

Het goed bakken van een pannenkoek is volgens velen een uitdaging. Hoe verging het jou met deze mix?

Het bakken van de pannenkoeken was nog een kleine uitdaging. Op het pakket staat dat je 4 eieren nodig hebt en melk of water. Wij hebben gekozen voor magere melk. Bij de eerste ronde (de pizzasmaak) vielen ze steeds uit elkaar. Pas na ongeveer 5 pannenkoeken begon het iets beter te gaan. De tweede ronde (de maple sirup smaak) ging het gelukkig meteen beter. Wel blijven ze snel uit elkaar vallen en moet je er dus voorzichtig mee zijn.

Deze pannenkoekenmix is er in maar liefst 5 smaken. Wat vind jij van deze smaken en vind je het aanbod groot genoeg?

De smaken klinken leuk. Zelf ben ik eigenlijk gewoon fan van de naturel pannenkoeken maar nu wouden we natuurlijk wel even wat van deze smaakjes uitproberen. We zijn begonnen met hartige pannenkoeken bij het avondeten en hebben toen gekozen voor de pizza smaak. Je zag de kruiden goed zitten in het beslag maar bij het eten proefde je niet heel veel meer van de kruiden.

De volgende dag hebben we de maple sirup smaak gekozen als ontbijt pannenkoeken. Ook hier rook je de maple sirup goed bij het openen van het pakketje maar was de zoete smaak niet heel erg aanwezig.

Voor mij is de keuze aan smaken groot genoeg, we hadden keuze uit: naturel, Maple sirup, caramel, pizza, ham&kaas & blueberry, waarschijnlijk zou ik toch uiteindelijk meestal voor naturel kiezen, ik ben stiekem niet een heel avontuurlijk type als het om eten gaat en hou erg van basis smaken.

Waarom zou je voor de pannenkoekenmix van Body & Fit kiezen?

Een reden om voor deze pannenkoekenmix te kiezen is wel het Body & Fit gehalte. Het zijn echte fitnesspannenkoeken, om het zo maar te zeggen. Gezond, zonder veel zooi en met veel eiwitten. Dus goed voor de spieropbouw en de lijn.

Met een verpakking van 400 gram kun je 20 pannenkoeken bakken en betaal je €4,90. Wat vind je van de prijs?

De prijs vind ik zelf wat hoog. Na het bakken van een pak merkte ik echter wel dat het echt wel dubbel de hoeveelheid is van een gewoon pannenkoekenmixpak. Je krijgt er dus best veel pannenkoeken uit. Daarnaast zijn ze een stuk gezonder. De prijs is natuurlijk niet te vergelijken als je pannenkoeken bakt zonder speciale pakjes maar met gewoon met meel.

Zou je dit product vaker kopen dan de reguliere mixen uit de supermarkt?

Nee, ik heb zelf geen specifieke eiwitpannenkoeken nodig. Wel zou het misschien mijn man overhalen om iets vaker pannenkoeken te eten want die heeft nooit zin omdat het zoveel werk is. Als het nu opeens wel goed is voor zijn spieropbouw zou hij er misschien wel sneller werk in willen steken.

Foto’s

Vind je de pannenkoeken zo lekker dat je ze vaker zou kopen en zelfs zou aanraden aan familie en vrienden?

Eerlijk vond ik ze een beetje tegen vallen. Ik vond ze niet vies maar echt bijzonder vond ik ze niet. Gewone pannenkoeken vind ik een net iets lekkerdere smaak hebben (dat is ook logisch). Deze pannenkoeken hebben wel echt iets extra’s nodig want puur naturel vond ik ze wat droog.

Het grappige was dat mij de pizza pannenkoeken smaak best vies leek maar uiteindelijk best oké waren. De pizzapannenkoeken hebben we belegd met verse spinazie, zure room en gerookte zalm (al mocht ik dat laatste niet vanwege mijn zwangerschap), daarmee waren ze wel erg lekker.

De maple sirup pannenkoeken leken mij erg lekker en deze vielen mij eigenlijk best tegen. Zelfs met stroop vond ik ze niet een super lekkere smaak hebben.

Wat vinden je kinderen en/of partner van onze pannenkoeken?

Nino mijn zoontje van 2 vond beide smaken lekker, helemaal zonder iets erop, met poedersuiker en met stroop, hij vond het allemaal prima, doordat ze wat droger zijn brokkelen ze makkelijk uit elkaar waardoor mijn zoontje de pannenkoek met zijn vork en mes zelf makkelijk in stukjes kon snijden. Ook mijn man vond de maple sirup pannenkoeken met wat extra maple sirup erop erg lekker.

De pizzapannenkoeken hebben we gemaakt bij mijn schoon familie die ook allemaal hun mening hebben gegeven.

Ze vonden ze allemaal lekker smaken maar het viel iedereen op dat ze iets droger zijn dan gewone pannenkoeken. Eén van mijn zwagers heeft gevraagd of hij één pak van ons mag hebben voor thuis. Dus hij was er wel enthousiast over. Ik denk dan ook dat het prima pannenkoeken zijn voor mensen die bezig zijn met fitness, spieren opbouw of lijnen. Voor gewoon zo, blijft de smaak van gewone pannenkoeken net iets lekkerder en net iets makkelijker om te maken.

Foto’s

Scores

 • Welk cijfer geef je het gemak van het bereiden van de pannenkoeken?
  9.0
 • Welk cijfer geef je de smaak van de pannenkoeken?
  7.5
 • Welk cijfer geef je de prijs?
  7.0
 • Overall cijfer
  8.0

Totale score

7.9
Feline

Feline

Ik ben Feline (geboren 10-02-1985), basisschool leerkracht en ik woon samen met mijn man Akko, twee katten Taffy en Pinda, zoontje Nino (geboren 05-08-2014) en dochter Zosja (geboren 18-10-2016) in Utrecht. Ik geef les aan de kleuters op een daltonschool en vind het heerlijk om nu ook de ontwikkeling van het nog jongere kind te kunnen zien bij mijn eigen zoontje en dochter. Naast lesgeven heb ik een studie tot Specialist van het Jonge Kind gedaan dit schooljaar en doe ik sinds ruim een jaar aan hardlopen. Dit staat nu even stil vanwege mijn recente zwangerschap maar ga ik zeker weer oppakken wanneer ik genoeg opgeknapt ben.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >