Getest: Body & Fit pannenkoeken(mix)

Door: agneshaveman
agneshaveman
TESTMOEDER agneshaveman

Even voorstellen...

Een pannenkoek is het eerste wat onze dochter at toen ze ongeveer 1 jaar was (naast borstvoeding). Wij zijn zelf erg gek op pannenkoeken en eten het meestal elke zondag, als familietraditie!

8.1

voordelen

 • Gemak
 • Verschillende smaken
 • Kids vinden het lekker

nadelen

 • Beslag is iets te dik
 • Aanwezigheid van zoetstoffen (voor als je hier allergisch voor bent)
 • Voorschrift van 4 eieren, kan ook met twee

Het goed bakken van een pannenkoek is volgens velen een uitdaging. Hoe verging het jou met deze mix?

Normaal vindt mijn vriend Rob het niet lastig om pannenkoeken te bakken. Dit is ons ritueel op zondag sinds onze dochter er in. Heerlijk family-time. Hij is dus volleerd pannenkoekbakker, haha! Deze mix vond hij dan ook lastiger dan wat hij normaal doet. Het deeg wordt sneller dikker waardoor we tijdens het bakken nog een beetje melk bij moesten voegen. Zelf mixen wij de bloem, sojamelk en eieren en bakpoeder. Deze mix geeft aan dat er 4 eieren in moeten maar je zou het ook kunnen doen met twee eieren. Anders wordt het beslag nog wat dikker. Dus hoe vaker we de mix aten hoe lekkerder ze werden!

Deze pannenkoekenmix is er in maar liefst 5 smaken. Wat vind jij van deze smaken en vind je het aanbod groot genoeg?

Aanbod is groot genoeg, 5 smaken is al erg veel volgens ons en leuk voor de kids om te kiezen. Naturel vonden wij prima, dit doen wij thuis altijd want de smaken kan je later zelf natuurlijk toevoegen. De geur uit de mix was sterker dan uiteindelijk de pannenkoeken zelf. Wij vonden de smaak niet heel erg overheersend. Wij hadden vooral meer verwacht van de variant met pizza en ham/kaas. Naturel was dus onze favoriet.

Waarom zou je voor de pannenkoekenmix van Body & Fit kiezen?

Wat hadden wat worstelingen met de mengverhoudingen, maar als dit eenmaal goed gaat lukt het. Wij vinden het prettiger om zelf de mix te kunnen samenstellen. Inmiddels heeft mijn vriend een goede mengverhouding in de jaren ontwikkeld. Misschien is het gewenning maar we vinden toch 'onze' eigen lekkerder. Ik kan me wel voorstellen dat mensen deze mix kiezen vanwege de extra proteïne. Logisch dat de pannenkoeken hierdoor anders smaken dan 'normale'. Jonge ouders hebben natuurlijk een beetje extra energie nodig dus ik kan me voorstellen dat mensen het om deze reden kopen!

Met een verpakking van 400 gram kun je 20 pannenkoeken bakken en betaal je €4,90. Wat vind je van de prijs?

Wij vonden deze prijs/kwaliteitverhouding iets te prijzig. De basis ingrediënten voor pannenkoeken zijn niet duur. Ook als deze ingrediënten al vooraf gemixt zijn komt er een percentage bovenop voor de fabriek. Deze mix doet hier weer een schepje bovenop vanwege vermoedelijk de extra proteïne. We vinden onze eigen samenstelling het meest lekker. Het gemak van een vooraf aangepast mix is natuurlijk wel makkelijk maar voor ons weegt het gemak van de kant en klaar mix hier niet tegenop.

Foto’s

Zou je dit product vaker kopen dan de reguliere mixen uit de supermarkt?

Voor mensen die iets meer tijdgebrek hebben of wat extra proteïne nodig hebben kan dit wel een mooie aanvulling in het aanbod zijn. Daarom zou ik ze aanraden!

Vind je de pannenkoeken zo lekker dat je ze vaker zou kopen en zelfs zou aanraden aan familie en vrienden?

Om eerlijk te zijn niet. We hebben ook mensen op visite gehad die een pannenkoekje op zondag meeaten en zij waren ook niet zo enthousiast hiervan. De textuur van de pannenkoeken is ook wat korrelig waardoor de pannenkoeken minder lekker zijn dat de 'onze'. Dus helaas zijn niet alle smaken voor iedereen, vandaar dat wij de naturel versie het beste vinden. Dan kan iedereen zelf weten wat ze erop willen doen. Kleine kanttekening: deze pannenkoeken zijn natuurlijk anders dan die je gewend bent. dus het is niet zonder reden.

Wat vinden je kinderen en/of partner van onze pannenkoeken?

Onze dochter van 1 jaar en 3 maanden oud vond de pannenkoeken prima. Ze at ze keer op keer gretig mee. Vooral met aardbeien of met stroop was de favoriet. Ongeacht welke smaak van de 5 varianten! Mijn vriend Rob is natuurlijk trots op zijn 'eigen' pannenkoeken en vond dat deze pannenkoeken er niet aan konden tippen.

Foto’s

Scores

 • Welk cijfer geef je het gemak van het bereiden van de pannenkoeken?
  9.0
 • Welk cijfer geef je de smaak van de pannenkoeken?
  8.0
 • Welk cijfer geef je de prijs?
  7.5
 • Overall cijfer
  8.0

Totale score

8.1
agneshaveman

agneshaveman

Yoga,docent, duurzaam opvoeden, maatschappelijk betrokken

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >